破產聯盟

樓主: Stanyan1229
打印 上一主題 下一主題

要原諒自己,真的不容易!

Stanyan1229 發表於 27-6-2019 21:37
知道呀!我同左主任投訴+報警。可能新工作返左2個多月都同同事未夾到,幾樣野加埋。情緒好差! ...

若再試過磨合都同同事夾唔到,就唔好勉強自己留低做落去,經歷過情傷兼受累入學既,除左唔好再愛錯人,仲要開始愛自己多d同勇敢d, 唔好為迎合他人而委屈自己,我以前入學時都晚晚失眠怕半夜上門嘈第二朝出門有人伏,後期平靜過後不期然開始唔再好似以前咁一個人啞忍同為左人地認同而勉強自己做唔想做既事,副作用係講粗口多左同易燥底爛口左,所以你都唔好迫自己原諒自己或盡快放下果d, 順其自然啦
hornet 發表於 27-6-2019 22:57
加油!我都好想發洩,太太應該挽回不了

在呢一期風頭火勢,唔好諗挽回住,先諗計令2人關係盡量不再惡化,得事件淡化才諗點挽回,要修補關係是持久戰,少不了忍耐同堅持
Stanyan1229 發表於 28-6-2019 21:55
我今日放工,阿爸打比我。叫我尋晚既野唔好記喺心,佢老人家唔識表達。佢心痛我頒令仲要比人滋擾又壓力大 ...

戥你高興有個溫暖家支撐你
asdfzxc123 發表於 28-6-2019 23:16
我刀好負面 所有野由零開始

其實正面去諗,由零開始可能比人要走更多既路,但比以前走既路可能更光明更自在呢