破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

破產請教

回復 #86 lok196305 的帖子

你d問題..我都有問過律師行職員.外判主任.

銀行戶口如好耐冇用,要自己去查下(銀行有冇幫你取消),

取消半年以上可以唔洗申報(師行職員答我)

如果係旅遊証件...過期,而你又冇再申請或續期可以唔洗報(師行職員.外判主任答我)

無做野20年以上...你出去做份人工都唔夠養你(你去搵工都未有人請),

順其自然...冇人理你.

顧問公司...不過係代筆,你想唔想比錢佢洗呀?
戶口岩岩取消...你有冇當時一次過從戶攞過大筆錢?  (有就要諗定解釋,冇就冇問題)

你擔心的話,打電話去律師行問,又或者交文件問下你要唔要報.... (補寫)

無做野你想保留戶口...都好難,你一定要有理由才批你開戶口. (自己試過...開戶口好麻煩)

其他事...唔洗咁詳細講出黎...保障下自己.

回復 #185 lok196305 的帖子

$3000解凍貴?頒令前用得一 . 兩次,又只可提取(律師行幫你報生活費)咁多...

如果你戶口有太多錢主任未必批你攞返.

你計下係咪真係值...
原帖由 dik06 於 2009-7-5 01:37 發表

咁咪淨係得admin你,感激,感激

感激admin,多謝john....我聽聞john都有份比錢.

回復 #205 admin 的帖子

唔通...我收錯料,

線人有兩個...估唔到兩個都...誤導我.

(線人是誰...不方便講)

回復 #233 lok196305 的帖子

你又唔洗咁驚...

你又冇呃破署,又唔係返工唔上報. (其他人如果有...就真係唔好係度講)

你講下家事...一般人都唔會查你. 而且你而家無錢,

無乜人特別想呃你.

有時間繼續上黎啦~

評分

參與人數 1城市人氣 +10 收起 理由
admin + 10 好人一個的分

查看全部評分

唔覺意踢到其他人...

我利害d我唔覺踢到幾個.... (我連admin試過,因為我有時好傻)

大家性格不同,放開d...唔好咁上心,無論咩人都有欣賞,亦有不同意議建的 人.

沒有大不了... 有d時候大家停一停諗一諗,係咪要咁計較...我地不過係傾計.

好啦~我講完無事發生啦~
原帖由 lok196305 於 2009-7-14 21:05 發表
律師樓打電話黎,話宣誓搞錯的野,明早再宣過誓,咁搞法2x/7都末必頒到耹啦.

你間咩律師行??