破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

走投無路,求高人幫下手

賭錢唔會一定贏,以為借大點去賭,買波一定會贏錢,贏錢就可以還錢,借的時間已經知自己還唔起啦!最後一句,我真係未見過一個賭仔有好下場,輸錢皆因贏錢易!賭同毒一樣,祝福你幸福,好自為之。
你搵幾多線搞都係會比人告欺詐.
你已辭左工,點借?同人講仲有收入.
一申破人地就查你.虛報收入.
咁洗定囉柚都得喇.
矛盾一生 發表於 19-7-2016 23:40
Admin你誤會了,我無講假話,網絡世界我唔識你,你又唔知我邊個,有乜好呃?我黎一一解答,我份人唔講大話 ...

爛賭唔係殺人放火,我同意,但會借錢去賭,連累家人,借左,再賭,總會贏啦,之前都贏過7萬啦,贏多幾次有錢還,無錢點算,想辦法去借,借唔到點算,偷呀爸錢先,再無點算,借2~3線,借贏的,買波艦啦,唔駛即時比,贏左有錢還啦,最後真係借唔倒,輸到無錢還,覺得好後悔,要改過,同自己講,戒賭啦,樓主,如果你現在有人借1萬比你破產,你會破產先定番本先?其實你一定有朋友的,你將問題同佢地分響下,一萬幾千,每人借小小,一定度過難關,不過好多人唔會幫賭仔,那就要問賭主了,樓主對不起,可能是我念多左,錯了,對不起,賭仔都有好人,像蓮花一樣,請包容我的錯。
矛盾一生 發表於 19-7-2016 23:40
Admin你誤會了,我無講假話,網絡世界我唔識你,你又唔知我邊個,有乜好呃?我黎一一解答,我份人唔講大話 ...

作為曾經嘅賭徒,經驗話你知,你珼時10蚊都唔可以落注之餘,仲要連馬會都唔入得,呢樣係最基本要做先。(小賭怡情,或追數心態都唔得)

出國就可免則免,留港搵份正經工作,慢慢還又好,之後再老破又好。

如果連呢兩樣都做唔到,你都係咁先。
我現在最重要既事係處理好現在既蘇州屎,等家人唔洗煩,然後我就立刻出國了,我黎緊都搵pt一路返住,一路做老破,大家放心,我一定唔再賭,賭左咁耐,發覺波真係好鬼
你無水,可以考慮幫趁破聯間特約,話破聯介紹,平幾舊...
又或者可以考慮自己搞.唔難!!!

http://hkiva.org/forum.php?mod=forumdisplay&fid=82
矛盾一生 發表於 20-7-2016 08:44
我現在最重要既事係處理好現在既蘇州屎,等家人唔洗煩,然後我就立刻出國了,我黎緊都搵pt一路返住,一路做 ...

你18歲吧
我廿中了,唔大唔細
仲諗住出國,樓主你乜心態
矛盾一生 發表於 20-7-2016 15:02
我廿中了,唔大唔細

過左四年破產期先出國,唔遲,29
出國與老破無關,只係一早計劃左,想去外國生活下,照樣要返工,仲辛苦過香港
楼主,你尼个系多项选择题目wo
有機會,都想係澳洲生活落去,但香港呢筆欠債我都唔會爛頭爛尾,一會處理好
矛盾一生 發表於 20-7-2016 16:11
有機會,都想係澳洲生活落去,但香港呢筆欠債我都唔會爛頭爛尾,一會處理好 ...

你辭職唔做,再索性申請老破,其實都已經係爛尾,不過你條新數邦民,就真係唔知佢會唔會告你。

欠債,辭職,去外國生活......唔好話債主,就算一般人睇,都覺得唔多接受。
airmax 發表於 20-7-2016 16:20
你辭職唔做,再索性申請老破,其實都已經係爛尾,不過你條新數邦民,就真係唔知佢會唔會告你。

欠債,辭 ...

欠債辭職去外國生活再申破完全無問題。呢十年或更遠時間,從未見過因為咁俾人告。
因為我上個月講左辭職,公司請左人頂我,已經無得返轉頭...而我六月果陣已經比左錢搞出國,果陣仲有錢,輸錢都係今個月既事黎..
我其實唔想因為老破而影響自己本身既計劃..我並唔係逃避責任,只係真係無能力去還接近4x萬既數,上兩個月仲好地地,就係今個月令我踏上入學之路,原本都準備好哂錢係銀行扣數同埋開埋戶口,自己又拎埋去倒,依家好似發左場夢咁
幫人條新數,如果幫襯律師,人地未必接,所以可能要自己搞。但呢版巴打alex 係過來人,三個字,無問題。
無疑,新數惹人質疑。但你只借8k,犯罪與合法的分野在於借的一刻想住還就合法,想住唔還就犯法。只要你解得通,ok.睇番咁多年案例,俾人告未見過。
問題係我已經借緊新一線黎幫我找幫人之餘,仲拎埋現金,條數係10個,我黎緊應該點行有利
矛盾一生 發表於 20-7-2016 18:46
問題係我已經借緊新一線黎幫我找幫人之餘,仲拎埋現金,條數係10個,我黎緊應該點行有利 ...

又殺條新一線,咩春黎??二三線??用黎數冚數,基本上都無問題。因為現金流向可以睇到。但我唔知點解你又再去借。