破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: 受騙的混賬
打印 上一主題 下一主題

上星期終於入紙申請請,解凍戶口一問

受騙的混賬 發表於 8-8-2019 17:56
定係只要我系頒令前開到新戶口比公司入今個月份糧就可以?如果頒令後先入今個月份糧,到時要點報?屋企人借 ...

你集中番一個帖啦. 點回應你呀

話時話, 究竟你之前搞左好耐都未遞紙單野, 最終係點樣呢, 講來聽聽.
哈哈sorry,因為其實6c係朋友介紹,之前第一次約個6c時係個師爺定唔知職員聽電話同埋約見我+記錄我d資料去填呈請書,6c樓分開幾個樓層,佢當時帶左我去其中一層個office,門口水牌有6c樓個名,同埋因為朋友介紹所以冇左防範,第一次見就比哂錢佢,到後來等太耐先知原來佢冇入紙,大概都追左一個月都冇消息,我就親自上左6c樓搵個6c,個6c當時先知道有我個case,然後就話當初係個職員私下接左我個case拎左我d錢去賭,所以先會一直未交表,搞到d財務都掉哂去收數部,打埋去公司追數,差d工都冇埋,個6c後尾了解左我個情況,就話唔收錢幫我處理番好,然後就好有效率冇耐就交左表同排左期,都冇哂電話打泥追數了,但又出現其他問題,呢幾個月都好煩
受騙的混賬 發表於 8-8-2019 18:22
哈哈sorry,因為其實6c係朋友介紹,之前第一次約個6c時係個師爺定唔知職員聽電話同埋約見我+記錄我d資料去 ...

咁都好, 圓滿解決.

我都話個C爺CAP左水啦
我記得依單嘢,原來係你,真係唔好彩,咁都俾你遇到
其實封銀行信,開新戶同解凍都係同1張紙,只係上面寫住開/解。

咁啦,先去永O開個新戶口俾公司出咗7月糧先。

到8月尾頒咗令,你想繼續用永O又好,開個新又好,到時咪約主任拎信囉。
我都估唔到真係會發生系我身上,不過算啦,解決到就算數,另外我想問下,永x係x亨定係x隆?
受騙的混賬 發表於 8-8-2019 22:30
我都估唔到真係會發生系我身上,不過算啦,解決到就算數,另外我想問下,永x係x亨定係x隆? ...

O  濃呀

補充內容 (9-8-2019 01:01):
開戶要好多錢架
欠一百萬 發表於 8-8-2019 23:00
O  濃呀

補充內容 (9-8-2019 01:01):

一開完戶,立即draw 淨1舊水。
受騙的混賬 發表於 8-8-2019 18:22
哈哈sorry,因為其實6c係朋友介紹,之前第一次約個6c時係個師爺定唔知職員聽電話同埋約見我+記錄我d資料去 ...

你幫襯呢度破聯好過喇。
答案快靚正,仲 free of charge 添!
欠一百萬 發表於 8-8-2019 18:24
咁都好, 圓滿解決.

我都話個C爺CAP左水啦

個d c 爺,未必有老底,可能係 計佣。
以前樓市好景搵唔少。