破產聯盟

查看: 4931|回復: 79
打印 上一主題 下一主題

日本仔又追啦!

上個月日本仔追,我拖佢話今個月1還住小小先,剛打尼叫我尼兩日入住—期比佢!
日本仔d人痴根,就算你話入左紙都照追,又話記得聽電話,煩死人,又話比驚喜你,會上門,最後都係打電話煩你
佢地都唔會做咩野,我經歷過,只係打電話煩你同諮詢人
百萬富翁 發表於 14-6-2019 08:19
佢地都唔會做咩野,我經歷過,只係打電話煩你同諮詢人

最怕就是打去煩諮詢人,因为尼件事我已和我哥及姐反晒面!及我姐剛離世不久(两星期前)煩到我姐父!
琴日我同個朋友傾計。佢之前都係有屋企人比人追數上門又淋油又貼紙。佢地幫左佢幾次之後就同佢脫離關係。直情比錢佢搬出去住唔比佢再返屋企。我朋友講。親情係緊要。但係呢個世界係好現實。佢自己都有家室都要食飯要生活。幫一次唔緊要。但係難保唔會有第2次嗎?我聽完之後仲比之前愧疚。
我意思唔係話師兄師姐唔只1次要屋企人幫。只係經歷過今次之後我知道世界真係好現實。以前朋友一句話有事借錢我一定會幫。以家我叫佢地還錢都唔還。更加唔洗指意佢地會幫。以家我連朋友都冇左一大半。電話除左追數都唔識響。所以大家都要加油撐落去。真係好多謝呢到咁多位。只有係呢講野先會有人明有同理心。
我諗淋油及上門果D應該是果D唔出名財仔做!如果有賣廣告果D應該冇咁癲,最多不停咁 騷擾你,我都有間果D黑財,所以我都冇報果間,E+每個月都還緊比佢!仲有半年每个月成7K!
萬念俱灰 發表於 14-6-2019 11:55
我意思唔係話師兄師姐唔只1次要屋企人幫。只係經歷過今次之後我知道世界真係好現實。以前朋友一句話有事借 ...

爹親娘親都不及銀紙親,没办法的!
萬念俱灰 發表於 14-6-2019 11:02
琴日我同個朋友傾計。佢之前都係有屋企人比人追數上門又淋油又貼紙。佢地幫左佢幾次之後就同佢脫離關係。直 ...

自己做錯事吾負責,連累人,仲埋怨人吾幫妳,咩心態。親人朋友有責任返工賺錢照顧妳嗎?
個心好煩 發表於 14-6-2019 12:08
爹親娘親都不及銀紙親,没办法的!

易地而處,你都會一樣,吾好埋怨人老鳳幫妳。
Harmonychow 發表於 14-6-2019 13:05
自己做錯事吾負責,連累人,仲埋怨人吾幫妳,咩心態。親人朋友有責任返工賺錢照顧妳嗎? ...

其你有冇睇清楚段野呢?邊一句係埋怨?唔清楚就衝出黎話人,你咩心態?
其實最緊要大家重新做人。唔好再犯。大家加油啦
萬念俱灰 發表於 14-6-2019 13:10
其你有冇睇清楚段野呢?邊一句係埋怨?唔清楚就衝出黎話人,你咩心態? ...

算啦萬念,呢位師兄我看他的爬文都是這樣的!但我想話给他知,在這裏的師兄弟妹没有一個人想連累埋怨家人及朋友! 有頭髮邊個想做癩痢,他在我另外一段爬文都這樣説!我們都走到人生谷底,在這裏只不過想找些安慰!只要有同路人應同就可以了!
個心好煩 發表於 14-6-2019 12:05
我諗淋油及上門果D應該是果D唔出名財仔做!如果有賣廣告果D應該冇咁癲,最多不停咁 騷擾你,我都有間果D黑財 ...

師兄。7k 一個月。。你点頂頂半年。
Lk2019 發表於 14-6-2019 13:43
師兄。7k 一個月。。你点頂頂半年。

所以我夜晚做多份工,毎日睡得2-3個鐘,没办法,呢間冇得走!
唔好累屋企人,就算做死都没所谓!
個心好煩 發表於 14-6-2019 14:31
唔好累屋企人,就算做死都没所谓!

加油呀。我以家都係9點到10點幾。之後11點半至5點。再第2朝9點返工。我都唔知自己撐唔撐到。雖然唔係日日。但係心入面有團火。係想還返啲錢比屋企人。
大家加油, 你千祈唔好日日返呀我而家就係一星期返六日很辛苦的每日分兩個鐘朝早五點半起身返正職夜晚七點半先返到屋企食飯 沖完個涼睡一小時九點半返夜晚返工跟住三點鐘先返到屋企
萬念俱灰 發表於 14-6-2019 14:35
加油呀。我以家都係9點到10點幾。之後11點半至5點。再第2朝9點返工。我都唔知自己撐唔撐到。雖然唔係日日 ...

你要留番少少時間同屋企人修補關係 唔好日日返 同埋俾自己身體有得休息及復原 記得我們中國人百行以孝為先 而我就沒所謂因為我雙親已離世, 我都四十幾,正所謂死就一世唔死就大半世!