破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

破產真的可了結二三線財務的手尾嗎?

咁我算好彩,日本仔,we仔頒令後一個電話都冇。 touch wood 先
kpchg4 發表於 28-6-2019 07:59
我申破後飛晒線,一路唔覺日本仔有追, 頒令前一兩日,就試過打比咨詢人一次,反而頒令後有個電話打來幾 ...

正常頒令後唔會再追,如果再打嚟話佢知已頒令,有牌財仔知你頒令後應該唔會再追,佢地都驚你投訴吊銷個牌。我而家每日都有好多3字同9字電話打嚟問借唔借錢,又知我姓咩,佢地真係好Q煩。我地啲料已經賣到周圍都係。尋日仲攪笑,有個3字頭電話打嚟話係兄弟財務,轉頭唔夠2分鐘同一個号碼同一把聲音又打嚟話另一間2,3線財仔,我即時小喇叭佢。
Anmi2019 發表於 28-6-2019 11:01
好煩師姐,近期好嗎? 我都久唔久收到借錢電話,不過無理佢,收咗佢線。我覺得條友知你破咗,想 跣你就真 ...

Anmi 師妹,我OK呀,而家生活平淡左好多,冇咩壓力,返工放工,有時間仲可以同朋友見吓面,諗起以前斷六親咁真係好難受
我見你好多時係度解答啲同學仔,你好有心呀。我每日有時間都有上嚟爬吓文,覺得係生活一部份啦。呢兩日我孫女會出世啦,我選擇破產呢條路係冇錯,可以令我冇壓力下揍孫
bright 發表於 28-6-2019 23:13
我說的二三線財務都在放債人名單有牌照号,那我破產後有無机會滋擾断尾? ...

有機會再滋擾一段時間,可以向主任投訴,有牌唔敢做啲咩嘅。
Wamui220 發表於 29-6-2019 07:46
如果係借錢果陣簽左份即使破產需要全數清還...咁會點

唔使理佢,冇呢條法例,我欠日本仔佢都係咁講,不停叫我入住一期,或者小小,我話冇錢點還,總之企硬,千忻唔好還,犯法㗎,你還得一間,其他就會追住你還,你唔還佢地舉報你就大鑊啦。頒令前係最難捱,電話滋擾一定有,通知晒你屋企人,咨詢人話唔識你,公司話你冇做,刪除晒網上平台免得佢地會搵你相關嘅人。總之佢地有恐嚇或者過份行動就去報警備案。
bright 發表於 29-6-2019 14:59
我應該無提供過中文全名。我懷疑財仔有什麼地下渠道查到一些我們沒有提供的資料。

各位師兄師姐,

同伯友講唔識電話唔好聽,冇謂嚇親佢。
通知埋你屋企人,咨詢人,公司。佢地好神通廣大,可能有人係電訊公司比料佢地。我前夫屋企人電話佢地都搵到,但我已經好耐冇聯絡亦都唔知佢地電話。你快啲刪除所冇網上平台,免得佢地騷擾同你相關嘅人。頒令前最難捱,電話滋擾一定有,如果有恐嚇成份去差館備案先。
我覺得係電訊公司有鬼,揸電話就知個人資料。另外係fb,因為我只用fb,佢講啲野係我曾經係fb post 過。