破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

請問:有誰知道日本XX通fax電話

MEI11 發表於 26-11-2015 23:12
哈⋯哈⋯ 你知唔知你咁樣我會好感概 ,god!god!god!

COPY拎上佢公司,搞掂
今日幫你問過啦!原你只有FAX 同 E-MAIL 佢地先冇付.....就算你寄掛號.....都冇用.....

有一個方法.....搵一個朋友扮借錢之後佢叫你E-MAIL 或者FAX去睇資料。用0個FAX NO.
重新戰士 發表於 28-11-2015 00:11
今日幫你問過啦!原你只有FAX 同 E-MAIL 佢地先冇付.....就算你寄掛號.....都冇用.....

有一個方法.....搵 ...

甘點算
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
...唔好係網POST 呢D
不過細成咁...真係咩都睇唔到!我亦唔想睇到
重新戰士 發表於 28-11-2015 00:11

有一個方法.....搵 ...

Ching

個人不同意。

掛號係一個法律上常用的程序。

對方無可能話收唔到。佢如果話收唔到,C打又有 cc 比公會的話,可以正式向政府,公會同傳媒投訴。

反為 fax 會可以否認。因為 fax 在技術上來說,存在好多不能控訴因素。

1. 因為C打有 cc 比公會作備案,到時如果日本仔死都話收唔到。上到庭,法官信邊個?

2. 上到庭,日本仔職員會唔會為左小小人工而作假證供?而且公會有相同副本備案。

3. 據號信有正式簽名,到時法庭叫佢羅份野出來,佢地會唔會老作一份無聊野?假文件要坐幾年!公會羅份破產令出來,而日本仔羅本龍虎X出來,法官會唔會信C 打會同時寄兩份唔同的野?

C 主想 post相 的話,可以只 post 個 部份就得,出生日期個D,我都唔想睇到。
掛號就ok.
佢話無,上到庭,你估法官信邊個!!
佢只係你面前話無,但心照。
admin 發表於 28-11-2015 00:27
Ching

個人不同意。

ADMIN,

你寄掛號....只可以証明到你有寄一封信俾 財務公司,冇任人可以封信入面係咩野文件!

你FAX......係有收條可以PRINT返出黎!可以有影像同日期。仲一定係CODE係出面証易左你張FAX已經成功傳出(假設對冇壞機.冇TONER, JAM 紙一樣有唔同既CODE出)
如果佢用RIGHT FAX 仲會有一組CODE証明已經入左對方SERVER。

我相信我唔會有錯, 言語有云: 道高一尺,魔高一丈!我相信你會明白固中道理!

如果唔係,佢地點解要收得咁埋個FAX。

講多件事: 除左高級人事以外......所有職員卡片都冇電郵同FAX,只係直線

其實,打電話去公會問,應該羅到。唔得就 fax 去公會,叫佢轉交羅  發表於 28-11-2015 01:09
如果掛號都可以唔認,咁我地平時收的律C信重有乜用,所以我並不同意。

C 打唔同意的話,可以找朋友,特登唔交稅,等幾個月之後,睇下收唔收到政府律司的親切關心,就係一封掛號信!(要好多次唔理稅局,先有架,唔小野架,我…朋友就試過啦)。

咁重唔理佢,到時上到法庭,你叫朋友話掛號信係流架,唔駛理。睇下個官加佢幾多刑就知。
仲有一件事,今時今日FAX既記錄要儲最少6個月以上........
其實 ADMIN所講既技術問題係5年前已經冇左.......我做呢行.....我可以俾更多數據你睇!
flypig 發表於 28-11-2015 00:32
掛號就ok.
佢話無,上到庭,你估法官信邊個!!
佢只係你面前話無,但心照。 ...

佢官點判先係問題........心照又點.......
佢認有封信收過....但是係白紙一張...唔得咩??
我地SENT EMAIL都成日唔記得加 ATTACHMENT ...有咩咁奇???
重新戰士 發表於 28-11-2015 00:36
ADMIN,

你寄掛號....只可以証明到你有寄一封信俾 財務公司,冇任人可以封信入面係咩野文件!

