破產聯盟

查看: 33781|回復: 270
打印 上一主題 下一主題

破產請教

你買咗幾耐,誰付錢...理由,要官信你,個律師有冇正確引導??
照睇就非一般case....小心地正確處理...
唉....家事就不談啦,我以為你是男的,我叫我老公睇吓,佢話照睇話敗身家冇問題...
不過敗完身家再借嚟睹輸就有手尾...
我老公之前都係生意人(這是他個人意見,多口up吓,有問題同你律師傾吓)
妳炒噥股票 有冇孖展成份...
股票現貨買賣,冇孖展,冇大問題.吾算睹,做人係錦嫁啦,福無重至,禍不單行,
開心的時間小,痛苦的時間多,求温飽就算啦,一步步解決問題,希望在明天...
原帖由 lok196305 於 2009-6-15 23:38 發表
有少部份,但多數係窩輪,因去旅行番來無大半,無欠孖展數,咁有冇事ga.

呢d你律師應會答你...驚踏綫

回復 #26 lok196305 的帖子

你上述D提問要向律師問過明白.可能我遇到好的律師好多野都教曉.

回復 #27 ely07 的帖子

順帶多口提下都系律師話嘅破產人士/係唔可以買六合彩/自己執生啦

回復 #65 nokia 的帖子

法律上兩公婆才可互分身家/莫非J 嫂''求分''成功/J 哥你呢焦真係洗得嘅

回復 #66 nokia 的帖子

各位:原來呢度都有<志聯鈑局> 集郵女會員

回復 #80 admin 的帖子

你如果吾係貪威識食/,<貪飲埋碗迷暈湯>D錢就唔会冇哂/你快D揾破聯D人會幫到你手嘅

回復 #82 lok196305 的帖子

近日溫Sir公開被情困,他滿意你,你行運啦肯重手加分比你
E  D  叫襯你病攞你命/吾比錢佢洗咪算把啦

回復 #135 老柴 的帖子

柴C兄:你E E牙牙小心棚牙都冇埋, 錢跌d出去但保到條命仔算啦
大C兄話靚C 姐日夜出去蒲/聽聞又話要包仔.話殺......你 好 醒定d 啦

回復 #139 老柴 的帖子

鼠鼠..柴C兄,你真係要走啦?件事....... 爆阻 出來 ...
                  必文巳派人....你吓大c姐比你個封 信
                  就係呢6個人冇人敢惹  /係個D啊哥.啊嫂輩     快....D...冇ee oo  你贏吾到1絛毛  走啦
呢度有無投訴渠道或機制  ?

有.如果你想投訴溫Sir,就搵bbq.

如果你想投訴Admin,就搵珍妮媽.

如果你想投訴 阿Jay,就搵阿Ann.

評分

參與人數 1城市人氣 -10 收起 理由
admin -10 admin 是真理。是道路。

查看全部評分

回復 #143 lok196305 的帖子

都有好 多細節嘢, 你慢慢填啦,有吾明再上來研究吓啦
原帖由 lok196305 於 2009-6-24 00:18 發表

每年個人/公司年結報稅自己搞的,應該應付到 ,問稅局佢話須然每年有申報但公司唔係我名,無須稅單,最難係2年內有沒有投機活動....而失去金錢個項,因"有",所以要明天問律師,唔知使唔使交2年內單據.銀行月結單已編定 ...

所以...之前答你話踏綫就是這問題,這兩年你有否孖展投機,是否用借貸的錢,点填点答,問清楚.....好運
物業比到30%首期,吾算炒樓(事關差不多所有人都是這樣買樓,吾算投機)冇人叫你話我係炒樓投機,可叫投資....但借貸做孖展,比人new到出嚟,你就算係投機炒賣,算係賭博...(T+2交易後入翻數用自己錢冇問題)但我買一百萬5号仔,同銀行借70萬嚟買,有30%孖展,理論上以衰咗......明未

評分

參與人數 1城市人氣 +4 收起 理由
admin + 4 正確

查看全部評分

原帖由 lok196305 於 2009-6-24 01:58 發表
更正:無欠証券行一元
更正:都唔知有無行錯步ge.

瞓啦...得閒再up
三姓對對我就不想談論.我破前與律師溝通時對我說過,户口可提清,吾好取消,
破處開妳files,要睇就咩都知,理解是入紙後..官會開你files睇吓你有冇問題..
你好彩就大步欖過,若吾好彩........,
取消咗户口就吾使報....是否代表你之前户口做過什麼也煙消雲散...
填錯可以改或解釋...報錯就睇你做化

回復 #162 温sir 的帖子

你有心有力勤勤力 力揾多份工打囉