破產聯盟

查看: 33774|回復: 270
打印 上一主題 下一主題

破產請教

如果判左比人,間屋都無你份。咁有咩關係?

但係,老實講,債權人直覺會覺得個離婚可能有問題的。因為時間太接近。

強調:個人理解
強調:個人意見

唔係我懷疑你

1. 如果個官已經判左層樓。就係有法效力。但係呢個世界係有推番同上訴的。其中一個理由係覺得有欺騙成份。(我唔係話呢個 case 。請留意。)
2. 只係提你個 case 表面上睇,係有機會被人質疑的。
3. 如果個官未判,就麻煩啦。不過咁,因為係聯名,各有 50% 權。所係法律上,係無得收樓的。但係如果個官跟住判你可得埋 50% 的 50%。哈,咁就真係…
4. 呢個 case 入面的錢數字太大,成千萬(你有無打錯?),成千萬會住公屋,又可以一陣無晒,而公司,車呀D資產又唔係你。又咁 arm,老公又一直都唔知。因為我個人理解,不尋常的大額支票支出,銀行會打電話問 account holder。(有機會唔 check,除非貴公司的日常支出都係千萬個隻。)
5. 如果講千萬個隻,57 萬就真係尤如垃圾。咁表面上睇又無理由要破產。

其實如果我有成千萬,我唔會住公屋。

唔好意思,比較直接左,不過我個人諗你都有排煩。

回復 #68 lok196305 的帖子

你死啦。同阿Jay爭
原帖由 nokia 於 2009-6-19 13:15 發表
其實啲分無咩用架,你累積滿某個金額,就可換取某樣東西咁…
例:滿1000分,靚仔版主Roy就會免費請你共用晚膳,
  滿2000分,黑仔超級版主John或博愛Sir One就會免費請你共用晚膳,
     滿5000分,至高無上嘅型仔Admin就會免費請 ...

唔係,係要
1. 分數超過 1000000,同埋
2. 分數多過我

因為我只對有錢的人有興趣會面!
而家女追女無問題。你同Jay 爭就問題!哈哈哈哈哈
原帖由 lok196305 於 2009-6-19 14:54 發表
我都生二個又靚又叻ge女,使鬼爭ar,有緣多個我唔介意ge.

介紹我識啊

回復 #79 ely07 的帖子

錯了。

當認識後,我先係受害者
原帖由 lok196305 於 2009-6-21 23:01 發表
唔係好明你想表達的物wo.不過好似有的不滿,"分"多少無物所謂la.我有疑問只想有人俾下意見咁.唔使咁擔憂,點都好 la,呢几日係度都解答左好多我想知的問題.都希望可以渡過人生最低點呢,將來有能力時一定會盡力去助人. ...

你睇下D舊文就知道啦!

哈哈哈哈哈哈哈

回復 #102 lok196305 的帖子

真係爛 gag 之王!
可以投訴。處理費:每次 500 破元。
原帖由 nokia 於 2009-6-23 00:25 發表

呢度有無投訴渠道或機制  ?有.如果你想投訴溫Sir,就搵bbq.
如果你想投訴Admin,就搵珍妮媽.如果你想投訴 阿Jay,就搵阿Ann.

錯了。

這處只有一個人可以接受投訴。就係我。

為了會員無聊地投訴,所有投訴者先扣 500 分。

投訴成立再扣 1000 分,因為用左我的時間。

投訴唔成立扣 3000 分,因為直情浪費左我的時間。

如果係阿 n 投訴就先扣 10000 分,費時佢用錢去包仔。

評分

參與人數 1城市權力 +15 收起 理由
温sir + 15 贊成..贊同..贊許..贊揚

查看全部評分

原帖由 dik06 於 2009-7-5 01:00 發表

nokia係好樂於助人,你得閒多d上嚟傾偈,仲有好多會員值得欣賞

更正:有好多版主值得欣賞同

打賞
原帖由 lok196305 於 2009-7-5 01:33 發表

補充:所有肯為"破聯"付出ge人,無限感激

更正:所有肯為"破聯"付出ge人,無限感激

嘿嘿嘿嘿嘿嘿

你個 keyboard 爛左打漏個字呀!
原帖由 bb_q_888 於 2009-7-5 19:19 發表

感激admin,多謝john....我聽聞john都有份比錢.

你聽邊個講?連 oklo 都唔知…
原帖由 lok196305 於 2009-7-5 23:56 發表

一開始,我覺得你都几臭串ge,質凝我有錢仲住公屋,咁我新來報到,唔敢斗串,但呢十几二十日係呢度留連多,反而覺得你都係個有見地及實際ge人,講野唔聽都好,夠膽講,原來你係Fit人,失敬! ...

我素來都寸。

如果會員要我無條件信佢。Sorry。佢可以即刻走。道不同,無謂強求。

呢個世界好多騙子,尤其是呢類論壇。貼咸相個D,唔會多騙子,因為大家都係去睇靚女。呢D論壇太多私穩,好容易係D人搵食的地方。

搞得呢D,就要負責。

重有老馮會員,乜都話幫人就幫到底,簡直無限上綱,呢D強詞奪理的口技,可以收番。

我第一次唔 ban 佢,就係比一次機會,第二次就係咁先。
原帖由 bb_q_888 於 2009-7-5 21:04 發表
唔通...我收錯料,

線人有兩個...估唔到兩個都...誤導我.

(線人是誰...不方便講)

破產C9 咁易信人…好危險喎
原帖由 dik06 於 2009-7-5 23:58 發表
如果唔係多得大皇,我地班破處人士,又點可以聯系埋一齊.
願admin大皇萬歲萬萬歲,願所有板主千歲千千歲

我要萬錢萬萬錢
原帖由 nokia 於 2009-7-5 23:38 發表
由始至終老闆只有一個

錯了。有兩個。一個 admin,一個 oklo。

佢地有難而解釋的親密關係…
邊篇
我懶,你比條 link,唔想搵