破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

我既外判係何x貝,想問啲野

我剛剛5月交左第二年年報,但係從無傾過生活費,我穩定月入一萬五,一直都無比條數我,我只係每年寫收入減支出係負數,同各位大大的情況唔一樣。
仲有第二樣野係我同我哥9月要租房住,通常都2按1上,可不可以申請政府派果1萬去做按金,外判會唔會受理?當然到時有會有個證明係我租左個單位
你收入- 支出係負數. 你唔列出來, 又無家庭背景, 等等..... 比唔到意見你喎.
何貝啊呢件係好嘢嚟嘅!暈坨坨
我月入一萬五,有個大陸老婆,家用給五千,食就食四千左右,住就都四千到,其他雜二千,主要想問下點解無比條數我。
何貝我上年囉左政府果4000蚊,我寫信申請3000佢都批2400比我,今次租房唔知得唔得,用黎做按金
wonghim2001 發表於 2-6-2020 01:06
我月入一萬五,有個大陸老婆,家用給五千,食就食四千左右,住就都四千到,其他雜二千,主要想問下點解無比 ...

有可能你的收入同開支, 就咁睇打和, 佢未想到邊到扣到你$, 所以費事批個生活費比你.

你可以像上次咁申請個一萬用作近期的額外使費給搬屋交按金. 睇下佢批幾多比你.