破產聯盟

標題: 可愛貓貓擁抱狗狗 [打印本頁]

作者: wahtung    時間: 5-6-2012 21:49
標題: 可愛貓貓擁抱狗狗
[youtube]8FbU_rhFcOo[/youtube]
作者: smallcat    時間: 5-6-2012 22:16
呢條片我都睇左, 好正!   D 貓其實真係好斯文
作者: wahtung    時間: 5-6-2012 22:25
smallcat 发表于 5-6-2012 22:16
$ S+ P. T' ?0 z: h9 k# Y/ u# L! P# y呢條片我都睇左, 好正!   D 貓其實真係好斯文

" s; I4 }1 V- B4 n1 T呢類短片我好喜愛睇,有時心情唔好睇吓會覺得這個世界仲有好多温馨塲面
作者: smallcat    時間: 5-6-2012 22:29
wahtung 发表于 5-6-2012 22:25 , I0 f6 X! V8 a6 C
呢類短片我好喜愛睇,有時心情唔好睇吓會覺得這個世界仲有好多温馨塲面 ...

5 p) V& m+ R+ f7 ^+ f5 n/ a. i相關既仲有 唔少雀仔可以啄D貓, D貓都咁斯文, 我屋企個隻實唔得, 抓死佢都似
作者: wahtung    時間: 5-6-2012 22:32
smallcat 发表于 5-6-2012 22:29
; y4 H4 [9 Z2 g9 ~! M相關既仲有 唔少雀仔可以啄D貓, D貓都咁斯文, 我屋企個隻實唔得, 抓死佢都似 ...
8 O/ K: a+ \1 ^; q; |
我屋企果兩隻貓,大果隻純啲,細果隻較惡,有次有隻雀仔飛入嚟,隻細貓好似發癲咁狂追隻雀仔,都唔知佢係咪老虎化身
作者: smallcat    時間: 5-6-2012 22:35
[youtube]sumn6flhNtg[/youtube]/ w" `! H) t% m  b; F9 M: u1 y/ {

作者: smallcat    時間: 5-6-2012 22:36
[youtube]sbHhw9pFa0Q[/youtube]% ~" G$ J) @# j6 g" m7 F7 D

作者: wahtung    時間: 5-6-2012 22:38
smallcat 发表于 5-6-2012 22:35

) X# i( T. S9 r! I+ }* I9 g! R真係貓落平陽被雀欺隻貓好似我屋企果隻大貓
' J# R3 ~; h6 c8 ~/ v4 i9 {6 \7 N
' L" I' B) _; d' H5 y[attach]3006[/attach]
. J$ M+ q% C2 g6 }7 d) e; B: M: }
作者: wahtung    時間: 5-6-2012 22:39
smallcat 发表于 5-6-2012 22:36

- G7 t1 C, b& g" w1 z隻貓好斯文喎,搞極都唔反面
作者: smallcat    時間: 5-6-2012 22:44
wahtung 发表于 5-6-2012 22:39
+ V  ~, X6 H1 k0 U3 n# k/ w隻貓好斯文喎,搞極都唔反面

0 a7 X: D( b. ]3 a3 s一般貓會抓雀仔的, 不過, 可能片中主人, 比隻貓望慣左, 而隻貓又唔係點想搞佢, 其實養開貓大家事前會估到隻貓會唔會出 化骨綿掌  
作者: smallcat    時間: 5-6-2012 22:45
如果我家有雀仔, 死定, 比籠困住我相信我隻貓都搞翻個籠, 放雀仔出來死定都似
作者: smallcat    時間: 5-6-2012 22:46
我隻貓會生吞左仔雀都唔定
作者: wahtung    時間: 5-6-2012 22:52
smallcat 发表于 5-6-2012 22:46
$ j! c# c6 f) g! R" j  ?/ b  B' d6 w我隻貓會生吞左仔雀都唔定

; q; t2 ^/ M' \3 E, ]+ F唔係連骨都吞埋嘛
作者: wahtung    時間: 5-6-2012 22:52
smallcat 发表于 5-6-2012 22:44
3 |' q) p9 Q' b$ u0 m$ x3 h一般貓會抓雀仔的, 不過, 可能片中主人, 比隻貓望慣左, 而隻貓又唔係點想搞佢, 其實養開貓大家事前會估到 ...
. p* u. ?7 T0 |# y/ Z
一係打咗慒仔針
作者: smallcat    時間: 5-6-2012 23:13
wahtung 发表于 5-6-2012 22:52
: Z, \8 f) V. M, M5 r7 |* ^一係打咗慒仔針
/ g4 Y% m; L% y
其實貓都有好斯文  波斯貓也是其中之一  不過, 片中家貓咁乖咁斯文真係少有D , J- h  T0 l$ c% ^8 g0 x) A' V% U

4 |% d2 O2 o6 b1 J3 E啄貓鬚wor, 真係會扯火架, 哈哈
作者: smallcat    時間: 5-6-2012 23:15
第一條片 隻貓咁貼隻狗, 真係少有, 隻狗又好定咁比佢挨身挨勢, 爽  
作者: wahtung    時間: 6-6-2012 00:20
smallcat 发表于 5-6-2012 23:13
4 }6 {% Y7 d, }其實貓都有好斯文  波斯貓也是其中之一  不過, 片中家貓咁乖咁斯文真係少有D
# w) ?0 D) M" v$ v: O" z
3 d( L* r# f; B2 D2 @1 K" ?啄貓鬚wor, ...
7 T& G' j- o0 A  b$ |* i+ g3 R
係呀,好多寵物最忌係扯佢條尾
作者: wahtung    時間: 6-6-2012 00:21
smallcat 发表于 5-6-2012 23:15
* m! Y/ P3 k$ K第一條片 隻貓咁貼隻狗, 真係少有, 隻狗又好定咁比佢挨身挨勢, 爽

8 }* A, {+ x8 p5 q! d呢啲係咪拍攝時啲人做過一啲氹佢啲事呢
作者: smallcat    時間: 6-6-2012 00:31
wahtung 发表于 6-6-2012 00:21
% B; S. k, C2 L7 ]呢啲係咪拍攝時啲人做過一啲氹佢啲事呢

& |! N" N1 ~& n都唔得架, 要隻貓好斯文先得, 性格問題, 呢D係乖貓
作者: smallcat    時間: 6-6-2012 00:32
wahtung 发表于 5-6-2012 22:38 + \# r( Z: Q7 s! |7 B! D4 V
真係貓落平陽被雀欺隻貓好似我屋企果隻大貓

! D. k$ S" u: a! o2 C你家呢隻都可能得
作者: wahtung    時間: 6-6-2012 00:37
smallcat 发表于 6-6-2012 00:32 9 b; H* E. ~" R: @6 J
你家呢隻都可能得

% S% S, L! _5 Q咁就係呀,我屋企隻大貓好純,成日比隻細貓蝦佢架
作者: wahtung    時間: 6-6-2012 00:39
smallcat 发表于 6-6-2012 00:31 . r, v, g( u( x8 ~& e7 h
都唔得架, 要隻貓好斯文先得, 性格問題, 呢D係乖貓
) Q# Y0 y1 S/ A5 p7 o! x$ ]  C$ f
貓的性格有時好難捉摸架,唔同狗

歡迎光臨 破產聯盟 (http://www.hkiva.org/) Powered by Discuz! X3