破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

準備破產,有好多問題想請教

philip 發表於 30-4-2019 00:37
同屋企人住公屋,唯有盡量勤查信箱,真係唔可以比人發現

財仔會上門派信架,好難避到
Stanyan1229 發表於 30-4-2019 00:28
佢地有能力搵到!咨詢人填2個,但佢可以將我成個家族既WhatsApp group 搵到!(親戚),人地話電訊商有內鬼 ...

我無親戚group喎?比你講到好恐怖
Anmi2019 發表於 30-4-2019 00:38
你借錢時填過嘅人(家人,咨詢人,公司)都會打,你可以通知佢哋,唔識嘅電話可以唔聽,但有時都會唔覺意接 ...

我借錢嘅時候又好似無填咨詢人資料喎好似.....唔太記得,我最怕係上問或去公司,會唔會呢其實
Ironman 發表於 30-4-2019 00:41
我借錢嘅時候又好似無填咨詢人資料喎好似.....唔太記得,我最怕係上問或去公司,會唔會呢其實 ...

財務一定要填咨詢人同屋企人,銀行就唔洗!
tommy7179 發表於 30-4-2019 00:41

所以我未話控制唔到!(呢個係我經歷),你可以唔信!
tommy7179 發表於 30-4-2019 00:41

我想問下師兄有無welxxd經驗
樓主,我 Wexxxx , CasxxxxPxx ,日本xxx我都有。Wexxxx 冇追過, 另外2間追到pk,仲要去差館備案2次,你要有心理準備,咨詢人,屋企人,公司一定會知,早啲坦白同佢地講有心理準備仲好,佢地唔知咩事,到時嚇親仲衰。當日Cashxxx不停打嚟我公司,同事接電話講晒粗口叫我還錢,又話上嚟搵我,攪到全世界都知,冇得避㗎,預早同公司講可能保得住份工。日本xxx 都只係電話追,講啲帶恐嚇說話,跟住又氹還住小小當交差。你唔好諗私下還一,兩間財仔,係犯法㗎,監都有得你坐。照報晒全部啦,千忻唔好報漏。入紙有number fax 後,銀行,一線財都唔會煩你,只係2,3線會奪命追魂call,佢地會凶你,氹你,千忻唔好上當,還得一間全部追上門你就大鑊。只要企硬,撐到頒令就輕鬆好多啦。 仲有入紙前記得刪除晒所有網上平台,Facebook,  Instagram,佢地好神通廣大,我好耐冇聯絡嘅前夫同佢屋企人都搵到,同埋我個女啲朋友名,電話都搵到send 去我個女WhatsApp。出糧前去銀行取消晒所有過數戶口,係驚你戶口有錢佢地即時過你數,就算比破署凍結你戶口,攞左解凍信,你份糧仲係度自己使好過比佢地扣。樓主唔駛咁驚,我地全部都是過來人,好明白你現在感受,呢段時間係最大壓力最難捱,要面對好多野,我地會陪住你走,有咩問題,或者情緒都可以係度問,係度呻,好多師兄/姐都會幫你。加油呀 !!
好煩2019介唔介意講下佢地搞過咩要備案
佢地連你個女whatapp都搵到
電話人名用代號,你識佢唔識,再唔係亂整老豆阿媽,擾亂視線
philip 發表於 29-4-2019 23:43
多謝大佬回覆,我岩岩爬文都見到,我會想辨法找左佢算

樓主我又答下你,大多數財仔知你你申破先會打比你問你咩事,再同你傾,你話唔洗我申破,之後就會搵你咨詢人,呢啲無得避。
見你話想辦法清幾條,清左後你一個月多幾千,咁就唔洗破啦
老實講,諗得破產都係真係找唔掂你先會諗住破產,你有d直頭未還過,同咁新,若果係還到就唔會諗住破啦?你申破得就要全部報晒,做乜仲要還果一/兩間?我都有caxxxxx pxx 同日本.....caxxxxx pxx係會上門擺信同紙,有人係度佢都唔會敲門....日本反而我淨係見到信,電話就實有架啦!不過點都好,多d睇下哩度師兄師姐既文,哩度個個都經歷過,會明白你所諗既
Slsl0322師兄想問一下日本追左幾耐先冇追。
個個唔同,我日本xxx同cashxxxpxx都只係電話滋擾晒所有人,冇上門,冇比信。6c 話明知收唔到佢地廢是嘥時間,車錢上門喎。
除左日本同CASHXXX仲有冇師兄試過申破後比呢幾間追過,
philip 發表於 30-4-2019 13:38
除左日本同CASHXXX仲有冇師兄試過申破後比呢幾間追過,

未打哂,小眾、x民、兄弟、Ux、迅x
philip 發表於 30-4-2019 13:40
未打哂,小眾、x民、兄弟、Ux、迅x

原來冇得編輯,仲有間GG,呢幾間有冇師兄有經驗,想請教
好煩2019 發表於 30-4-2019 01:17
樓主,我 Wexxxx , CasxxxxPxx ,日本xxx我都有。Wexxxx 冇追過, 另外2間追到pk,仲要去差館備案2次,你要 ...

想問下。佢搵到你個女既朋友whatapp後有冇同佢地講過d咩說話
定只係家人同 諮詢人先app