破產聯盟

查看: 9468|回復: 149
打印 上一主題 下一主題

主任批花紅結果..... (真係估佢唔到)

主任打電話來 ,話我申請批花紅
佢話批我買40"電視同電腦 ,
但特別過年費用$3,xxx唔批 ,
因為之前已批我生活費 ,唔可以另外批比我 ,
叫我買在2樣電器後 ,寄番張單比佢 ,
同一張抬頭寫有破產署收$3,xxx 支票比佢 ,就ok
真係開心死.....可以有新40"電視睇 ,同4核心新電腦用......
咁好。。。。原来老破后生活得豪都不是梦
咁早知听大家讲。。。。早破早轻松。。。等我重烦左咁耐。。。。浪费青春
1# 由零開始
你係主任跟~善待的既~的外判有几多榨干你几多就有~
同一張抬頭寫有破產署收$3,xxx 支票比佢 ,就o ...
由零開始 發表於 2010-1-11 11:07

恭喜恭喜,我都無 40" 電視睇,只有 32"
係呀,
主任做適度既事啫,

之前提過,
實際所需所用既用品好大機會批;
所謂過年費,
係咪好飄渺呢,
你做主任都批唔落手咯.
同一張抬頭寫有破產署收$3,xxx 支票比佢 ,就o ...

嘩!!!   恭喜!!!   我都希望好似你咁. 不過以我個外判(剛有人跳樓果間). 唔會咁好死. 之前幫我填表既顧問已經提過'呢間野做你外判, 今年雙糧你預冇哂要交哂比佢地'......唉!!! 慘!!!  

1# 由零開始

由零開始兄... 咁你申請的電視同埋電腦... 主任有無減低你可買的價錢呀?... 定係你話幾多就幾多?
仲有特別過年費... 佢話之前已批生活費... 但果d 係每個月定額數... 但過年又要封利是... 又要派年... 都真係要洗下錢喎........ 咁點算呀?
1# 由零開始

由零開始兄... 咁你申請的電視同埋電腦... 主任有無減低你可買的價錢呀?... 定係你話幾多就幾多?
仲有特別過年費... 佢話之前已批生活費... 但果d 係每個月定額數... 但過年又要封利是... 又要派 ...
queenielamok 發表於 2010-1-11 12:02

平時慳的使
1# 由零開始

仲有特別過年費... 佢話之前已批生活費... 但果d 係每個月定額數... 但過年又要封利是... 又要派 ...
queenielamok 發表於 2010-1-11 12:02

我相信由零開始兄既主任已經鬆手批. 預埋有額外生活開支(除買電器用品). 所以唔批特別過年費
1# 由零開始

主任話過年冇得批比你封利是錢 ,
因為每月生活費已經批在......
唔會再批比我, 我見只係比$3,XXX都唔煩主任啦 .
唔係出年唔批咁多咪死..........
主任話過年冇得批比你封利是錢 ,
因為每月生活費已經批在......
唔會再批比我, 我見只係比$3,XXX都唔煩主任啦 .
唔係出年唔批咁多咪死.......... ...
由零開始 發表於 2010-1-11 12:43

咁又係...... 如果我第時份雙糧都只係俾$3000... 我都lur 飯應啦...
咁你個主任無cut 你買電視 / 電腦的價錢?... 無批少到咁好?
咁又係...... 如果我第時份雙糧都只係俾$3000... 我都lur 飯應啦...
咁你個主任無cut 你買電視 / 電腦的價錢?... 無批少到咁好?
queenielamok 發表於 2010-1-11 13:49

電視同電腦都冇cut , 不過唔可以多或小過我申請個數 ,
多過就要自己比 ,小過就要把多出幾多錢交比破產署...
恭喜~~~過年有新電視又有新電腦玩~~其實可唔可以賣比朋友?

唉!!  我今日一早傳真比外判要求特別過年費用加電腦同手機. 佢剛打黎要我全數交出入佢指定戶口先再等批. 如果批左先再開支票比番我.....
恭喜~~~過年有新電視又有新電腦玩~~其實可唔可以賣比朋友?
kwok1234 發表於 2010-1-11 14:23

你個問題自己想下啦 , 我唔答囉..............
唉!!  我今日一早傳真比外判要求特別過年費用加電腦同手機. 佢剛打黎要我全數交出入佢指定戶口先再等批. 如果批左先再開支票比番我.....
BB5555 發表於 2010-1-11 14:24

佢可能一樣比個驚喜你呢 , 全部批...........
你個問題自己想下啦 , 我唔答囉..............
由零開始 發表於 2010-1-11 14:28

我諗呀.................緊係.................唔得喇~
佢可能一樣比個驚喜你呢 , 全部批...........
由零開始 發表於 2010-1-11 14:29

我間外判(有人跳樓果間), 果d服務咁好(對d債權人). 都唔敢太大希望羅....
由零開始 發表於 2010-1-11 14:28

咦咦... 有玄機喎...........