破產聯盟

查看: 1148|回復: 23
打印 上一主題 下一主題

收到信跟黃關

經6C申請入學,4月頭宣誓,5月中頒令,今日收到信通知頒令後5日內約時間上去會面。

1/ 6C寄咗份26頁同收支申報表,但我未收到銀行解凍信,解凍信係破署俾定6C俾,因為我交多$1500要求解凍信
2/ 會面係黃關係咪即係外判?呢4年都係搵佢地?
3/ 黃關傾生活費鬆唔鬆?因為我單親有兩個仔仔同供養阿媽(已過65歲)
4/ 初次會面係咪會傾埋生活費?成個會面過程要幾耐?
破署封信寫:當法院頒布破產令後,你必須立即致電本署委任的行號預約初次會面的時間」
一個傻人 發表於 25-4-2024 20:37
無寫明受託人架嘛?

只係寫咗黃關同聯絡人李小姐
Kklo0060 發表於 25-4-2024 21:58
未頒令邊有咁快知跟邊個,起碼頒令兩個月後

即係初次會面唔等於係跟呢間委托公司?
Justlikethat 發表於 26-4-2024 02:48
解凍信6C應該差不多會打比你叫你上6C樓拎,最好頒令前去拎同去銀行…否則解凍信會浪費左…因為6c樓冇同我講 ...

6C仲未打俾我去拎解凍信,下星期二就出糧,希望無問題
前路茫茫 發表於 28-4-2024 18:27
師姐。 未頒令應該仲出到糧。你出糧戶口畀人凍結咗?

暫時仲未凍結,出糧個戶口係入學前6C叫我去身痕果間開戶,至於其實銀行戶口就已經凍結水咗(包括PayMe)