破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

為網友解答有關idrp的疑問

關閉 [複製鏈接]
gringoire 發表於 4-8-2014 09:27
重有, 月息0.35% / 年息7.83%,真係好低, 你真好彩! 我約兩年前做,年息要約10%, 每月供約2萬,約50期!
如果 ...

Ching. 經過兩年。可唔可以分享下而家生活點?同之前有乜分別?工作上有無影響?
gringoire 發表於 4-8-2014 10:38
頭先攞返文件出來睇, 原來唔係兩年, 我已經供左idrp 3年啦! 仲有我係供64期,唔係50期, 時間原來過得咁快! ...

CHing 生活都好寫意。理財方面應該改善不小了。

所以正面,勇敢面對先至係皇道。

回復 支持 1 反對 0

Grin Ching 熱心助人。一次過加分
piggy10 發表於 3-3-2015 02:08
c hing ,你好,想同hxbx申請 idrp 但吾知成吾成功?
本人月入16000 入職半年有份pt 每月大約3500
爭hxbx 1 ...

即計C塔應該肯做一筆清喎。

我…朋友做過。個借貨比例大過你 tim。

當然,我…朋友當時最近個半年還錢記錄相當好。
piggy10 發表於 3-3-2015 23:56
謝謝,citi話供多兩期再試,但都系續借,未必可以加額,所以米諗住試idtp....
...

我…朋友個時並無向 C塔 借過。

個過程係:
1. 爭幾間銀行數。大約係30-40倍度。無 C塔。早幾年成日遲還。
2. 問過個幾間,唔肯再借成搞一筆清。
3. 跟住個半年度(?),唔係好記得啦,我…朋友麻…。靠家人幫,頂到下,因為明知遲還都係要還,所以個紀錄都算好。(間中遲還幾日啦,有時都成個月!)
4. 跟住 問C塔借左一D。
5. 跟住捱到一年。還錢,紀錄相當好。
6. 跟住C塔幫我…朋友一筆清。

就係咁簡單。

我朋友好低調,唔好問係邊個!
nills 發表於 11-5-2015 15:37
多謝gringoire師兄教路,恆生同我做左一筆清,60期,每期5千1

好消息!CHing 要加油!經一事,長一智!
呢個文上鎖,因為樓主已經無番來。個人覺得好可惜。

樓主實在是一個熱心的人!