破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

我想問下欠債12萬破產會唔會唔受理呀???

原帖由 A7788 於 2009-9-16 17:51 發表
如果我而家重係21歲就好喇......我21歲既時候重係完全冇依種想死既感覺......
21歲既時候完全諗唔到8年後既今日會搞成咁......
本人唔太賭......唔會好似以上樓主咁....
本人只愛一D新科技......例如I-PHONE咁...... ...

~~~想問你想人地點幫你呢?~~~
原帖由 A7788 於 2009-9-16 17:51 發表
如果我而家重係21歲就好喇......我21歲既時候重係完全冇依種想死既感覺......
21歲既時候完全諗唔到8年後既今日會搞成咁......
本人唔太賭......唔會好似以上樓主咁....
本人只愛一D新科技......例如I-PHONE咁...... ...

iva梗係吾批..你得8K...還4K要還幾多年呢
倍數太少..

我想問下除左破產重有冇其他選擇呢???
不外乎著草、燒炭.

所以你應該正面面對現實,吾好嫌辛苦及人工低,乜野類型的兼職都要去做.
john 師兄......我唔係唔去搵......係真係搵唔到.......我連清潔都肯去做......有咩唔會做.....
我都講過而家我都有做緊parttime.......不過人地1個月只有4日工番......唔係我想架.....
我都想去搵呀.......超市搬貨又唔見請人.......
唔好講到我好想破產咁......你知唔知咩叫家家有本難諗的經......請你唔好咁主觀覺得我係點可以嗎.....
如果而家可以搵到份parttime, 1個月有2k-3k既.......我都唔想破產呀.......
你和家人心平氣和相談一下喇,

可能有其他意見.

*即使真係老破,
將來家人都有準備.

**好多老破者,
之前都無勇氣與家人相量呢一關.

*衝啦..........
原帖由 A7788 於 2009-9-17 09:12 發表
我想問下除左破產重有冇其他選擇呢???

你試下同銀行傾重組債務分期還得唔得lor,唔得先算.不過個人覺得真係唔值為咁少錢破產呀!
原帖由 A7788 於 2009-9-17 09:58 發表
john 師兄......我唔係唔去搵......係真係搵唔到.......我連清潔都肯去做......有咩唔會做.....
我都講過而家我都有做緊parttime.......不過人地1個月只有4日工番......唔係我想架.....
我都想去搵呀.......超市搬貨 ...

機會係要自己努力爭取,就算只係得一個返4日的兼職,如果咁都做吾好,好難令人賞識你,從而叫你返多幾日兼職!
原帖由 301 於 2009-9-17 10:09 發表
你和家人心平氣和相談一下喇,

可能有其他意見.

*即使真係老破,
將來家人都有準備.

**好多老破者,
之前都無勇氣與家人相量呢一關.

*衝啦.......... ...

絕對認同,我自己都係唔敢同家人講先搞成咁.唉!....大家過來人知係點先勸你,唔想你為咁少錢行呢條路,希望你明白啦!
原帖由 gpo4074 於 2009-9-17 10:15 發表

機會係要自己努力爭取,就算只係得一個返4日的兼職,如果咁都做吾好,好難令人賞識你,從而叫你返多幾日兼職!

我份兼職係開班教人既........個COUSE1個月只有4堂......咁點可以"令人賞識你,從而叫你返多幾日兼職"???
原帖由 lok196305 於 2009-9-17 10:10 發表

你試下同銀行傾重組債務分期還得唔得lor,唔得先算.不過個人覺得真係唔值為咁少錢破產呀!

都試過.......唔得LOR.........所以先咁灰.........我連夜更清潔都搵唔到..........
原帖由 A7788 於 2009-9-17 10:34 發表

都試過.......唔得LOR.........所以先咁灰.........我連夜更清潔都搵唔到..........

你試下同銀行傾重組,12萬定息13厘x4年每月還大約$3800到,$8000-$3800=$4200(余),或其它一畢清可能利息更低還得仲少自己諗啦!
原帖由 lok196305 於 2009-9-17 10:58 發表

你試下同銀行傾重組,12萬定息13厘x4年每月還大約$3800到,$8000-$3800=$4200(余),或其它一畢清可能利息更低還得仲少自己諗啦!

我都試過......安信果d都試埋都係唔批.......如果可以$4000還4年......我一定肯啦......
原帖由 lok196305 於 2009-9-16 20:35 發表

係呀!唔怪得隔離個阿太成日問我攞印花啦,仲叫我所有印花要留俾佢,仲懁疑佢要咁多來換乜鬼呢?去"惠X"睇下的禮品又唔吸引,原來係咁!

以後都係唔好隨便畀印花其他人了...=.=
破啦﹐四年後又一條好漢...=.=
原帖由 A7788 於 2009-9-17 11:13 發表

我都試過......安信果d都試埋都係唔批.......如果可以$4000還4年......我一定肯啦......

*債務重組通常係大約欠債15倍,
你真係剛啱尷尬位.

安信一筆清如果都做唔到,
你唔駛諗第二度喇.

破產指數由50% 直上70%.
請問果30%重可以做咩呢???
原帖由 301 於 2009-9-17 13:18 發表

*債務重組通常係大約欠債15倍,
你真係剛啱尷尬位.

安信一筆清如果都做唔到,
你唔駛諗第二度喇.

破產指數由50% 直上70%.

試下UX or x達.不過d息貴 d wor. x展可以借到18倍. 試埋啦!!!

回復 #58 BB5555 的帖子

呢 廣告口號千祈唔好信,

好有優越條件先批幾倍咋,

但有好條件又駛乜搞到今日丫,

仲有 30% is 你自己決定意向或
意外咯,

例如今晚中左六合綵.
原帖由 BB5555 於 2009-9-17 14:35 發表

試下UX or x達.不過d息貴 d wor. x展可以借到18倍. 試埋啦!!!

仲死得快!