破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

大家得閒..可以比d意見我嗎?

man3x 发表于 29-8-2012 16:30
下....又話易跟既...多數主任跟既...

請問你...欠11年....意思係點先....係你既卡用左11年?之後因為經濟 ...

我都係易跟, 從主任手上去左 外判, 債權人有權掟翻你比外判跟的, 特別係覺得你有肉食個d case !
man3x 发表于 29-8-2012 16:30
下....又話易跟既...多數主任跟既...

請問你...欠11年....意思係點先....係你既卡用左11年?之後因為經濟 ...

阿 天 睇 過 你 的 舊 文 , 欠 卡 數 情 況 , 同 你 一 樣
話 好 易 跟 ? 律 師 同 你 講 ? 日 后 主 任 或 外 判 跟 同 佢 有 咩 關 系 ?
man3x 发表于 29-8-2012 16:18
好多謝大家比我既意見...
我會再執下...預計會報到..around $12000-12500左右..預比佢cut.

我果時填寫每月支出表,(生活表)支出比份糧多出500蚊,主任都問我多出D錢邊個比.
天帝 发表于 29-8-2012 15:30
樓 主 E 家 報 每 月 開 支 18,000 呀

通常都CUT架啦... 無可能咁多.
smallcat 发表于 29-8-2012 16:32
我都係易跟, 從主任手上去左 外判, 債權人有權掟翻你比外判跟的, 特別係覺得你有肉食個d case !  ...

對 , 欠 卡 數 有 幾 耐 同 主 任 及 外 判 跟 冇 咩 關 系
10 年 , 20 年 及 更 耐 , 如 破 產 刀 有 機 會 外 判 跟
BB5555 发表于 29-8-2012 16:37
通常都CUT架啦... 無可能咁多.

樓 主 刀 係 初 步 想 下 , 入 泥 問 問 情 況 , 應 該 會 作 出 修 改
joetang 发表于 29-8-2012 16:36
我果時填寫每月支出表,(生活表)支出比份糧多出500蚊,主任都問我多出D錢邊個比. ...

如果佢咁仁慈一毫都唔減你, 你咪話親人支助咯? 你主任真奇怪   
支出會變動架麻  大家都知寫同實際都會差少少
smallcat 发表于 29-8-2012 15:50
如果你寫得少, 去到外判佢一定多謝你, 一定再從每樣再減, 咁你咪自己搵自己老襯 ?

如果你支出係 11000,  ...

你都可以咁講, 開頭報多D等佢CUT羅...
樓 主 你 實 際 收 入 11K , 以 你 一 家 三 口 , 主 任 或 外 判 跟 你 刀 吾 驚 啦
只 係 如 外 判 跟 你 申 請 雙 糧 及 花 紅 時 會 較 緊
smallcat 发表于 29-8-2012 16:41
如果佢咁仁慈一毫都唔減你, 你咪話親人支助咯? 你主任真奇怪   
支出會變動架麻  大家都知寫同實際都會 ...

主任真係一毫都無減
天帝 发表于 29-8-2012 16:44
樓 主 你 實 際 收 入 11K , 以 你 一 家 三 口 , 主 任 或 外 判 跟 你 刀 吾 驚 啦
只 係 如 外 判 跟  ...

thanks ...

因為我平日既生活都簡單...好慳....
每年都係有雙糧,花紅時..先可以帶個女去玩下..或者買下野比佢...
如果連呢d都比佢扣起晒....咁就好似....枉為人母.十幾年..個女都好似同其他細路..好唔同..因為...2年幾前..個女係學校社工面前哭訢過...點解佢唔可以好似其他小朋友咁..同父母住..點解..媽咪從來都唔去接我放學(我要返工.點接?)...
十幾年前..死佬走左去..頭3年佢係玩失終...個時個女得幾歲.
我成日都認為..係我帶個女黎呢個世界...但我就咩都比唔到佢....一d好基本既野都比唔到佢.
但依家個女開始大..佢反面仲幫我諗...點面對黎緊既日子..今次都係佢去做暑期工..比晒全部人工我..叫我去攪破產....
所以我想盡力爭取多小小姐..
不過我都打左最壞打算..比佢扣起晒咖啦..因為行得呢條路都預左...但起碼4年後....我可以解脫晒...拖左係我身上十幾年既顧慮...
joetang 发表于 29-8-2012 16:49
主任真係一毫都無減

佢只係問你, 你唔使驚, 主任一般無咁得閒去理你, 佢地只係要有個解釋咁解
man3x 发表于 29-8-2012 16:54
thanks ...

你 不 是 枉 為 人 母 , 而 是 有 心 冇 力 , 個 女 咁 生 性 你 應 該 自 豪
婚 姻 有 失 , 亦 冇 須 太 介 懷 , 阿 天 米 人 財 兩 失 刀 係 咬 實 牙 根 做 人
至 於 日 后 雙 糧 可 爭 取 多 少 米 聽 天 尢 命 , 主 任 及 外 判 只 是 一 副 機 器 , 不 會 理 你 感 受 , 阿 天 祝 褔 你 明 天 更 好 !!!
天帝 发表于 29-8-2012 17:15
你 不 是 枉 為 人 母 , 而 是 有 心 冇 力 , 個 女 咁 生 性 你 應 該 自 豪
婚 姻 有 失 , 亦 冇 須  ...

人財兩失係因為膳養費 ?

其實 大家要明白, 主任係鬆d但唔代表唔使向債權人負責, 無人想還錢, 但實際主任都唔會亂咁批, 只係比較鬆手少少!
man3x 发表于 29-8-2012 16:54
thanks ...

你個女咁生性, 就好好喇, 錢將來搵得翻!

雙糧個d你預左要還錢的, 但可申請部份來用, 旅行既話, 你個女開始大, 佢有經濟能力會去到, 近近地唔係貴!

smallcat 发表于 29-8-2012 17:22
人財兩失係因為膳養費 ?

其實 大家要明白, 主任係鬆d但唔代表唔使向債權人負責, 無人想還錢, 但實 ...

no, 係 隻 野 走 左 人 , 欠 債 人 係 阿 天
天帝 发表于 29-8-2012 17:27
no, 係 隻 野 走 左 人 , 欠 債 人 係 阿 天

oh  my god!  真係暈左落地
smallcat 发表于 29-8-2012 17:24
你個女咁生性, 就好好喇, 錢將來搵得翻!

雙糧個d你預左要還錢的, 但可申請部份來用, 旅行既話, 你個女開 ...

係...我有呢個女...係我成世人最值得自豪....
所以為左佢...我都放棄左好多....

我覺得係值既...
man3x 发表于 29-8-2012 17:45
係...我有呢個女...係我成世人最值得自豪....
所以為左佢...我都放棄左好多....

無錯, 百世修來的福氣!  依家好多後生都唔生性, 邊有咁孝順, 唔攤大手板問你拿真係偷笑, 仲講識為你設想

所以, 你頒令後就係新生活, 一切從新開始, 錢財總會搵得翻, 4年守規矩好快過!

OCO1582 发表于 29-8-2012 14:27
一個月5千,一年六萬。
四年成二十幾萬。
樓主要知道一樣野,唔係你寫得落去,就代表你有得批。

收入與支出距離太遠,唔掂架