破產聯盟

樓主: Stanyan1229
打印 上一主題 下一主題

唉!唔敢開始.......

樓主,破產唔係殺人放火,唔好令自己冇晒人生觀,應該樂觀正面啲面對,破產係比自己一個重生機會,要活得開心,活得比之前好。既然有男仔想追你,不妨比個機會大家了解吓先,可以遲一步先同佢講你背景,愛一個人會體諒及包容對方嘅過去,如果佢介意嘅冇左都唔覺得可惜。
樓主,你暫時有陰影唔想接受新戀情,大家好明白你感受。如果你對佢都有好感,你可以從朋友開始慢慢了解吓先囉,或者大家相處後會有改變呢。其實我都是同你類似case,攪到自己要問財仔數冚數,諗住個pk好快有錢比返我時可以清數,點知一個月等一個月,終於攪到自己走頭無路。過左去就唔好諗咁多,當係人生中一個歷練,將來仲有好長路要行,唔好比過去嘅事影響你人生,識多啲新朋友,重新出發。但都要小心,講到錢就小心啲唔好再輕易信人。
Stanyan1229 發表於 1-5-2019 23:39
師姐,我尋晩在旺角突然有種好不安感覺(由2月宣誓後至昨天都冇去過旺角),之後個心跳得好快。我覺得D情 ...

傻妹,破產啫有咩咁大不了,唔係世界末日,唔好睇得咁大件事,你諗吓而家破左之後比未破時係咪輕鬆好多,可以做返個正常人,融入返個社會,唔好比自己咁大壓力,你額頭冇作住"破產"兩個字㗎,你唔講冇人知㗎。