破產聯盟

查看: 3339|回復: 56
打印 上一主題 下一主題

想向花X銀行申請IDRP

WeXXXX (網上財仔) P LOAN: $370,000,
花X銀行P LOAN: $480,000
渣X銀行卡數: $190,000
X新銀行卡數: $30,000
祖國銀行卡數: $10,000
花X銀行卡數: $6,000

月薪4萬3

打佐比三姓佢話X新可以做IDRP, 但係得30000蚊我唔知點做, 想問花X做IDRP但打去佢地又叫返我申請LOAN, 請問有無計? 唔該
多謝師兄,個p loan 花x就還佐6期,welxxxx就5期,宜家最好方法係咪逐間申請? wexxx我諗我都照申請算
intime 發表於 10-2-2022 12:12
樓主宜家每間每月要還幾多? 有無閒錢可否清左X生/祖國/花X卡數先?

咁得返weXXXX,花X p loan同埋渣X卡 ...

多謝師兄,每月還緊21500, wexxxx 9500 , 花x 12000, 我唔想還到25000咁多…. 所以先想做drp,因為疫情爸媽要我養
回復 支持 1 反對 0

square3207 發表於 10-2-2022 13:31
一係行IVA 一係就只同花肥做drp 。再死慳黎清細卡數。

渣x卡數做唔做到drp?
宜家兩個方案, 一個就係逐個申請DRP 包括WEXXXX, 另一個就試下打佐去小新申請IDRP先, 但我驚打佐小新會call loan.. 邊個方案好D?
唯有試idrp大新同we仔drp,we仔唔得斬要試嫁喇
想比update大家,問佐大新做佐個新loan, 還六年, 每月還21300, 還哂除佐welend外既loan, 半年後睇下credit有改善就做埋welend一次過還
多謝師兄,佢sell我話我record好差,話6個月後可以再申請第二個plan,我計劃係頂住依六個月再同佢deal,因為佢話仲可以拎多7萬蚊現金,我仲要交4萬9稅,到時再搞唔惦可能就同佢deal drp? 我宜家既希望係六個月後個plan可以平d供到
都個幾星期先出到plan
danzighill 發表於 21-2-2022 20:15
至弊小新供唔夠1年唔肯deal idrp,呢度有師兄問過,好彩佢係翻借最後先deal 到,仲有,銀行職員講就天下 ...

唉 宜家都係見步行步 捱多半年佢拒絕既就再諗 師兄點解佢唔批比你?