破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

請教drp

小弟月入萬2,現欠落以下款項(餘額)
痕心卡 : 88000 每月min pay3400,但息都成2千幾
痕心loan1 : 102295 每月還3652
痕心loan2 : 28135 每月還2352.6
宗銀loan : 96008 每月還4364
幫聞 : 17000 每月還1600

其實已經超出左自己還款既能力,而家每個月都要左借右借,屋企人唔知我差咁大筆數,固定職業,但帶飯同公司唔遠,我每月可以還8k 至10k,但我爬完文發現痕心好似無idrp得drp, 想係度問下各位師兄除左老破仲有咩路可走?

例如我可唔可以痕心同宗銀都搞重組? 因我見師兄們話只要搞其中一間就會令其他銀行立即追數,我而家唔敢輕舉妄動,戶口得返百幾蚊,連check tu都唔夠錢,同埋張卡每月只交min pay, 真係還一世都未清

之前係我自己衰,而家已經準備好負責任,但求重組唔洗每個月要借錢黎找數,麻煩到屋企人
恆X銀行佔成二十萬數,你自已打電話去問下做唔做到DRP <== 如果做到其實已經可以拉長來還啦