破產聯盟

新手求問。準備舉手,聽日去6c樓俾資料,

既然耍找朋友幫忙的地步。更加唔應該比錢請6C 呢個時侯係真朋友。預咗比錢你。因為已經無借錢應用係破產人身上。  另外打電話比明愛啦。 你講一個月大約入息xXx.  然後依家共欠XXX.    佢哋會即刻計到搞破產定債務重組。    如果不能重組  其實社工一般好直接叫你破產囉
更新,昨日宣誓,今日6c俾左檔案編號和頒令日期6月中等資料俾我,7間1線分別:w、c pro、邦、x錢包、za、boc、hand生,一間2線盈x,邊間仲會照追我,或邊間上門機會大嗎
現金PRO,交叉錢包,聽聞都係辣嘢
我_重新做人 發表於 9-5-2023 18:10
更新,昨日宣誓,今日6c俾左檔案編號和頒令日期6月中等資料俾我,7間1線分別:w、c pro、邦、x錢包、za、bo ...

大部分 都會追到頒令 上屋企都會 ,公司就睇運
唔該上面c兄們 既意見。6c話全部都一線大野間野 今日幫我fax左去會即停追,w 同邦自動轉賬扣數,但我銀行無錢扣,因扣唔到數俾銀行系取收取每次150$ charge,c pro我前日到期供,但無錢去入數了,同埋6c話我所有銀行呢兩日應該都會俾凍結,做左autopay個啲追我都無用,凍結左仲點扣到數
我要熬到6月中先頒令,甘我而家搵份工番都唔知點出糧,系埋一定要搵出現金支票,然後出糧去櫃位排隊拎錢就得,因為我凍結左所有銀行、都無曬出糧戶口
Every case is different.    I was sure my bank account froze on the same day the court made the finAl judgement.    You are misleading by 6c.  But 6c not on purpose hurting you.   They live perfect life so they no idea what happening in the real world
佢可能怕我真系而家搵到工既,要問定可唔可以轉一種式出糧。因為佢提醒我,萬一到下月頭出糧有啲case系僱主直接過唔數,也有啲系因凍結左仲自動轉帳出左糧入去該戶口,有入無出 等於白做
以恒仔為例   凍前我有$450係戶口   解凍係好容易   不過當時見戶口已清零    我爭恒仔錢佢哋唔再搞我之後的錢    但几百蚊亦唔會放过     不過HCCC 因為冇爭錢   但銀行規定戶口自動取消  好搞笑HCCC send 張支票比主任   疫情時主任hold 咗D錢成半年    問佢先至話係喎   仲係佢度    不過程序主任只能 trusfer 比我的受托人
如你不幸運,6c可以解凍
Thx Tony and Danny ,甘我想問下,我這案例,昨天呈交 今日出no.,6月中頒令,如果我呢段時間搵到野做,系出現金票,我去櫃位拎錢得唔得架,銀行會通知法庭?我令都未有,跟邊個主任定外判 生活費乜都未知,求解
六月颁令   可能八月傾生活費   預留少少錢供款      至於銀行得鬼閒理你D錢、反而係出糧人哋一定報稅架、支票有你名你最後都要填番係人工    雖然唔明你問題     不過收到支票、無規定要即刻入銀行      你係月中颁令咁正       我當時月頭都唔知入唔入票    例如3号出糧 入咗票要兩日至用到D錢   點知5号戶口凍咗      咁不如唔好入票    同主任肯定有番出糧戶口    僱傭合約一定要有      咁分分鐘近月尾至有戶口    到時至入番張票就最穩陣
我知雇主到時會報稅,我意思系我可能7-10號出糧,我搵個個系散工日薪計,我估出糧都系呢個日子內,甘我月中先頒令,出工糧後我照去櫃位拎錢  甘應該無問題吧,但我過往番呢啲好似無
好似無合約,因為佢日薪計 除時唔要人,有啲都可能跟佢半年1年都會有
我_重新做人 發表於 9-5-2023 22:41
Thx Tony and Danny ,甘我想問下,我這案例,昨天呈交 今日出no.,6月中頒令,如果我呢段時間搵到野做,系出 ...

會不會開玩笑,現金票去銀行攞錢,銀行點解要通知法庭。完全唔合邏輯。
我_重新做人 發表於 10-5-2023 11:08
好似無合約,因為佢日薪計 除時唔要人,有啲都可能跟佢半年1年都會有

比唔到意見    有時唔係有冇手尾跟   係啲錢是否等住生活用     將來对主任一樣要比佢知二、三千蚊可以令自己無飯开      所以戶口解凍才入票    支票當然keep 自己身邊穩陣       我雖然改善好多   但令個月尾都係得$200 用到出糧   咁買$66 排骨$35 冬菇頂住肚先       人要去到呢個地步就懂得同D部門溝通
Re:mirror兄 即系出現金票直接拎錢就得啦。re:tony兄,頭先我都想覆你,但限權1小時,你個時張票現金票去櫃位拎左錢先頒令都得吧。甘即系頒令前所得既收入 不論現金票定轉帳一一都要再系頒令後申報俾個破產處人聽?
开始有少少明    情況同住公屋的人要現金出糧一樣   咁當然可以过骨   个个住公屋都係   我當冇聽你講過啦!至於主任方面   佢能解凍戶口   不過颁令前啲錢比銀行充工都幫你唔到
其實正正經經做正職    根本無頒令前同後的分別    原則得一個:用勞力賺到的人工係要求生活的  理論上無人奪去你住你食    至於点樣供款就要好好商量     至於資產例如保險的现金額(除咗強積金)所有人工以外既都會充公
Tony兄我都有d問題可以幫手解答嗎?