破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

追得好勁

個心好煩 發表於 21-5-2019 16:49
日本仔今日又打嚟, 佢話佢哋係二三線財務, 唔會因你破產而不追數 你攞咗破產令都沒用佢地都會追到條數為 ...

嚇你而已,有令就唔可以追
kpchg4 發表於 20-5-2019 21:56
樓主, 日本仔你 FAX 後幾時追, 顧問話上星期五 FAX, 但今日冇電話

你爭佢幾多先 fax前後都日日打電話嚟追 又打電話畀我啲屋企人 同埋諮詢人
因為我19號先至上庭頒令所以我覆佢10號前入住二千蚊畀佢先叫佢唔好再煩我啲屋企人及諮詢人
但係我都唔知有冇 我真係一毫子都冇而家返工都要問人借錢
安 x 日日都打來比我,今日打埋比我老細,聽日應該系諮詢人,我同區地講左6c去fax number, 一X 樣打來,我都系同老細同我父母講唔X聽個 D 電話,唔知區地會唔會好似cashing XXX,咁激呢
Charles369 發表於 21-5-2019 19:00
安 x 日日都打來比我,今日打埋比我老細,聽日應該系諮詢人,我同區地講左6c去fax number, 一X 樣打來,我 ...

你拖左兄弟幾多日呀?我拖左20日。佢又係日日打黎。又話交比追數打比我屋企人。點解佢有你老闆電話咁恐怖既?
13~14日,下午5點幾比我老細。我借果時報散工要寫個判頭名,不過后尾轉人區地無幫我改,呢個系我前老闆先系,不過好熟,無咩 X 我,仲問我系咪好唔掂
基本上有無顯示號碼我都無聽,只系統一回覆話覆左總行客戶部個邊,兄弟某客戶主任就話:哦,咁你 fax 返 資料就得。今日追數部依然無聽,仲有幾間都系咁,應該系老闆>諮詢人>電話轟炸>出追數信>上門。我就未到收信
嘩。2個星期就打比你咨詢人。咁我都算好彩。佢淨係打去我公司。不過我仲未搞入學。應該都好快打比我屋企人。佢仲成日話上我門。
萬念俱灰 發表於 21-5-2019 19:21
嘩。2個星期就打比你咨詢人。咁我都算好彩。佢淨係打去我公司。不過我仲未搞入學。應該都好快打比我屋企人 ...

兄弟未打比屋企,今日系老細,區地短信話再唔還就出信同打比老闆同諮詢人,所以我估聽日我屋企會收到

系 cashing XXX 就激D,話咩系咪玩野,轉頭打比父母粗口問侯,咪比屋企話左成日
Charles369 發表於 21-5-2019 19:25
兄弟未打比屋企,今日系老細,區地短信話再唔還就出信同打比老闆同諮詢人,所以我估聽日我屋企會收到

...

兄弟呢個sms我4日前已經收到。以定日日都比兄弟搞到好驚。你點拖兄弟架?我拖左20日。又係一毫子都嘔唔到俾佢。
兄弟都屬於一線吖! 佢哋都咁樣追,似二三線多D!
我遲還兩日 日本仔已經追了
萬念俱灰 發表於 21-5-2019 19:21
嘩。2個星期就打比你咨詢人。咁我都算好彩。佢淨係打去我公司。不過我仲未搞入學。應該都好快打比我屋企人 ...

其實我舊老闆可以幫我清曬外債,只系我真系唔好意思煩區。某鐵出事我比人擺上臺,舊老闆力保我賠左六位數比大判,我都系破處。。。
你列出呢啲全部衰嘢,呢十幾年衰嘢已經唱通街,你哋借前真係唔知佢哋會咁追數? 仲要借咁多間。
萬念俱灰 發表於 21-5-2019 19:29
兄弟呢個sms我4日前已經收到。以定日日都比兄弟搞到好驚。你點拖兄弟架?我拖左20日。又係一毫子都嘔唔到 ...

兄弟我39xxxxxx電話無聽,直接打 21xxxxxx話無錢還。但系區依然會打比你公司同諮詢人,焗住你單野陽開期望收到數,你事先通知曬相關人士應對就無咩,由區轟爆你電話。我做野朝9晚5比電話響到剩30%電(無打機,省電模式)
Charles369 發表於 21-5-2019 20:31
兄弟我39xxxxxx電話無聽,直接打 21xxxxxx話無錢還。但系區依然會打比你公司同諮詢人,焗住你單野陽開期 ...

好恐怖呀。師兄你fax左都咁樣追你。好鬼驚呀我。
萬念俱灰 發表於 21-5-2019 20:37

兄弟剩低唔多,系其他加埋頂唔順,仲要一個月開得10工8工
萬念俱灰 發表於 21-5-2019 20:37

兄弟系同一個號碼一日打2,3次。無顯示就唔定,我真系一個3字頭無覆(有聽留言)