不可能。

1. Fax 中間可以因為訊號無左一半。2. fax 機 output 並不可靠。可以 blur 睇唔到,可以出到一半無左。
3. fax 可以 jam 紙

如果咁樣, fax 更加可以一樣唔算!重有 fax ,可以話因為太多 junk fax,比阿姐羅左去碎!

點解講得通?因為打過工就知,上述情形實在太常見。

----------------------------------------------------------------------

如果日本仔話收到掛號係龍虎X,咁就叫佢上庭羅出來。再同公會收到個份比較。而且當日我已經提過,要 C 打寫明請公會轉交。

即係有公會做人證。

假文件加假口供,日本仔證人入冊,公司關門。搞掂!
重新戰士 發表於 28-11-2015 00:42
我地SENT EMAIL ...

得。叫佢試下。試下上庭比假證供,假文件。
睇下邊個職員為人工去入冊。
重新戰士 發表於 28-11-2015 00:42
我地SENT EMAIL ...

如果咁講,個日 fax 機無 toner,出來又係白紙一張

或者個日 toner 太多,出來黑紙一張
問題重要部份是
1. 有兩封掛號,同時寄出
2. 公會個份寫明轉交
3. 有公會證明
4. 日本仔需要羅出個份文件,呢樣已經唔會好多公司夠膽做假證據。最多話掉左。
5. 職員作供話唔係。呢樣都唔會有人咁講,通常會話唔記得。因為話唔係,就係假證供。入冊!6. 重有公會收到後,自然會備案,自然會轉交,咁日本仔又點解釋?

好啦,官判,根據人證,環境,應該點判?
最直接
1. 判日本仔證據不可信,係環境證據同公會證據下,無可能話唔知,收唔到

冇人話唔認收到信.....
係信入面既內容....
唉..........講多樣野大家知既然ADMIN要講: 我就用稅單做例子:

稅單左手邊有幾條打橫既黑線....佢有係代碼係一入面....當入信機讀到 " 2466798 "呢組數字係第一頁,入信機讀到 " 24667981 "呢組數字係第二頁, 入信機讀到 " 24667982 "呢組數字係第三頁,,
以你所有既稅單打印出黎既電腦亦已經 SET 好左2466798 係ADMIN 地址。(呢種我地叫system printing)

入信機每日做完都會有LOG 出黎返俾稅局去証明 2466798  ( ADMIN ) 呢個人既稅單已經成功PRINT 出!呢個LOG 要KEEP 7年

ADMIN一定好冇耐交稅,如果你第一次唔記得交..打去稅局問...佢地一按電腦就知道你張稅單寄出與否。但是佢地一樣唔會同你去拗你收唔收到。因為始終寄出係平郵,有機會派錯或者寄失!

一定寄出一封信有程序去証明同確保有寄出。一般 SERVICES LEVEL 為0.05 %錯誤率,多於呢個就要罰錢!

同你就咁寄出,大有出入
admin 發表於 28-11-2015 00:49
如果咁講,個日 fax 機無 toner,出來又係白紙一張

或者個日 toner 太多,出來黑紙一張 ...

法律上.....你已經寄出有收條....佢地機器故障你冇可能知道.....只要你FAX左有收條去警昌署就會有人跟進
重新戰士 發表於 28-11-2015 00:40
仲有一件事,今時今日FAX既記錄要儲最少6個月以上........
其實 ADMIN所講既技術問題係5年前已經冇左...... ...

我肯定 fax 機出 output 有技術問題。因為我做過全球最大個幾間電腦公司!而且,我從做過有關系統 tim。

toner drum 變形已經睇唔到!

個 feeder 速度唔平均,image 就變形。

電子的話, hard disk 死左就無

developer 落唔夠,出來 toner 就甩粉。

drum 個溫度唔夠, toner 上唔到

潮濕的話, toner 上唔到