破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

破咗產但爭二三線數 , 是否可以再破 ?

1. 無微破呢樣野。呢個係顧問作出來的。其實佢地幫你入紙,但係上庭個下,就取消或者唔去,去拖長時間
2. 係唔係呢度會員 pm 你?
3. 你而家破緊,邊有得重破?其實你明唔明乜叫破產?
你係就去找6C問,你重信呢D人,我包你明天上A1!
律師唔信,你信中介???
如果你想死,快D去中介!
有認真爬文,都會睇到d顧問,中介永遠都自稱什麼識人,一定搞得掂,一定冇問題,超有信心果隻。我自己都會面過2間,不過冇被騙,反而令我見識到佢地做事手法……
loanbreak 發表於 28-10-2015 15:53
有個顧問絡我 , 好斬釘截鐵咁話我個CASE冇問題 , 唔過廿萬可以分開微破 , 對我而家唔會有影響 , 是否真係有 ...

D 顧問老點姐。你都係末路,仲想呃番10k 8k.
你簽左,就立即有收數上門,跟手有大字報睇。
有你的個人資料,同埋照片。。。。
好明顯借錢俾你間三線財務搵埋黑顧問去昆你,驚你唔死,想你踩深d.
記得大約半年前有位會員又係講所謂微破,又係啲顧問公司齋嗡,樓主你現在是破產身份,用常識諗吓點會突然又微破?乜四年內可破兩次產?實實在在找啲律師啦
你唔好信果D顧問微破你一入紙即刻通天變刑事到時候顧問4個大字
你唔好上去傾佢一有曬你唧資料有可能威脅你你唔簽名就爆你
orewa_j 發表於 28-10-2015 19:20
有認真爬文,都會睇到d顧問,中介永遠都自稱什麼識人,一定搞得掂,一定冇問題,超有信心果隻。我自己都會 ...

我前日收到十封八封信,仲以為係破署通知

點知全部係乜乜中介乜乜雇問

各位師兄師姐 , 巳問了律師意見 , 他們也說我現在巳經觸犯了破產法例 , 最理想方法就是盡快找第三者幫我去SETTLE呢啲二三線 , 否則都好麻煩 , 不止延長破產期咁簡單 , 聽完律師嗰刻我真的有眼前一黑的感覺 ..... 昨晚巳鼓起勇氣 , 約了個親戚出來飲茶 , 希望佢地能幫到我 , 如果連呢個親戚都唔肯幫我 , 我真的不知什麼樣.......唉 .
我冇上到中介公司 , 因為SEARCH過呢間公司名 , 又係無良中介 .
loanbreak 發表於 31-10-2015 13:44
各位師兄師姐 , 巳問了律師意見 , 他們也說我現在巳經觸犯了破產法例 , 最理想方法就是盡快找第三者幫我去S ...

其實你應該一早心裡有數.
連埋利息可能要20個.
你可能要搵幾個親朋幫手.
只係一個建議,坦白從寛,到時真係被告,打求情牌
樓主剛接收完律d專業意見了,
點會覺得突然,點會覺得額汗,
本post各回覆,
早已經説出各點等同'專業意見',
並不意外.
樓主快快為自己前途行動吧.

唉 , 親戚未必幫到我全部數 , 因為呢兩個星期有些貸款巳到期找數 , 呢兩日都要跑數 , 好辛苦呀 , 做人唔知為乜 , 好想放棄 ...... 睇返啲數 , 呢兩個月巳跑了接近廿萬 , 現在又要見工 , 又要擔驚受怕跑數 , 冇一晚瞓得著 , 差不多每晚都要3, 4點先瞓到 , 跟住8,9點便扎醒 , 我真係好攰好攰 .........
loanbreak 發表於 4-11-2015 10:09
唉 , 親戚未必幫到我全部數 , 因為呢兩個星期有些貸款巳到期找數 , 呢兩日都要跑數 , 好辛苦呀 , 做人唔知 ...

你 親戚叫做幫到D...一個唔得,搵夠10個
方法如下:
SAY 有10個GROUP ,GROUP 與GROUP 最好唔識.的起心肝,搵 每一個GROUP 最易借俾你. 一次過打哂 10個GROUP.
因為如果同組的,兩個坐低一傾,發現你周圍撲水,咁就 好大可能兩個都唔借,更加會 係同 GROUP 的人廣傳.

另外開口問人借錢需要好大勇氣.所以的起心肝,一次問哂10個GROUP,就會發覺好似搵工咁,慢慢習慣.

GOOD LUCK!!!
最後,唔好再借黑財.末路一條!!! 如果搞唔掂,就有心理 自首算吧喇.....借完黑財,只會拖遲結局.
最後害多左親朋,但情況更差.極可能去SO 擾你家人.
重新戰士 發表於 26-10-2015 20:25
其實講講下.....坐監可能係最好既方法,既然失業可能住都有問題,入左去有衫著有飯食仲要唔駛怕聽到收數 ...

其實呢個都未嘗唔係一個好辦法~
現在好多二三線都跑唔到了 , 搞到要借電話數 , 但現在有新工返了 , 每月有HKD17000收入 , 有冇師兄師姐有介紹可以做到10萬分24期 , 唔駛查TU既盤 ?   

兄弟勿急到亂籠,
呢度係"破聯" , 不是"老破財務公司".

親戚朋友幫唔到都冇計咯,
勿踏入更深泥沼.

硬頭皮去與"主任"相量,
日後既事見步行步.

樓主,千奇唔好再借。
1. 借到個D 200% 黑財。佢地實知你老破中,有痛腳,你永遠還唔完。

loanbreak 發表於 16-11-2015 12:21
現在好多二三線都跑唔到了 , 搞到要借電話數 , 但現在有新工返了 , 每月有HKD17000收入 , 有冇師兄師姐有介 ...

樓主你仲諗自己借? 你破產身份點自己借.......
唔知你明唔明我講乜.......