破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

新手一問!!!!準備入學,

一個傻人 發表於 14-9-2023 00:56
APP唔見份合約架,接受貸款時會出EMAIL包括合約,一定要問佢攞過
X WAL我都遲咗一日,暫時未收到信
但係 ...

但你舉左手 我未嘛 所以我覺得佢地吾肯姐!我再問翻拎!差吾多全部要翻,3果到你拎吾到 但本身知個大數嘛?因為我有諗過如吾得,但起碼我記得幾錢囉
依幾日收到個電話系保信帳務公司,我冇聽,但吾知邊間比 上網睇話系收數果啲甘
Lauyyyy 發表於 14-9-2023 01:41
但你舉左手 我未嘛 所以我覺得佢地吾肯姐!我再問翻拎!差吾多全部要翻,3果到你拎吾到 但本身知個大數嘛 ...

咁我記得三線我借咗幾錢,所以照報畀律師
當然三線嘅名、電話、地址都要準備啦
一個傻人 發表於 14-9-2023 14:10
咁我記得三線我借咗幾錢,所以照報畀律師
當然三線嘅名、電話、地址都要準備啦 ...

好,甘我都有記得!多謝c兄提醒
仲有個問題想問下c兄c姐們! 因為我本身想還埋今個月 但我又無能為力,仲拖欠中大概半個月 佢地話交收數,因為我一直吹話第二日還 但冇錢還!我仲要捱到25號先去搵6c入學!c
Lauyyyy 發表於 14-9-2023 16:21
仲有個問題想問下c兄c姐們! 因為我本身想還埋今個月 但我又無能為力,仲拖欠中大概半個月 佢地話交收數, ...

你都無能力還,咩原因要等到25號先搵律師?
你再繼續講話第二日可以拖幾耐?
比人拍片咁傻?你預無面做人都得啦..
一個傻人 發表於 14-9-2023 16:32
你都無能力還,咩原因要等到25號先搵律師?
你再繼續講話第二日可以拖幾耐? ...

C兄c姐認為我應該如何是好?因為我講左辭職但翻完下星期,知道點都會通天 所以走左先入學!甘情況下 我應該還吾還?因為我又想拎合約去搞?如果冇 我上6c直講 受吾受理?因為又冇錢交到 其實又差一個星期時間!依家就系
依家就系
其實你自己都講咗而家係無能力還架啦,點解你唔問吓律師樓先呢
開咗FILE先可以畀咗部分錢先嘅,到時宣誓先畀埋尾數,你有咩問題可以問律師樓職員,再睇吓有咩文件要準備
你預備好文件律師樓職員都要時間整理,佢整好晒先約你宣誓再等個半月上庭頒令架
依家就系
一個傻人 發表於 14-9-2023 17:55
其實你自己都講咗而家係無能力還架啦,點解你唔問吓律師樓先呢
開咗FILE先可以畀咗部分錢先嘅,到時宣誓先 ...

明白!屋企人早就講左 要我拎翻合約果啲!但我未拎完
拍片影裸照都借?樓主衰邊樣 賭/吸食? 拿拿林入學拎no. ,難搞就唯獨是呢間唔知有牌定無牌既3線拍片要睇下點解決,佢地拍得就預左你走數時up上網(借無可借都寧願早啲入學 都唔借呢啲財啦==)查下間野個公司名 放債牌照編號,報警備案先,如佢有牌照公司都仲要甘樣up你上網搞衰你,就玩大佢 搞到佢生意都無得做 牌都釘,希望你順順利利解決難題,珍惜機會 重新做人 ,改過自新,加油
Lauyyyy 發表於 14-9-2023 18:52
明白!屋企人早就講左 要我拎翻合約果啲!但我未拎完

咁係咪一路拎唔齊所有貸款合約,你屋企人唔畀你去破產先?
上面都有師兄提及過貸款合約唔係必需,律師樓係要債權人名同地址,方便佢哋出信去通知你已經舉左手
我_重新做人 發表於 14-9-2023 23:23
拍片影裸照都借?樓主衰邊樣 賭/吸食? 拿拿林入學拎no. ,難搞就唯獨是呢間唔知有牌定無牌既3線拍片要睇下 ...

都吾系!應該系我太單純傻仔!以為甘好心幫我 呃我姐!但如果備定應該吾受嘛!佢又冇點? 我有抄底!加上當初我借其他合約都掉了 所以冇合約拎到手 我都有寫底全部啲!我今日翻黎都有抄底翻所有公司地址同佢地no.加上我有拖左半個月未還 想拎應該難,6c到可以睇到我收寫牌都okma 如果真拎吾到!?同埋有間剩2剩半月數都打到黎家人到 雖然家人都知了
一個傻人 發表於 14-9-2023 23:53
咁係咪一路拎唔齊所有貸款合約,你屋企人唔畀你去破產先?
上面都有師兄提及過貸款合約唔係必需,律師樓 ...

如果系甘!代表我自己有抄底都得!系米 c兄