破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

十萬火急緊緊於iva,idrp同drp

小弟月入2萬左右,東ar自動轉帳出糧,現在環聯係i 有2600分左右
欠債:
東ar銀行私人分期貸款 145860 分24期 每月供款7361 已還4期
東ar銀行信用卡 16000左右
中x信用卡 5652左右
UX 分期貸款 2月借10000分12期 每月供款1066只還左3月最低消費,每月1號自動轉帳
UX分期貸款 1月借10000分12期 每月供款1066 還左1期正常數同3月最低消費,每月1號自動轉帳
UX私人分期貸款 上年12月借45000分12期 每月供款4795 還左2個月正常數同3月最低消費,每月1號自動轉帳
UX循環信用戶口帳戶 現欠款51205每月最基本還2600 每月25號用pps交費
x民循環信用戶口帳戶 現欠款26851 每月最基本還款3600 每月15號自動轉帳

剛剛去左葉,X,X問過想做Drp佢收我6500元,想問下大家如果我想做Drp/iva/idrp,想問下各位東ar有無做idrp?同埋如果我係東ar度做drp佢會唔會即時凍結我個出糧戶口,除止之外有無更好嘅辦法?
總共約315000,16倍都唔夠,全部都係年期短既貸款,我諗你做DRP都要解釋下啲錢短時間內走左邊啦。另外,你既貸款16倍都唔夠,俾我就建議你問下有冇銀行肯同你攬曬啲數,分60-72期做仲好,呢個情況唔係咁值得做DRP住
東東冇idrp 但有drp