破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: dopod123
打印 上一主題 下一主題

魚樂

wahtung 发表于 14-12-2011 00:02
2 \3 u3 t. D8 C) W! e" j% i3 P金魚好餵食,無論你任何時間比佢哋食,佢永遠都趙食:之後就係咁.....你明架啦 ...

, Q3 o& a% A/ h7 V3 H! n之後食死呭
bb_q_888 发表于 14-12-2011 00:00 * D1 c/ P: r$ m7 T" D# X7 V0 x$ |
魚......I LIKE,全部都咁靚.
+ F4 y' I3 A) c4 K' K  r: J
你有養魚?
dopod123 发表于 14-12-2011 00:07
& |. s# F8 d# o3 ^5 g8 R4 c. u$ N你有養魚?
5 A9 R. R$ M- u, S3 h2 E
以前養過金魚,不過現在無啦~
/ Y/ s' O" R5 r4 o& p我又仔又女要養無錢養魚.
0 t. a  j5 g- G8 ~. |$ S0 B你養熱帶魚皮費都好貴,冬天電費不少," K- g+ D5 v! P
照顧魚都費心神,我鍾意睇多D.
bb_q_888 发表于 14-12-2011 00:33 & B, O6 I% e; @0 F$ A
以前養過金魚,不過現在無啦~
& S3 K/ G6 }7 Q; X, @: @6 F我又仔又女要養無錢養魚.
* I7 b; Z. z7 r' q你養熱帶魚皮費都好貴,冬天電費不少,

6 V; ?) [$ f; L係電費幾貴平均都夏天多啲成400一個月冬天少好多.因夏天要水冷機.冬天暖管多1百幾十拾,
& y0 \9 w! E1 M6 q6 K6 D6 T. d) l" [# n" s- _* F) `6 q3 C" c& }
期它都好平.我斷斷續續養超過十多年最近個呢啲都5-6年.上面黃色條魚養咗5年
7 w+ ^2 O1 r; n( F- P, m
* J/ M: D  n, k. |5 U興趣之一,冇辦法. ^0 c1 x: I0 \' l! Y- v- g

5 L: {" v7 @6 I0 e2 y5 l* p
本帖最后由 bb_q_888 于 14-12-2011 01:05 编辑 2 W3 f4 S* `7 |) G: v& L: u( S
dopod123 发表于 14-12-2011 00:47 7 }$ C) K- u3 V* X. Y2 M8 L
係電費幾貴平均都夏天多啲成400一個月冬天少好多.因夏天要水冷機.冬天暖管多1百幾十拾,
2 E. Y4 A. n% ?1 G6 i# C. i: a$ F3 O4 g* P
期它都好平.我斷 ...

& ^9 ^5 Q% {9 S  p2 O6 ~7 Z* G: {4 x1 v7 D
我有家人係魚迷,同你一樣., W" i0 @1 c* @: B- w
佢養三箱魚,以前佢同我講,魚糧.炭晶一個月要500,仲要輪住換水.清潔..
1 K' E, P4 u) G& _( i我......真係......覺得佢D魚地好靚,同好命.佢當魚係仔女,有病仲要分開醫.
$ ^3 g3 x' U1 M" |" P你會唔會係咁?
bb_q_888 发表于 14-12-2011 01:02 9 z; C7 }( H- [4 C, }
我有家人係魚迷,同你一樣.
( c& |8 n$ Q5 @1 }佢養三箱魚,以前佢同我講,魚糧.炭晶一個月要500,仲要輪全換水.清潔..
. ]# m6 T  W; {1 \  W我...... ...
( x0 n) W" {: {7 i5 t6 n
有病係要分開醫.不過我重來都冇做,因為跟本捉唔到佢
6 v2 `" ~0 k6 {2 R
+ }; t3 v/ n4 y/ p3 j我成3個先換一次水,同只有魚糧一包$20食成個月.珊瑚糧$200用2個月大清潔一年一次., s0 r( s% C$ }- S) D7 O% Z1 M

: Q: O1 }/ ^$ Q* f, c3 b. \% W2 o

% [( D, L0 J* x; ^睇下魚而又唔洗煩,其實都唔錯.
1 X/ j7 j; k' `+ g9 b  f你唔係要訓咩?仲係度?
5 G4 k' v: u/ H/ M5 \1 v3 ~
的魚~真係好靚~的仔女話~你唔識養,欣賞下好喇~無謂殺生啦!
lok196305 发表于 14-12-2011 15:33
0 q8 {& c( b: X的魚~真係好靚~的仔女話~你唔識養,欣賞下好喇~無謂殺生啦!

7 j' d. l4 s! D& \7 m! r1 h. p又唔會去到殺生禁嚴重...
# N9 H, }0 D  G  N" G0 E6 [0 q6 O/ m7 T$ G6 _
不過未開始要三思.一開始就可能唔會停.1 g3 G7 r2 c  }- \7 _( j; D

8 o4 y$ d' C3 I/ R, v我有個朋友開頭一缸,幾個月後有3缸.仲要玩繁殖
5 \' I0 W! G1 f0 X! l7 [+ w9 s& c; p; s5 V. ~
dopod123 发表于 14-12-2011 15:42
& v! Q; J: {4 f& \' N$ D* l& V) N又唔會去到殺生禁嚴重...
, S- ^; i$ }& Z. z8 ?4 i$ ~7 L9 ?
% R% c9 C/ E& a4 e( B! y& B$ j不過未開始要三思.一開始就可能唔會停.
6 g" e9 p& o3 J: A$ J
嘩~我邊有咁得閑呀~都係欣賞下好喇!
dopod123 发表于 14-12-2011 15:42
' s4 T1 g& _+ U: X8 |! F又唔會去到殺生禁嚴重...  M( m0 D  T+ N+ }

6 g" P4 L7 ~; Y1 m# q不過未開始要三思.一開始就可能唔會停.

1 p( G: R2 q' F/ i+ |嘩~我邊有咁得閑呀~都係欣賞下好喇!
lok196305 发表于 14-12-2011 15:48 3 ^8 T+ u1 j$ j$ l9 Q; b, V- h
嘩~我邊有咁得閑呀~都係欣賞下好喇!
4 F( U% {) N5 G- N) l; y7 ]. r
去欣賞都係好事
dopod123 发表于 14-12-2011 15:56
; A, o4 X% R+ n; K去欣賞都係好事
; u/ d; g; H. V9 p
哈..哈..我係不想負咁大責任呀~
我鐘意小丑魚
嘩!123大哥,你啲魚好靚呀!
canshek 发表于 16-12-2011 04:36 + ]) r7 |: M3 ]; v. b7 M
嘩!123大哥,你啲魚好靚呀!

6 J- R8 I+ w$ t; c2 r" @% r0 _有興趣入來交流吓