破產聯盟

查看: 2264|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

急!!!最後1年收信要解釋破前因被騙以市低價3分1轉物業

flypig 發表於 4-2-2019 11:54
唔係太明??
1 你媽媽 欠卡數??
2 佢本來有層樓

1 你媽媽 欠卡數??
答: 因抄股票欠60萬各大銀行卡數, 所以誤信騙子去按樓再放係佢公司投資, 每月就出幾萬蚊幫你還款,

2 佢本來有層樓
答: 對, 但比被子介紹左去間食水好深地產二按

3 被騙! 無收過錢,或者一收到錢立即轉交騙子
已破案,咁錢追唔追得番先??
答: 1蚊都追唔到, 坐監了事.......

4 於是申破
答: 因卡數真係力還所以破, 但物業就小弟供返

5 申破前 將層樓以市值2/3 價錢轉讓俾你.
咁你買樓個200萬,你媽媽拎哂去還債??還俾銀行???
答: 因騙子沒比錢媽供之前地產公司,所以我供了三期後, 就用200萬買了, 但一定要當新買賣做銀行按揭.

6 街邊律師==無牌律師??? 定係沒有寫字樓律師????
答: 有, 但幾年前申請破, 怕佢都唔係道, 今天會先call佢問

7 至於佢講咩,根本唔會影響 破署同法庭.因為搵錯人,搵錯答案不是抗辯理由.
無知不可以脫罪!!!
師兄意思是我都有罪嗎??? 但我真的1蚊都無收....仲要欠下200萬樓數/__\