破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

追數公司

我细胆 我係驚D同事知道 我依家見到2字頭3字頭電話都驚驚地 搞我ok 唔想搞到唔關事既人
回復

你走數過左10年未???
你應付收數之中,有冇貴利???
幾多條????
如果你走數多過10年,仲可以頂到2條貴利(冇還過)!
我即時收隊
回復

每個人可以有唔同想法,情況同口味一樣。有人覺得辣,亦有人可以覺得唔辣!
唔好因為自己食得辣,就覺得其他人可以接受。
仲有.......你食得辣,呢個世界仲有人俾你食得更辣!

評分

參與人數 1城市人氣 +20 城市金錢 +20 城市魁力 +20 城市權力 +10 收起 理由
wahtung + 20 + 20 + 20 + 10 good

查看全部評分

回復

flypig 發表於 11-12-2015 09:57
緊係怕喇!!!
我同屋企一齊出,招惹D收數,將我掃地出門都似...

ME 2,我一個人住咩都吾怕~
回復

keing81 發表於 14-12-2015 13:02
ME 2,我一個人住咩都吾怕~

其實我住個度又遠,車錢隨時要 50元(坐完地鐵再轉車)..
又要 大堂/電梯 有CCTV 又有保安...佢地淋油 分分鐘奶野....
因為 你要去坐地鐵都要坐 SHUTTLE BUS,咁好易俾人捉..
真係入黎,入得幾多次呀!!!

不過屋企人煩過收數,我真係驚佢地就真!!!!!
回復

重新戰士 發表於 14-12-2015 01:00
每個人可以有唔同想法,情況同口味一樣。有人覺得辣,亦有人可以覺得唔辣!
唔好因為自己食得辣,就覺得其 ...

你地鍾意踩就踩飽佢
回復

flypig 發表於 14-12-2015 16:28
又要 大堂/電梯 有CCTV 又有保安...佢地淋油 分分 ...

我$2呀,得閒去多幾次,你帶路xdd
回復

又要 大堂/電梯 有CCTV 又有保安...佢地淋油 分分 ...

""不過屋企人煩過收數,我真係驚佢地就真!!!!!""
呢句非常認同 收數過一排就唔會黎但屋企人對一世 過一排又講下又煩下你
回復

kumiko1030 發表於 15-12-2015 04:48
我$2呀,得閒去多幾次,你帶路xdd

你可以做收數呀!!! 車錢都省好多!!!
回復

第一: 我冇任何意思想去踩低任何人,咁我講事實姐。大家討論下!我唔會針對任何人,我只對事!
第二: 咁你自己開得POST就要預左其他人都可以有權加入討論,對嗎??

古語有云: 做得雞就唔怕大肚,放得貴利就唔怕警察拉!

如果講事實你唔岩聽既話,我下次會配合你既個人需要!
回復

我都係咁話, 上個月無啦啦收到封人手制作欠交檔案文件, 追討番由申破後到明年既2月檔案, 我都離一離, fly c兄, 請問你收過未丫??
回復

keing81 發表於 16-12-2015 14:52
我都係咁話, 上個月無啦啦收到封人手制作欠交檔案文件, 追討番由申破後到明年既2月檔案, 我都離一離, fly ...

小弟好慚愧!!!
D 收數佬好似睇死我黠都無錢俾...BIG 刀毛溶鳥!!! 從未打過電話CALL 我,
從未寄過信....

事實係...我主要借兩間大BANK,身痕同 揸兜....
而且1號無水俾,7號定10號走去拎NO. .......
回復

flypig 發表於 16-12-2015 15:29
小弟好慚愧!!!
D 收數佬好似睇死我黠都無錢俾...BIG 刀毛溶鳥!!! 從未打過電話CALL 我,
從未寄過信.. ...

fly c兄, 我情況同你差吾多~~都係到期前已拎no. 但一年後先收到呢d信, 先覺得奇怪~~
回復

keing81 發表於 16-12-2015 14:52
我都係咁話, 上個月無啦啦收到封人手制作欠交檔案文件, 追討番由申破後到明年既2月檔案, 我都離一離, fly ...

外判俾你???
係你做漏??
回復

flypig 發表於 16-12-2015 15:45
外判俾你???
係你做漏??

我都吾知邊個俾, 無公司名, 無聯絡電話, 跟本聯絡吾到對方, 我無做漏丫~~如做漏應該吾會一年後突然比封信我
回復

keing81 發表於 16-12-2015 16:00
我都吾知邊個俾, 無公司名, 無聯絡電話, 跟本聯絡吾到對方, 我無做漏丫~~如做漏應該吾會一年後突然比封信 ...

可列入 junk mail.外判問起,無收過
回復

flypig 發表於 17-12-2015 00:27
可列入 junk mail.外判問起,無收過

外判問起,無收過 , 即係咩意思?? 我主任跟的~~
回復

keing81 發表於 17-12-2015 12:26

你認為破署畀你嘅信會唔會冇破署聯絡資料呢?
回復

keing81 發表於 17-12-2015 12:26

又無letter head.又無電話。我點知係唔係順風,dhl中聯辦搵我。黎手丟左封信。任何人問起我,都話無收過
回復

kungfu 發表於 17-12-2015 18:17
你認為破署畀你嘅信會唔會冇破署聯絡資料呢?

正式官方文件一定有 政府 letter head 同大大個 logo
回復