破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

求各位指點

小妹既先生當年因要幫屋企人所以借咗以下幾間銀行既私人貸款, 近年都有遲還款

富X P Loan        借20萬 / 48期                已還22期 / 本金償欠17萬 /  每月還6900左右
中x嘉x P Loan   借15萬 / 48期                已還22期 / 本金還欠13萬 /  每月還3400左右
獅子 P Loan       借10萬 / 唔記得期數     已還一半本金 / 每月還2100左右
        Card           簽賬連曾現金套現 約共5萬
渣x   Card           簽賬約1.2萬

人工約$18,000-$20,000, 無雙糧無花紅
近年幾小妹因身體唔好未能返工幫忙家中經濟, 至到先生要一人擔起成頭家

想請敎如想做DRP 或 IDRP,
問過富x 佢哋只做DRP, 唔做IDRP
問獅子佢哋係電話度問就話可能做唔到, 叫SD啲資料上去再覆
先生曾問過三姓行, 佢哋開8XXX, 話應該無問題, 供8年, 每期5XXX
唔知應該自已做定搵6C做, 如果真係要搵6C做, 又怕收咗錢後做唔到, 到時唔知點好
好傍徨, 又心痛先生又怪自己無用幫唔到佢, 求各位指點指點
先感激各位肯花時間睇及回覆
推薦
我指如果我仲有返工就可以幫輕佢
回復 支持 1 反對 0

律师8k噤平?律師做通常ok
我唔明,樓主話佢冇返工,咁人工係之前定而家
人工係先生既
我指如果我仲有返工就可以幫輕佢
噤就快揾啦!兩夫妻,互相扶持。
咁搞drp係你先生