破產聯盟

樓主: sixyearsfromnow
打印 上一主題 下一主題

想向花X銀行申請IDRP

wexxxx 最攞命嗰條玩唔到drp,你埋心水iva/入學吧
Harmonychow 發表於 10-2-2022 21:19
渣打最難攪,drp都唔會so你。

打打你如果同佢申請淨做返打打drp,佢會so你的
sixyearsfromnow 發表於 11-2-2022 16:27
宜家兩個方案, 一個就係逐個申請DRP 包括WEXXXX, 另一個就試下打佐去小新申請IDRP先, 但我驚打佐小新會call ...

小新唔call的,但你最大債主係we呢間,根本唔洗試idrp
Harmonychow 發表於 12-2-2022 13:43
我上年都做左x新,欠佢15000都幫到忙,只係wexxx  xwxxxx佢話唔向債務盟

所以咪話佢idrp唔洗諗,至大數已經係W財仔
square3207 發表於 13-2-2022 23:54
我之前iva 86 還109 都成廿個息。幫唔幫到手呢就睇你月入穩唔穩定。我就係依幾年環境太差先斷供。變相白費 ...

86還109,當你72期,息先23,仲想點

Harmonychow 發表於 13-2-2022 20:42
可以做idrp向x新,宜家唔係計大數的。w財佢唔向債務聯盟所以條數唔包要自已順供。 ...

W仔條數做唔到,其他做都冇乜用
佢至甘肯定W仔
Harmonychow 發表於 14-2-2022 07:23
你成日話佢做唔到,你睇佢第一版有咩數先。

W仔佔第二,花仔佔最大,we仔唔受drp,當你小新本事飛起we仔淨做其他idrp,75%債權人要應承即至少花仔一定要接受,如果你冇思覺失調,你自己都話花仔唔睬你idrp,咁請問佢做到啲乜呢?
danzighill 發表於 14-2-2022 10:48
W仔佔第二,花仔佔最大,we仔唔受drp,當你小新本事飛起we仔淨做其他idrp,75%債權人要應承即至少花仔一 ...

講錯,更正返,你係話打打,唔計we財,欠債716000,75%債權人,即係花仔同打打都要應承,但你自己話打打唔so idrp,咁佢又點做到?
square3207 發表於 15-2-2022 01:14
我有話過貴同平咩。?比人參考下唔得?人地做唔做到關你咩事。你係樓主咩?we仔做唔到drp又點 做唔到就無 ...

一言堂? 討論區梗係俾人發言啦
你唔抵得人評論咪做CD ROM
你唔爆自己借七十幾還一百零幾
阿水知咩
sixyearsfromnow 發表於 21-2-2022 16:02
想比update大家,問佐大新做佐個新loan, 還六年, 每月還21300, 還哂除佐welend外既loan, 半年後睇下credit ...

唔計W仔,你其他數加埋欠720000左右,小新做個21300x72嘅plan俾你,真係有幫助? 因為我唔知你宜家每月找緊幾錢,但務必計清是否真有幫助,因為小新貸款要收取每年1.1%手續費(將計入貸款總額並收取利息),而將來提早清亦要俾3.5%手續費
sixyearsfromnow 發表於 21-2-2022 18:28
多謝師兄,佢sell我話我record好差,話6個月後可以再申請第二個plan,我計劃係頂住依六個月再同佢deal,因 ...

至弊小新供唔夠1年唔肯deal idrp,呢度有師兄問過,好彩佢係翻借最後先deal 到,仲有,銀行職員講就天下冇敵,如果六個月後仍然申請唔到第2個plan,順供你又頂唔頂到? 我條小新數供咗一年,啱啱申請另一個plan都reject咗我,anyway,自己考慮啦
intime 發表於 22-2-2022 00:21
師兄 咁你呢個plan咪有違你本意囉,宜家x新月供21300,xxlend 又月供9500,一個月成三皮,好難頂wo。
點 ...

冇錯,所以要佢計清楚,如果唔係半年後又轉唔到plan又供唔起,要行iva/入學,咁呢半年更加白供
sixyearsfromnow 發表於 21-2-2022 20:49
唉 宜家都係見步行步 捱多半年佢拒絕既就再諗 師兄點解佢唔批比你?

小新批核有一個叫<破產指數>,過唔到