破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: 2011年10月
打印 上一主題 下一主題

捕魚。落網

2011年10月 发表于 20-2-2012 14:38
! L8 m0 ^0 {9 q% x$ y7 W+ N: a丫o也 ! 你同溫sir罷明笑我啫 , 2位呀叔快極都要時間
& l) S& |+ _- M0 [我係形容佢手腳快有 9秒9身手, 初時見佢 2位好 ...
) L* }& T' ]/ s. T+ w& i' H9 }' C
咁你真係攝影高手嚟嘛,我無笑你架
幾好睇
温sir 发表于 20-2-2012 09:48 . y" n& u. _* X" D3 }. z; s
城門河捕魚!?差人唔拉咩!?
8 Z; h: E7 `. }9 w; T! P
城門河好多人釣魚,但未見過用網
近大圍?
dopod123 发表于 20-2-2012 21:49
6 @# a* y; t5 m4 l3 d城門河好多人釣魚,但未見過用網
  J4 ?8 s. O! i+ B+ W
個網咁密,好易魚仔都殺哂,遲早魚都無埋.
bb_q_888 发表于 22-2-2012 08:41
. Z3 j7 F/ @, K" d個網咁密,好易魚仔都殺哂,遲早魚都無埋.
3 V1 T4 M6 X  W2 z  j1 S7 e8 |
嗰條(河)啲魚有你都唔好食
dopod123 发表于 22-2-2012 14:33 ; }+ x/ N5 y+ z! c- Y

% F! q) n* J" S' Z7 r0 x街市成日都有呢種魚 ,廿蚊條
man152 发表于 22-2-2012 20:51
5 }# @) q& h* X/ ]& s' ?街市成日都有呢種魚 ,廿蚊條

- Q" T+ ]: G6 C3 {; ]- J我聽過話有人攞去賣.但係真架
dopod123 发表于 22-2-2012 22:48
2 [: a1 u5 f' ?) Q7 _: N. i我聽過話有人攞去賣.但係真架

M+ D0 j- j: [! k; u我當然唔敢食,不過報紙都登過.2 O' w; h0 T0 g# C
總有人收,食果個都未必知....條魚點來.' @5 L  I" B7 u# I8 P0 U4 m

/ D) p. ^$ e  _8 o3 s2 a或者窮起上來,無得食.....呢D都夠膽食.
bb_q_888 发表于 23-2-2012 08:20
# h- p! w% s- E7 e3 e8 _我當然唔敢食,不過報紙都登過.+ L- S! K2 M- H1 Z: k5 D6 ^
總有人收,食果個都未必知....條魚點來.
; P8 L8 ^; R0 A: g
窮我自己去釣得啦.   攞出去賣就真係

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
dopod123 发表于 20-2-2012 21:50
) u& p. g0 d" w& d, i' N5 g( U近大圍?
5 ?8 U2 a1 j" u3 }7 Q1 [
文禮閣附近啦
dopod123 发表于 22-2-2012 14:33 ' ^1 d6 J9 h: K" g

4 G0 A) k$ x) E% V( P( W鰂魚同福綠壽其實是否同一魚 ?
( T2 E, N- I- b! ~: ]# v. X我係街市見大大條得 10幾蚊# H, X* y, I0 w
不過我 5 會再買, 以前買過一次超難食
dopod123 发表于 23-2-2012 15:39
' ~6 m0 l' U9 t0 I4 ]# G7 k窮我自己去釣得啦.   攞出去賣就真係
) @+ P; B- t1 U5 A& n+ e- R
C兄平時去開釣魚 ?
2011年10月 发表于 23-2-2012 21:25 - |. j. ~( {7 k7 ~# H' t
C兄平時去開釣魚 ?
+ o' h* Z1 W8 I; Z
幾年冇去過,而家養魚
2011年10月 发表于 23-2-2012 21:24
; d/ p; A9 U/ t2 S+ P" s鰂魚同福綠壽其實是否同一魚 ?
1 w8 X2 `: j, z3 K8 _$ ^7 _& ]我係街市見大大條得 10幾蚊
1 x7 x/ v  ]; r& }" Q, h不過我 5 會再買, 以前買過一次超難食 ...
) G$ c* K; K* x2 Z2 H( u% Q4 y
買件鯇魚都20蚊啦,下次唔好買啦,中咗毒都唔知咩事