破產聯盟

標題: 破產後我開始一個人在出面生活 [打印本頁]

作者: 對唔住身邊人    時間: 11-5-2019 00:34
標題: 破產後我開始一個人在出面生活
反而一個人咩都要自己洛手洛腳,好實在,好實在,搵錢回來發現有血有汗,但放工食飯的時候,好開心,
唔係要大家離家,我只係無面見家人同一兩個不和,想自己出去辛苦咩叫搵錢,感覺好好,好似做返個正常人同好人,但原有日我能正面面點去對我家人,做返好比佢地睇,。我會比心機,介掉壞處。 謝謝這個討論區,因為大家都是過來人會明白我講咩
作者: PoorGuy2018    時間: 11-5-2019 00:48
大家互勉之
作者: 好煩2019    時間: 11-5-2019 01:03
加油呀!踢走晒負能量, 你越嚟越多正能量啦,一定可以成功㗎。
作者: mchan    時間: 11-5-2019 01:39
師兄,大家一齊加油
作者: 爆破2019    時間: 11-5-2019 15:26
加油 共勉之
作者: Anmi2019    時間: 11-5-2019 15:40
樓主,雖然你要1個人生活,落手落腳d粗重嘢我哋d師兄姐妹幫你唔到喇,但心靈上有我哋一齊陪住你,你得架,俾心機^^
作者: 對唔住身邊人    時間: 11-5-2019 15:56
謝謝,加油
作者: 對唔住身邊人    時間: 11-5-2019 15:57
係有時會掛諗我媽,對我最好的人
作者: flo    時間: 11-5-2019 16:07
我估你係女,加油呀
作者: Anmi2019    時間: 11-5-2019 16:08
得閒有時間就打個電話俾伯有,報個平安,問候吓佢,唔駛等伯有心掛掛
作者: 萬念俱灰    時間: 11-5-2019 16:13
加油呀。屋企人點都係最好
作者: 好煩2019    時間: 11-5-2019 16:17
之前做錯左唔好再諗啦,向前望,多啲搵媽咪傾計,出嚟飲茶見面,媽咪會好開心㗎。
作者: nevergiveup    時間: 11-5-2019 16:21
肯重新做人,屋企人始終唔會放棄你
作者: 對唔住身邊人    時間: 11-5-2019 16:31
謝呀,大家加油
作者: 萬念俱灰    時間: 11-5-2019 16:59
我由第一日屋企人知我借錢。再到還唔掂問屋企人幫
作者: 萬念俱灰    時間: 11-5-2019 17:01
萬念俱灰 發表於 11-5-2019 16:59
我由第一日屋企人知我借錢。再到還唔掂問屋企人幫

都係我呀媽同呀哥幫我。其實自己內心真係好難受。聽日媽媽節諗下自己呢幾年都冇比呀媽享受過啲咩。淨係識要佢為我付出同擔心。有時夜晚煩到訓唔到。諗起呀媽真係會忍唔住係咁喊。
作者: flo    時間: 11-5-2019 18:44
萬念俱灰 發表於 11-5-2019 17:01
都係我呀媽同呀哥幫我。其實自己內心真係好難受。聽日媽媽節諗下自己呢幾年都冇比呀媽享受過啲咩。淨係識 ...

睇你開頭係什麼原因借錢,如果係正經野,家人都唔會怪你,如果係爛賭又唔介賭自己害自己累家人

歡迎光臨 破產聯盟 (http://www.hkiva.org/) Powered by Discuz! X3