破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

真係好黑!!!我判左比外判殺手><

外判殺手
小林林 發表於 2009-12-11 19:00

哈哈~~~一於立場要堅定,做一個真正"外判"既"殺手",pk低佢為我哋出氣,爭取老破人仕合理既權益!!

我依家睇緊佢比我個份文件~
佢要我帶既野同交比破署d文件好唔同!

1) 佢要我帶回鄉証同護照.....點解要比佢???係咪間間外判都要呢樣野呢?
2) 佢要我過去三年既稅單.....我無交過稅, 係咪唔洗理佢???
3) 佢要我交近兩年既銀行記錄, 我無keep咁多月結單, 只有近幾個月, 佢會唔會死都要我嘔出黎比佢!!!
4) 家庭開支單據要近十二個月, 一定要比成年既單佢???
5) 因為我間屋既租係我阿爸個戶口auto pay既, 但只有阿爸既銀行記錄, 但阿爸又有生果金, 佢會唔會見我阿爸有生果金,
    又故意留難我架? 我想叫屋署比一個租金證明我, 但我怕佢地唔肯!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

我想知道係其他外判公司跟進既大家, d資料係咪都係同呢間野一樣?
可能我覺得我朋友個間外判公司太好, 我依家滿腦問號同.....悲哀~
哈哈~~~一於立場要堅定,做一個真正"外判"既"殺手",pk低佢為我哋出氣,爭取老破人仕合理既權益!!
老柴 發表於 2009-12-11 19:32

呢個真係高手高手高高手,要周星星先可以ko佢(你知唔知我講乜? )
我有個好傻既諗法,如果搵呢個殺手攪破產,咁外判俾佢既機會會唔會細啲架

唉,算你唔好彩
無錯啦~~~有單有據怕乜!

而家都未開大會你就咁驚~~~已經輸咗一注比人。

最緊要開會事前做足準備工夫,到開會時要爭取表達你要求既生活開支,批唔批一件事,如果你認為要批但佢無批到,咁就向破署投訴同埋講出理 ...
老柴 發表於 2009-12-11 15:50

你要記住,你先係佢既殺手<<<<  gooooood point
最惡係窮人,光明正大發窮惡
21# macauranger
斷人衣食,猶如殺人父母!
macauranger 發表於 2009-12-11 16:58

斷人衣食,猶如殺人父母!

2009年12月最有意思的金句之一
最惡係窮人,光明正大發窮惡
dopod123 發表於 2009-12-12 02:24

緊係,破產後就是 重新!!
27# macauranger

因為我依家出糧係用現金票, 次次都係拎住張票去銀行拎錢,
咁樣我只係帶糧單比佢, 唔比佢以前既簿仔得唔得?
其實我唔明, 點解佢地仲要睇返咁耐以前既野...有用咩!??
我覺得見外判要羅定錄音機。比佢知道你都會慢慢同佢玩。如果佢用得多時間係你個 case,佢都會蝕本。你 cut 我錢,我就玩足佢成年。
我仲想問下...知唔知呢間野幾時call人去傾生活費架?
因為我琴日問佢, 佢答我唔知, 到時會出信/電話通知...
連大約都話唔到比我知!!!!!!!!!可能佢真係好多case要跟啦~
38# morikk

收入高穩定會好快.唔係慢啲.
41# macauranger

師兄你又係外判左比呢間野嗎?
我怕我話取消左無留底, 佢會叫我去銀行印返...
死都要我嘔出黎!!!我見到之前有個師兄又話收信什麼的, 我覺得呢間野真係好恐怖呀!!!!!!!!!!!!!!!
有無人係外判比呢間野架? 不如入黎講下你地既情況呀...可能有人遇到好人呢~
1# morikk

雖然我唔係外判 不過其實我都唔知有乜好擔心

可能大家心態唔同啦 更難既問題都必然有答案

外判又點 法律咁多條文17條 a,b,c,d 咁 咪一樣有漏洞

唔駛咁擔心喎 手段好辣咁又點  唔通會批三千蚊過月比你咩

你認為佢批得唔合理 咪索性辭工囉 搵過份7千蚊 優下優下既工 扣條毛咩
42# morikk
我唔係呢間,不過都係殺手界有名嘅,但我真好用心去準備資料,例如水電煤單據我揾齊兩年,做出平均數,佢睇完cut無可cut!
請記住,你已破產,亦即法庭確認你所報出的剩餘資產,如你還有剩的話。外判無 ...
macauranger 發表於 2009-12-12 17:22

我已盡量keep番啲單,但都係得一年到,有小小唔明,因為好小人會將啲單keep咁耐,以前我只係keep半年,特別水電煤,係咪多數要用2年既單嚟計平均數架?
我已盡量keep番啲單,但都係得一年到,有小小唔明,因為好小人會將啲單keep咁耐,以前我只係keep半年,特別水電煤,係咪多數要用2年既單嚟計平均數架?
mickey7100 發表於 2009-12-12 23:01

我交文件都係比最近一個月 , 其他都係冇keep
現在先開始keeep 番4年 .
我交文件都係比最近一個月 , 其他都係冇keep
現在先開始keeep 番4年 .
由零開始 發表於 2009-12-13 08:32

我都係...
乜佢地都係外判殺手!(我媽咪搵佢搞老破)
真係好想知仲有邊幾間!
我都係判左比呢間野~~~最緊要係單據齊就無問題~佢要你每個月出糧都要fax糧單比佢..呢樣野會煩左d~~我收入唔夠一萬~~單身一個自己住~都唔使交~係間唔中幾個月一次~開多左ot 先會交一二百元~其實我都唔想開ot ,不過公司無人開先迫住。
mickey7100 發表於 2009-12-12 23:01
佢都無咁快要你上去講生活費~~我就半年後先約我上去講生活費~呢半年儲番d單據就得。