破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

前路好灰 求意見

關閉 [複製鏈接]
想問吓而家我大概小新 8x萬 息40萬 Apr 22%度  供左6/48期 。己經係結餘plan 。因為結餘最多計你人工21倍  爆左數.. 我想問會唔會有?
如果本身做緊結餘plan 8x萬 成40萬息. 供左6期/48 , 上網睇過話供期數太小,未必做到drp… 而家我都好頭痛 , 痕生嗰度又叫我問咗佢哋肯唔肯做先,因為條數佢哋最大佢哋唔批嘅話我哋都未必批 咁答.. YU兄 當時你記唔記得你自己供咗幾多期去申請?
我覺得供咗幾多期無影響,我間間銀行全部都係3個月內新數,都照批
但如果drp 逐間做  每間銀行點決定你每個月供幾多? 佢又唔知其他銀行出咩offer
ffc1917 發表於 3-5-2024 23:29
但如果drp 逐間做  每間銀行點決定你每個月供幾多? 佢又唔知其他銀行出咩offer ...

唔洗理其他銀行,總之個年期同利率雙方同意就得。每間銀行自己內部計好晒數,唔會受其他銀行俾咩offer而影響。
whiz666 發表於 26-4-2024 16:38
打左去恆生DRP熱線, 佢問我有邊條數 (我回佢出面得小新)

佢話要問左小新果度申請DRP先再打番上去恆生問..  ...

請問痕身DRP 熱線邊到搵到?
Yuyuyuu 發表於 4-5-2024 00:47
唔洗理其他銀行,總之個年期同利率雙方同意就得。每間銀行自己內部計好晒數,唔會受其他銀行俾咩offer而 ...

姐係自己計好數 想每月 每間供幾多 propose 比各自銀行  睇佢做唔做到?
我而家最大問題係mox 無drp  仲有22 個月  所以渣打哩邊要拉長d 年期   比d buffer 我還左mox 先  不過渣打果邊唔知肯唔肯  so far 佢未打黎同我傾… 定係一打黎就會直接出offer?
Haaland2024 發表於 4-5-2024 13:24
請問痕身DRP 熱線邊到搵到?

打 general hothkiva.org…. 問佢就問到
ffc1917 發表於 4-5-2024 16:42
打 general hothkiva.org…. 問佢就問到

打general hothkiva.org
ffc1917 發表於 4-5-2024 16:42
打general hothkiva.org

搵唔到呢個網
Haaland2024 發表於 4-5-2024 17:38
搵唔到呢個網

唔係網站 唔知點解 佢自動跳左哩個字   你打恆生一般查詢 個電話 就會問到
ffc1917 發表於 4-5-2024 16:41
姐係自己計好數 想每月 每間供幾多 propose 比各自銀行  睇佢做唔做到?
我而家最大問題係mox 無drp  仲 ...

第一個問題,係
第二個問題,唔好同渣打講要咩buffer啊,總之同佢講其他銀行都有申請,但未有結果就算
想問 如果我做結餘 APR15-16%  DRP 約10-12%  2個供既期數都係72個月…係咪如果佢批到結
最後一步先選drp ?
佢批你做結餘就未必俾你做drp啦,不過結餘好處係tu影響細過drp,同唔需要取消全部信用卡
我係轉會 果間銀行話做到24陪月薪,計過岩岩可以cover 而家 小新同痕d卡數, 應該可以做到15%APR. , 小新而家22.xx% ..   諗緊直接小新加痕做drp  定 直接轉會..
做drp 我驚黎緊如果黎緊1-2年 轉工 background check + screaming 。 可能有機會通過唔到… 好矛盾而家
whiz666 發表於 5-5-2024 19:47
我係轉會 果間銀行話做到24陪月薪,計過岩岩可以cover 而家 小新同痕d卡數, 應該可以做到15%APR. , 小新而 ...

請問邊間銀行做到結餘轉戶24倍?
whiz666 發表於 5-5-2024 19:47
我係轉會 果間銀行話做到24陪月薪,計過岩岩可以cover 而家 小新同痕d卡數, 應該可以做到15%APR. , 小新而 ...

師兄有樓 所以做到24倍?

冇樓..佢話21-24倍.乎情況 岩岩UPDATE佢地話只做到COVER小新條數  結餘轉換. 佢話恆卡數果度2X萬 要自己諗計...

FC YU兄, 你地知唔知如果淨卡數果度...今早打去信用卡中心傾 問佢地 將2x萬條數做分期.  
痕卡中心個staff俾左個電話我叫我去打脹務部傾  叫我同佢地傾,  而家仲未打去..

呢個情況卡數果度只能做DRP? 定一路還MIN PAY..唉

轉到會既話...但又幫唔到我找痕條數,

如果我痕果度又要做drp.. 不如全部做drp唉..