破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

前路好灰 求意見

關閉 [複製鏈接]
whiz666 發表於 6-5-2024 14:21
冇樓..佢話21-24倍.乎情況 岩岩UPDATE佢地話只做到COVER小新條數  結餘轉換. 佢話恆卡數果度2X萬 要自己諗 ...

小新筆數係你人工幾多倍?
冇樓..佢話21-24倍.乎情況 岩岩UPDATE佢地話只做到COVER小新條數  結餘轉換. 佢話恆卡數果度2X萬 要自己諗 ...

請問邊間做到24倍? 我都好需要????????
Haaland2024 發表於 6-5-2024 19:05
請問邊間做到24倍? 我都好需要????????

星星
whiz666 發表於 6-5-2024 20:38
星星

竟然,佢個網寫最高21倍,可以批到24。師兄就好
更新左TU 係 F 做唔到結餘, 而家睇黎要搞DRP
whiz666 發表於 7-5-2024 10:45
更新左TU 係 F 做唔到結餘, 而家睇黎要搞DRP

F都做唔到?

其實你直接坦白同銀行傾啦,同佢講你每月還款能力係幾多,睇佢建議咩方案俾你。銀行如果有其他plan覺得你可以做到,可能會唔俾你drp。所以你問返銀行實際啲。
Yuyuyuu 發表於 7-5-2024 22:45
其實你直接坦白同銀行傾啦,同佢講你每月還款能力係幾多,睇佢建議咩方案俾你。銀行如果有其他plan覺得你 ...

YU兄 本身小新而家份約係結餘轉換, 而家本金仲欠8x萬 而家供左6期..  (另外利息4x萬去到合約尾) APR22%

上個月問如果佢地renew contract 佢話個額度初步估計最多批95萬, 都係同而家差唔多供款個額
息口同而家差唔多唔會變.如果再拉長個期去到供 72期 (利息我估計要6x萬)  

所以先問星星轉會做結餘 , 不果reject左..唉
而家痕生交銀min pay (total 2x萬)

我諗小新未必幫我renew 結餘個contract.. cover 唔到痕d卡數.  (8x萬+2x萬) 過左月新21倍

**呢個情況我係唔係直接做drp 好?  (己拎小新drp form -未交..痕果度叫我申請左小新 , 等佢地批佢地先睇)

好頭痛
你目標都係想減少每月供款,而家除咗申請drp你仲有咩方法?如果都無,咁仲考慮緊啲咩。唔通還min pay還一世。
Yuyuyuu 發表於 8-5-2024 14:02
你目標都係想減少每月供款,而家除咗申請drp你仲有咩方法?如果都無,咁仲考慮緊啲咩。唔通還min pay還一世 ...

明白.. 即係小新佢就算肯同我做結餘轉...因為拉長左期數... 我諗每個月都係同而家供差唔多錢.. 當(23-24k)

痕生 Min pay 交左一個月度 (約5-6k per month)
小新供緊 (約26k per month)   total成32-33k供
供完己經冇咩錢剩 扣晒食反塔車開支

希望可以減到每個月total 供20k度 做完drp後.. (人工45k未扣MPF)
已經3 個星期多d... 希望盡快有消息
ffc1917 發表於 8-5-2024 14:23
已經3 個星期多d... 希望盡快有消息

FC兄 希望你都快D有好消息

我同你一樣 家人 女友都唔知 .

女友知道左要 6-7年 個個月冇咩錢 都唔知會點
之前仲諗住同佢plan 將來既野..有機會佢唔會同再一齊 唉
Yu 兄 whiz 兄  加左你地做好友 想私地下傾下 … 有電腦版面 會搵到我message
ffc1917 發表於 8-5-2024 20:47
Yu 兄 whiz 兄  加左你地做好友 想私地下傾下 … 有電腦版面 會搵到我message

登入左電腦版面唔到你msg 我都send唔到私人信息俾你...唔知點解.  3星期仲未有回西水覆
但係fc兄佢停左你卡 應該好大機會做到
whiz666 發表於 10-5-2024 11:17
登入左電腦版面唔到你msg 我都send唔到私人信息俾你...唔知點解.  3星期仲未有回西水覆
但係fc兄佢停左你 ...

係 "打個招呼" 果個位