破產聯盟

查看: 1946|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

大家好

好想同大家分享下
我做sales…18年個時都搵到2萬至2萬2/1個月
19年年尾就唔好提了
講講欠債
恆x  60000咭數
150000係d loan
渣x 75000咭數
58000 loan
建x 103000現金透支
花x 22000咭數
56000 loan
dbx 80000循環
aexn 49000 loan

大概65個左右
最近2020先還緊min
之前一直順供
人工15000-16000(已做10年)
有原因不能破產
之前爭d俾人呃....上左間中介公司…
名唔開,係旺角
佢話我做到drp,我預算我可每月10000還款
佢話可以,還大概75-77期/10000
但係要俾僱問費120000
大家千萬不要找中介
即時嚇到o咀
好彩老公陪上去,先冇應承
最近睇呢度先知可以自己申請drp
依家自己申請緊
恒x 1問已經話要cut咭及凍結戶口
但佢講明成唔成功都唔會即call loan
填完表交左料,2日有人打來問基本料
我要求idrp..佢話咁要d時間睇睇信貸報告先覆

建x就入左表
職員態度好好

花x就諗住入番d咭數順供
axon都係順供
渣x就填表
知道機會渺茫,其實俾我cut咭分期都ok
總知見到終點就可以
有消息同大家再滙報

加油
我一年前都係恆X 申請IDRP, 但失敗左
最後各自係渣X, 恆X, 建X 同花X 各自申請DRP, 供左已經一年, 仲有4年.
加油
honkyp 發表於 25-8-2020 08:04
加油
我一年前都係恆X 申請IDRP, 但失敗左
最後各自係渣X, 恆X, 建X 同花X 各自申請DRP, 供左已經一年, 仲 ...

想請問恆x係1開始就同你講唔得定你交哂資料話唔得?恆x前2日打俾我話可以幫我做idrp…要我交資料,依家好擔心,會唔會我交哂先同我講唔得
痕身我之前就只有自己既drp。但九成都無問題。idrp就唔清楚。你確認一下打比你果個係咪真係銀行職員好啵。
square3207 發表於 28-9-2020 12:27
痕身我之前就只有自己既drp。但九成都無問題。idrp就唔清楚。你確認一下打比你果個係咪真係銀行職員好啵。 ...

我回電番21229633
同埋係去恆x銀行交資料
Yangbi 發表於 28-9-2020 11:14
想請問恆x係1開始就同你講唔得定你交哂資料話唔得?恆x前2日打俾我話可以幫我做idrp…要我交資料,依家好 ...

我係大新申請idrp,我交晒資料比佢睇之後佢就問我係咪想申請idrp,佢應該係睇吓你D資料適唔適合做先會幫你申請,佢話都要其他債權人同意
Yangbi 發表於 28-9-2020 11:14
想請問恆x係1開始就同你講唔得定你交哂資料話唔得?恆x前2日打俾我話可以幫我做idrp…要我交資料,依家好 ...

個時我欠4 間銀行, 恆X 欠款比例佔全部約46%, 唔過一半, 可能咁既原因REJECT 我
更新,恒x做呢啲可能係慢啲,等左好耐,佢今日打俾我,分120期/7500,咁我話ok…佢就話要等審批部批。心情好忐忑…得就最好啦!唔得都唔知點…有冇人係恒x做過idrp?
Yangbi 發表於 19-10-2020 18:05
更新,恒x做呢啲可能係慢啲,等左好耐,佢今日打俾我,分120期/7500,咁我話ok…佢就話要等審批部批。心情好 ...

我今日打過上去,個CS話佢地覺得可以考慮先會邀請你做IDRP

我今日打上去都係希望搵佢地做DRP(卡數+現金分期),都係叫我去分行交表?
不過最煩既係我本身用佢戶口出糧,佢話一申請DRP就要凍結戶口。咁我點算

另外想問師兄你搞左幾耐?
好耐好耐,我8月中已經去填表交料…跟住我話我想做idrp…又等3星期,覆我可以做,又去交料…又等…等到琴晚覆我,依家又等審批部…唔知要等幾耐。不過我諗drp應該唔駛咁耐…我有1間drp2星期搞掂,戶口好似要凍15日~你出左糧先申請,到下期糧前應該搞掂
有冇師兄可以分享下,恒x幫我做到機會高唔高
Yangbi 發表於 20-10-2020 09:29
好耐好耐,我8月中已經去填表交料…跟住我話我想做idrp…又等3星期,覆我可以做,又去交料…又等…等到琴晚 ...

佢叫我搵左另一間最大債權人傾好左個邊drp先再搵佢地。另一間我仲欠緊DBS 18個,準時還左2年仲有2年,每期7500,佔月入3成幾。恆生個cs話唔搞掂dbs既話,恆生好難計到數黎做drp