破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

聽日真係去搞入學啦

SISI0322 發表於 30-5-2019 14:55
其實學tiger兄話,唔通你唔破無錢還就唔驚? 佢要做咩你都控制唔到(除左犯法既野)通知晒家人,咨詢人起 ...

之前我都會好驚佢打比屋企人架。自從屋企人又拉哂入群又收過電話之後。佢地都冷靜過我。其實師兄師姐都講得好岩。我地唔可以控制佢地會點做。亦控制唔到自己唔驚。但係我地要學識承擔。因為始終個窩都係我地做成出黎。我都認自己到以家都會驚架。但係都搞緊入學。呢段日子點都要面對。
Anmi2019 發表於 30-5-2019 15:15
騰雞灰,你鬧完人8婆,都未壯大個膽  講吓笑姐,慢慢你會麻木喇。

咁我個陣真係比佢啲電話搞到精神分裂嘛。以家經驗多左小小。冇之前咁驚啲電話啦。當然都驚佢會上門搞到屋企啦。今日到期入we仔。我都成朝捕實個電話。
好煩2019 發表於 30-5-2019 15:29
呢個名又幾好聽喎,不過呀妹都叻左好多啦,冇之前咁騰雞,又識鼓勵人,有時仲識講笑。做錯唔緊要,最緊 ...

Hehee。我第一日入黎呢到真係勁騰雞架。又驚冇人理我。我真係好多謝呢到既每一個。好彩我傻人有傻福。係最萬念俱灰既時候發現左呢個區。話你地知呀。我入左會頭幾日都留唔到言覺得好奇怪。後尾先知原來係要入返個email到認正。勁7。個陣仲係到諗點解呀。點解唔比我出post呀。好多謝你地每一位陪我渡過左難捱既日子。雖然見唔到大家。但係我有時返工都會幻想下架。哈哈哈。
Hornet係咪爭佢地好多呀?4千幾蚊都追到咁。
今日放半日假。難得2老話想食kfc。我就用左99蚊買左個3人桶餐。真係好抵。好耐冇請過2老食飯。好衰女。好想比好日子佢地過。
Stanyan1229 發表於 30-5-2019 21:41
萬念,幫我攪掂呢個囗花仔

師姐。呢個唔係仔。係口花佬。
唔係幫佢賣廣告。不過佢面書啲優惠真係好抵。我今個月唯一既貢獻就係99蚊一桶雞。
呢2年真係冇買過衫。頭先買左件120。比錢個陣個感覺勁陌生。哈哈。今日落場早啲。即刻約左媽咪食lunch 。佢都話唔好。叫我留返啲錢。真係鼻都酸埋。但係我係咁叫佢去食。其實2個人食都唔會貴。比起佢幫我還個啲又算得係咩喎。
食食下飯easylxxd打電話黎。
喂呀。我以家又開始驚佢啲電話啦。好憎張智智霖呀。明明fax左比佢都咁。
Anmi2019 發表於 31-5-2019 15:30
同佢講申請咗破產,戶口凍結哂,無哂錢喇,你唔駛再辛苦打嚟追喇

呢間好煩。我搞完入學第一日6點鐘自己拎上去。6點3我屋企人已經收到電話。話我簽左合約唔可以破產。我又打回原型重新又再驚過。呢間我供左3期。
欠一百萬 發表於 31-5-2019 15:36
破產仲過奢華生活,買120件衫,你大鑊啦

喂呀。以家普通行入去U列co一件衫都要129啦。你知唔知我幾耐冇買過野呀。我今日仲買左杯珍珠奶茶飲添呀。23蚊我都有啲肉痛。我己經好2慳架啦。今朝都係食15蚊飯。平時真係食餅架咋。
好煩2019 發表於 31-5-2019 19:33
呀妹又做返騰雞柒灰呀? 唔駛驚喎,佢嚇你啫,照講純熟嘅對白就得啦,最多加多句-而家咩都冇命就有一條。 ...

係呀。又打回原型啦我。我今日淨係同佢講。因為第2間打黎公司追數。以家工都冇埋。又要等拎票個啲囉。
hornet 發表於 31-5-2019 20:59
是,工應該不太難找吧

我冇嘜工作經驗。所以搵工都係盲中中去試。但係我一定會keep住返工。
philip 發表於 31-5-2019 21:16
因為本來冇預比屋企人知,唔知佢呢個咩電話miss左,點知原來係日本仔,搞到比呀哥知左,好彩呀媽miss左個 ...

屋企人一定好快比人轟電話同拉入群
philip 發表於 31-5-2019 21:30
咁大獲,師姐都係咁?fax左都咁玩,聽日佢打黎我聽左電話先,再搞真係報警 ...

唔好話fax呀。呢間西野easylxxd係我6點鐘親身拎上去。佢個嘟嘟6點3就已經打左比我屋企人啦。
有冇高人教下我點聽easylxxd電話呀。諗起都煩呀。
PoorGuy2018 發表於 1-6-2019 01:15
我想問到左現階段。。。您聽佢地電話又點,唔聽電話又點?兩害取其輕

電話點都要聽。我覺得佢搵唔到我就會搞屋企人同公司。
有冇人好似我咁樣?搞完入學第一次出糧。比左一半屋企再清下啲朋友數。然後又發現所有野都打回原型。哈哈哈。