破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: dopod123
打印 上一主題 下一主題

魚樂

wahtung 发表于 14-12-2011 00:02 - ]; o2 `3 f" a
金魚好餵食,無論你任何時間比佢哋食,佢永遠都趙食:之後就係咁.....你明架啦 ...
- b/ S$ v  m# }% Y0 \4 L
之後食死呭
bb_q_888 发表于 14-12-2011 00:00 8 K3 w. L. z) A2 ?, Q; y
魚......I LIKE,全部都咁靚.
. G# O1 }, k1 S" d
你有養魚?
dopod123 发表于 14-12-2011 00:07 : p( Y/ ^# d( G; H( o
你有養魚?

4 a7 d$ k! y5 j' m- q" p- a以前養過金魚,不過現在無啦~: r7 @# D# K  t* h
我又仔又女要養無錢養魚.8 E# E5 W+ }" B! D1 m& n
你養熱帶魚皮費都好貴,冬天電費不少,
$ j* j1 p$ }1 b6 B$ c3 o( B. V照顧魚都費心神,我鍾意睇多D.
bb_q_888 发表于 14-12-2011 00:33
0 j9 Y1 Z3 Y1 G9 P以前養過金魚,不過現在無啦~
2 @0 ?5 g5 \! {7 Z1 y# [8 I( n; ^我又仔又女要養無錢養魚.+ n$ ^. M; `; J* `
你養熱帶魚皮費都好貴,冬天電費不少,

# r& M# h% m0 m- M6 x係電費幾貴平均都夏天多啲成400一個月冬天少好多.因夏天要水冷機.冬天暖管多1百幾十拾,+ j3 ~( O2 U  O1 |% k4 X3 X

1 B* B0 J4 w" t5 B+ W期它都好平.我斷斷續續養超過十多年最近個呢啲都5-6年.上面黃色條魚養咗5年- x. K/ F& G' b" t7 D0 {

; {3 S8 Q1 l1 I7 r( s' L  M$ m* W1 w興趣之一,冇辦法
- M) P; L6 k  [, [- z, W- R( c) R6 \! x6 s/ Z2 `
本帖最后由 bb_q_888 于 14-12-2011 01:05 编辑 8 f8 `' z! @! E% a( G& G
dopod123 发表于 14-12-2011 00:47 . U" U' S" r9 G! m$ N
係電費幾貴平均都夏天多啲成400一個月冬天少好多.因夏天要水冷機.冬天暖管多1百幾十拾,
% T$ v+ t; j* C' ?" |& H
5 v3 a6 I, c5 e4 x1 t期它都好平.我斷 ...

8 {2 @8 V. z" \4 L0 Z- g  x7 ?& ^8 m5 {( m0 E* s0 b
我有家人係魚迷,同你一樣.: q3 V8 h/ c( ]& x3 N% m
佢養三箱魚,以前佢同我講,魚糧.炭晶一個月要500,仲要輪住換水.清潔..
# M9 I  A5 Y& \. k$ X5 `我......真係......覺得佢D魚地好靚,同好命.佢當魚係仔女,有病仲要分開醫.
; w9 K9 N3 J. ^& y* v$ Z$ ^你會唔會係咁?
bb_q_888 发表于 14-12-2011 01:02 # V) l4 f( M: d) C  @# I
我有家人係魚迷,同你一樣.
! L& V' X3 U4 j) K- ^佢養三箱魚,以前佢同我講,魚糧.炭晶一個月要500,仲要輪全換水.清潔..
6 M# P' e) k# I, A- i; f我...... ...
# f: F: d6 K1 i5 B  x! g6 H
有病係要分開醫.不過我重來都冇做,因為跟本捉唔到佢
2 i1 d% B3 U2 @& t' B! T& B4 @0 J' v5 v) G( A4 E& Z5 C" `; {
我成3個先換一次水,同只有魚糧一包$20食成個月.珊瑚糧$200用2個月大清潔一年一次.
3 \1 k: i- |2 h8 p! M9 j
- A2 v& C/ v0 A' e$ e
" U/ Z* Q+ ]" ~* J7 c$ P+ n4 ]
  Y- ?! Z4 b3 j. U: }1 V睇下魚而又唔洗煩,其實都唔錯.
7 G" [' d$ h6 y你唔係要訓咩?仲係度?
# F1 p* |# ]+ [' f2 E
的魚~真係好靚~的仔女話~你唔識養,欣賞下好喇~無謂殺生啦!
lok196305 发表于 14-12-2011 15:33
+ y# h) W# n5 @- j6 Y, C& O的魚~真係好靚~的仔女話~你唔識養,欣賞下好喇~無謂殺生啦!

) }4 i+ i. U7 K又唔會去到殺生禁嚴重...9 O7 ~9 j1 i7 R: y$ [4 O) O& b
1 g- [7 U# F8 f. A
不過未開始要三思.一開始就可能唔會停./ s; x, M9 ]4 T) i) R

3 _" T  y1 M- q# q5 n我有個朋友開頭一缸,幾個月後有3缸.仲要玩繁殖9 T- u% U; m+ j$ T
( G4 u$ `- A- y
dopod123 发表于 14-12-2011 15:42
6 R  ?) w: i- G" X' |* ?又唔會去到殺生禁嚴重...# D+ E+ K& p2 [3 \% V
7 C6 p1 D* ]# i9 W
不過未開始要三思.一開始就可能唔會停.

# I0 ~9 l8 W) \  l' F" T& r! F嘩~我邊有咁得閑呀~都係欣賞下好喇!
dopod123 发表于 14-12-2011 15:42
9 k7 j7 B* G/ J# d9 _又唔會去到殺生禁嚴重...
- n) ]5 ~: h& r! x8 t6 }* i6 e+ s$ C6 y; M3 D
不過未開始要三思.一開始就可能唔會停.

1 u9 j1 R) E8 J( ]/ P. b2 F' D& F# S嘩~我邊有咁得閑呀~都係欣賞下好喇!
lok196305 发表于 14-12-2011 15:48 9 m2 E6 D" E. e; K
嘩~我邊有咁得閑呀~都係欣賞下好喇!

v% G, U# K" D7 U# e去欣賞都係好事
dopod123 发表于 14-12-2011 15:56 * Z& q: g4 f& n+ m3 ~
去欣賞都係好事

& [' o7 @0 B0 t1 h哈..哈..我係不想負咁大責任呀~
我鐘意小丑魚
嘩!123大哥,你啲魚好靚呀!
canshek 发表于 16-12-2011 04:36
5 ~) H0 L: u; v' e; r嘩!123大哥,你啲魚好靚呀!

9 C( t" w0 n1 Y  u0 r6 @0 n有興趣入來交流吓