破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

講定唔講??

向律師公會投訴啦.
安X唔算黑財, 唔洗驚
kungfu 發表於 16-12-2014 19:35
都重係想問:律師樓收據上寫嘅係收咗邊個人D乜嘢錢。
律師、顧問、財仔顯然係一夥人,細佬我淨係擔心佢哋 ...

你講得對,最怕!果個律師慢慢做,就濑野了。
1)我問返個律師拎收據, 佢唔比, 話因為比接JOB係顧問果邊。 
2)問題係。我有將果43000同律師講,講完我仲問佢, 係唔係可以唔填。 佢話唔得, 一 定要填,個律師似唔知。。。
3)而家最大問題係安X 唔知聽日會點。。。
surewin188 發表於 16-12-2014 19:42
向律師公會投訴啦.
安X唔算黑財, 唔洗驚

安X 係我借果間, 顧問叫我借係第2間, 叫御X 
我唔知係第幾線呀
個6c 扮唔知,佢有牌,唔會冒呢個險 。
佢會話呢單野係c爺與黑財的勾當。

如果今個星期佢唔搞,你要通知顧問,
呢單野最有可能係:
1 搞唔成。你自己再搞。2 黑財搞你兩三個星期,你 hi 佢地auntie.走去報警,
最後不了了之。
原因係,當你填左43k.顧問同黑財,隨時要幫你俾
9k+ 加上6c 費。加埋 打個折扣,都要13k +-.
黑財顧問懷疑你仲黑過佢地,就會拖住。
但數就照追。所以,唔好大安主義。
你要錄哂所有日後對話。會有手尾,但以不了了之的可能最大。
wingyi1107 發表於 16-12-2014 20:10
1)我問返個律師拎收據, 佢唔比, 話因為比接JOB係顧問果邊。 
2)問題係。我有將果43000同律師講,講 ...

(1)  聽日搵律師問清楚幾時有號碼。
(2)  有號碼之後向顧問要服務收費明細,喺呢個位講數。
(3)  安X打嚟/上門就話搞緊破產,冇能力還。
wingyi1107 發表於 16-12-2014 20:17
安X 係我借果間, 顧問叫我借係第2間, 叫御X 
我唔知係第幾線呀 ...

係唔係叫X富信貸?
kungfu 發表於 16-12-2014 21:13
係唔係叫X富信貸?

係呀,就係依間.
flypig 發表於 16-12-2014 21:02
呢單野最有可能係:
1 搞唔成。你自己再搞。2 黑財搞你兩三個星期,你 ...

1) 如果搞唔成, 安X 果到都係死, 因為我已經半個月未比錢喇, AXXX 都係,  真係冇時間搞,
2)其實我都會打算等真係出左張紙之後, 就同返黑財果邊傾, 錢會比返, 但唔係咁貴息.
2.63真係好金,
3) 好似我今日問個律師咁, 佢話今日比左紙上破, 都係等2日, 佢叫我直接咁同安X講, 話我已經宣誓了, 咁我照同安X 講喇, 佢就同我,如果今日仲未收到任何文件, 就聽日會有人黎拍你門. ....
flypig 發表於 16-12-2014 21:02
呢單野最有可能係:
1 搞唔成。你自己再搞。2 黑財搞你兩三個星期,你 ...

如果搞唔成, 安X 果到都係死, 因為我已經半個月未比錢喇, AXXX 都係,  真係冇時間搞,
其實我都會打算等真係出左張紙之後, 就同返黑財果邊傾, 錢會比返, 但唔係咁貴息.
2.63真係好金,
好似我今日問個律師咁, 佢話今日比左紙上破, 都係等2日, 佢叫我直接咁同安X講, 話我已經宣誓了, 咁我照同安X 講喇, 佢就同我,如果今日仲未收到任何文件, 就聽日會有人黎拍你門. ....

3/4線財務,領正牌,唔會太黑。
有no之後,同顧問公司傾合理收費,同財務公司再傾息口。搵人代你找數(例如以擔保人身份),唔好自己找。
kungfu 發表於 16-12-2014 21:43
有no之後,同顧問公司傾合理收費,同財務公司再傾息口。搵人代你找數(例 ...

我想問呢...
如果我依2日, 律師仲未有no 比我, 咁安x 係唔係真係會搵人拍門??
( 只係拖左20日)
kungfu 發表於 16-12-2014 21:43
有no之後,同顧問公司傾合理收費,同財務公司再傾息口。搵人代你找數(例 ...

我想問呢...
如果我依2日, 律師仲未有no 比我, 咁安x 係唔係真係會搵人拍門??
只係拖左20日
wingyi1107 發表於 16-12-2014 21:50
我想問呢...
只係拖左20日 ...

會唔會拍門我就唔知,即使拍門都冇乜好驚,照實情講可也,最多媽叉一輪然後走人。唔會過份嘅,定D嚟。
其實好多老破人,又騰雞又搵黑財。
此係推自己去險境的。
你搵得黑財,就一定要寸到爆。你去到講43k,黑財一定要70k+.
只要你手緊遲兩日,佢就起釘。
係呀!!唔係咩黑財
有單新聞係大海,個欠款人欠兩億。俾人綁左去西貢,好似係。
咁問題係,欠都兩億,輸幾多錢呢??
原來呢d係口數。根本無拎過兩億,一億都未必有。
黑財口講兩億,到時你還可能5000萬又得,1億又得。
我睇你要一早搵定社工/區議員去講數。
同埋你最好死都死35k 出黎。
唔好想住分期。一筆過,黑財收就即俾。
俾唔到十足,35k當8成都好。唔係都好煩下。萬一遲交又起釘。而且你即磅,易講好多。
flypig 發表於 17-12-2014 00:05
其實好多老破人,又騰雞又搵黑財。
此係推自己去險境的。
你搵得黑財,就一定要寸到爆。你去到講43k,黑財一 ...

其實我根本係騰雞到唔知點咁樣。。。。又驚今日d 人打黎。。
flypig 發表於 17-12-2014 00:41
我睇你要一早搵定社工/區議員去講數。
同埋你最好死都死35k 出黎。
唔好想住分期。一筆過,黑財收就即俾。

我而家咩都假,等拎左臨時先,搞掂安信加axxx先。。。之後先同御x講。。。