破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

求救 剛宣誓

關閉 [複製鏈接]
你咁驚既話 其實你頒咗令 啲財仔要玩野都一樣可以搵收數公司搞你 所以預咗會通天 咁你唔驚 自然記得破產原意係乜 咁仲點會拎錢去還。
搞得破產就唔好驚邊個知 個個知啦 … 因好似啲師兄所講 你借錢個陣又唔驚
還左之後, 仲要比人問話

錢又無左, 麻煩又多左.
佢起一定會用盡方法去攪你諮詢人,家人同同事等等你地驚就還錢。依家個市度咁岩好佢地仲驚過你因為冇人還錢佢地冇左份工或者倒閉。我近來日日都收到問你要唔要借錢電話
我唔係係破產的,我原意係債務重組,而我其實都還左兩年只係邦x同兄弟兩條數,一直以黎無拖過有借有還。唔係話我驚唔驚,係我果陣屋企要用錢,我先走去借左人生第一筆,然後上年年尾開始到而家因為屋企既事借下借下變成而家咁,我唔係學有d人走去借到爆然後搞破唔洗還。老實講我借得人錢係要還,但係我捱到而家捱唔住支出大過收入,你估我想架?我夠知遲早紙包唔住火屋企人會知道囉,唔怕講埋我係單親家庭,屋企支出係我比,養埋個老母,疫情之下都唔少人唔掂啦,咁我未試過無經驗咪上黎問下師兄們囉
我夠知搞左破還左好笨7,但重要係我而家無no.,衰D講句佢打上去公司如果搞到我工都無埋咁我點算?我餓死唔緊要,我只係唔想累到屋企人。(我養我老母,老豆唔洗養你地知咩事啦)
ss147258 發表於 30-3-2022 18:37
我唔係係破產的,我原意係債務重組,而我其實都還左兩年只係邦x同兄弟兩條數,一直以黎無拖過有借有還。唔 ...

明白依家香港好多人都比政府攪到收入大跌同冇左份工,加油你想破產就唔好諗住還當然會比人攪到有no 式頒令
John2628 發表於 30-3-2022 18:46
明白依家香港好多人都比政府攪到收入大跌同冇左份工,加油你想破產就唔好諗住還當然會比人攪到有no 式頒 ...

多謝你 咁我想問我借果幾間有無資料係咪最多打電話黎煩你?我見有師兄話最好裝個cam係門口
ss147258 發表於 30-3-2022 18:53
多謝你 咁我想問我借果幾間有無資料係咪最多打電話黎煩你?我見有師兄話最好裝個cam係門口 ...

如果冇果的二三線會好的,二三線果的會做多的野,一線果的有號碼應該會停止。因為佢哋仲要做生意,所以佢哋會跟破產條例做嘢嘅
一問各位師兄 依家未有no . 要捱到法庭開番有 no .  到時又要再捱1個月到頒令 期間被人不停追 要咬緊牙關捱過去 這想法對嗎 同埋希望各位快點到頒令時間快快過
ss147258 發表於 30-3-2022 18:42
我夠知搞左破還左好笨7,但重要係我而家無no.,衰D講句佢打上去公司如果搞到我工都無埋咁我點算?我餓死唔 ...

師兄 無計的
我係你會同公司坦白, 如果公司唔體諒將你辭退都無法..

師兄,我都有Granxxx, xwallxxxx, easyxxxx, 我已有no.第一間G字頭有寄信同email比我,x字頭冇左影,e字頭開始有信但收到編號後都冇左影,我同你背景一樣,但我背後仲有好多數,大家加油,日子會一日比一日好
Amber13 發表於 30-3-2022 21:19
師兄,我都有Granxxx, xwallxxxx, easyxxxx, 我已有no.第一間G字頭有寄信同email比我,x字頭冇左影,e字頭 ...

背後仲有其他二,三線?
收到no有冇咩特別
ss147258 發表於 30-3-2022 18:37
我唔係係破產的,我原意係債務重組,而我其實都還左兩年只係邦x同兄弟兩條數,一直以黎無拖過有借有還。唔 ...

我諗依度所有師兄無邊個想破產, 只係大家都係過內人想講D經驗你聽, 唔想你行條冤枉路..

你諗住繼續還到有NO.就無事唔會驚動到公司 ?

但邊個可以保證佢地有NO後 唔會照追?   (講緊2線財)

咁如果係依個原因, 你會唔會打算破後都靜靜雞還錢俾2線呢?  

如果係咁, 咪中左佢地計..

kaichung 發表於 30-3-2022 21:29
背後仲有其他二,三線?
收到no有冇咩特別

2,3線有no.後都仲有打黎,初初都打得好密,近來每日兩三個,有WhatsApp 比家叫「欠債還錢」之類,唔知頒令後仲會唔會追
Amber13 發表於 30-3-2022 22:19
2,3線有no.後都仲有打黎,初初都打得好密,近來每日兩三個,有WhatsApp 比家叫「欠債還錢」之類,唔知頒 ...

你有冇聽電話,本身有冇扣底,如有扣底小心D,應唔衹電話
finish2021 發表於 30-3-2022 21:32
我諗依度所有師兄無邊個想破產, 只係大家都係過內人想講D經驗你聽, 唔想你行條冤枉路..

你諗住繼續還到 ...

係喇師兄,你要諗返你為咩要破產?係冇錢還(或者還得吃力)所以先破,你未有no. 但宣誓一刻起,你已經有錢都唔可以再還,哩度個個兄弟姊妹都係等法庭再開,個個有工返既都怕比財仔搞到冇工返,捱下頂住啦
kaichung 發表於 30-3-2022 22:21
你有冇聽電話,本身有冇扣底,如有扣底小心D,應唔衹電話

我換左咭,有扣底有電數,之前有比人淋左油有派信有大字報
Amber13 發表於 30-3-2022 22:26

頂住呀師兄,呢D也試過,應該冇野好怕了
Amber13 發表於 30-3-2022 22:26

我都有扣㡳冇電,有左no 仲有冇上門