破產聯盟

查看: 6977|回復: 128
打印 上一主題 下一主題

珍媽真心的比新會員看

珍媽建議新會員

大家都係過來人
珍媽唔知會唔會
因為破產的債務 引致 你
精神上 有什麼 困擾 例如:抑鬱病
但是 珍媽 都唔建議 新會員
放太多時間 係 *上網的 時段
因為 網上世界 你們難以分別
真假善惡, 令到個人情緒難以控制,令到你們難以抽身.
你們要為明天而生活, 作天的焦慮當過去的.一起向前走.

破產是一條出路 ,不是絕路 ,
*以上內容只是珍媽個人意見

10月11日
珍妮媽上
好感動...多謝珍媽!!!
破產是一條出路 ,不是絕路

哩句最啱!!!
難以分別
真假善惡, 令到個人情緒難以控制,令到你們難以抽身
.

你係咪講梗我呀?
{:4_07:} 控制 下 ~~自己啦~~唔好鐘意我啊.
原帖由 珍妮媽 於 2009-10-11 17:59 發表
{:4_07:} 控制 下 ~~自己啦~~唔好鐘意我啊.

{:4_11:} 點解要鍾意你?

我都有瘦弱小心靈,你講野我會以係我.

我會諗x一便.
{:4_25:} 咁 ...你~一定係鐘意我啦.~~~
原帖由 bb_q_888 於 2009-10-11 18:57 發表

{:4_11:} 點解要鍾意你?

我都有瘦弱小心靈,你講野我會以係我.

我會諗x一便.

咩叫 瘦弱 心靈~ 你都會有 啊咩..呵~~~~~~~~
哎!講得啱!
我本身有抑鬱病,現在又分居和破產。我又要係媽咪屋企暫住,不過我活得好精彩!我不停地做義工和地區工作。大家要自強不息!
原帖由 alfredau_yeung 於 2009-10-11 20:55 發表
哎!講得啱!
我本身有抑鬱病,現在又分居和破產。我又要係媽咪屋企暫住,不過我活得好精彩!我不停地做義工和地區工作。大家要自強不息!

祝你早日康復...
原帖由 alfredau_yeung 於 2009-10-11 20:55 發表
哎!講得啱!

TO :alfredau_yeung
你要學懂 ~ 放開 心中的鬱結,
令你可以係破產中學習 , 欣賞到新生活中的新事物,
不要以為破產就是完了~ 破產是另一個 岔路 的開始
呢一條路道, 要用重新的生命去行走.

你要重新 ...
明天等著你重新
只要你放下包袱
4年 也可以 過得有意義.
自強不息 令 破產都變 有意義

珍妮媽上

我都要以 alfredau_yeung 為榜樣 ....   因為仲係未放得低, 這幾晚要加量安眠藥才入睡 仲要睡前胃抽筋, d抑鬱病
真係折磨人 !!!!!
原帖由 cc1424 於 2009-10-11 22:09 發表
我都要以 alfredau_yeung 為榜樣 ....   因為仲係未放得低, 這幾晚要加量安眠藥才入睡 仲要睡前胃抽筋, d抑鬱病
真係折磨人 !!!!!

我破產前已經做好情緒。。。上律師事務所之後成個人鬆哂, 食左餐好嘅, 跟住就開始預備呢四年做啲咩, 令到四年后立即番身!!!

得左!!! 你呢?
TO CC1424
cc1424 你要嘗試 訓前 飲 熱鮮奶~ 令個人 得到放鬆

*有機會 的話你要試下禱告
番教會
原帖由 珍妮媽 於 2009-10-11 22:22 發表
TO CC1424
cc1424 你要嘗試 訓前 飲 熱鮮奶~ 令個人 得到放鬆

*有機會 的話你要試下禱告
番教會

珍妮媽, 謝謝您的關心, 可能前幾天好似條橡筋拉到行晒, 而家要時間平復番卦... 您是教徒嗎 ?  有幾個朋友都係禁叫我, 但我暫時未有這個智慧 ...

但我每次上完來看看帖, 心情會比較好些, 因真係有好多同伴一齊, 好明白自己的心情, 好有共嗚.
原帖由 cc1424 於 2009-10-11 22:09 發表
真係折磨人 !!!!!

盡量唔好倚靠藥物,倚賴咗就好難抽離,試下去做義工或者依靠信仰去釋放自己,我都跟你一樣,但我而家活得好開心同幸福。{:4_22:}
珍妮媽, 我真係好想快些看到 '債主臨門'  因為我應該都會在法庭頒令前, 可能要應付這問題, 所以我個心情始終給這件事壓住....好辛苦
你要試下~~~ 訓前~ 把你今日做過的事 同耶穌 講~
咁你會得到平復,  你會得到答案 ~

今日~
珍媽教你
你要試下訓前
合埋對眼 合埋對手,
開口說 ,

同你的主耶穌禱告
話, 主,今日係我第一次 的禱告  我已經 知道自己的錯失, 希望你用你的心去引道我 , 令我可以活係你主耶穌的裡面, 令我可以用 ,你的大智慧 令我的 生命 重生 .
奉主名球
阿門

就係如此~
詩 篇23
你都試下讀
(大衛的詩。)耶和華是我的牧者,我必不至缺乏。他使我躺臥在青草地上,領我在可安歇的水邊。他使我的靈魂甦醒,為自己的名引導我走義路。我雖然行過死蔭的幽谷,也不怕遭害,因為你與我同在;你的杖,你的竿,都安慰我。在我敵人面前,你為我擺設筵席;你用油膏了我的頭,使我的福杯滿溢。我一生一世必有恩惠慈愛隨著我;我且要住在耶和華的殿中,直到永遠。

原帖由 cc1424 於 2009-10-11 22:33 發表
珍妮媽, 我真係好想快些看到 '債主臨門'  因為我應該都會在法庭頒令前, 可能要應付這問題, 所以我個心情始終給這件事壓住....好辛苦

{:3_59:} {:3_59:} {:3_59:}

[quote]原帖由 pbaa 於 2009-10-11 22:42 發表

[]
pbaa delete咗先,問下admin or john 哥先。