破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

做IDRP機會大嗎??

想請教各位C Ching,小弟以下既債務情況有機會做到IDRP嗎??
每月入息23,000 金融業(券商公司) 文職 (持有專業牌照)

私人貸款:
Welend : 100,000  48期  月供4062
迅興信貸 : 100,000 48期 月供4205
ZA Bank : 20,000 120期  月供17
ZA Bank : 80,000 72期    月供1367

信月卡 :
AE  額度: 8,000 欠款4,480
HSBC  額度: 68,000 欠款48,800
BEA  額度: 27,000 欠款15,000
BOC  額度: 10,000 欠款3,000
安信 額度: 20,000 欠款15,000

車按擔保人 欠款234,925  月供7567(本人是擔保人不需要供款)

已經係網上搵左好多公司如HKXRP / 葉謝X / HKDRPX 等等公司查詢做IDRP,不過冇人回覆。
又Email 左去HSXB IDRP未回覆
因為TU同車會問題,出面又做唔到結餘轉戶個啲

所以希望各位師兄可以幫小弟睇睇要點搞,因為我日常生活既支出交租水電煤,反工用既錢都去左10,000
睇唔到債務
你是做不到IDRP的,因有二線數w及迅一定反對你,你又做金融做破產定影響份生,
影響份工,看你債務不出一年是頂唔順的,
咁唔通只有IVA這條出路??