破產聯盟

樓主: dahlianoir.m
打印 上一主題 下一主題

對破產主任講大話,後悔,可以點?

dahlianoir.m 發表於 11-3-2018 16:28
咪就係睇左ccmak囉....

我個個星期都只少賭兩日喎
唉!講啲有建設嘅意見啦!佢依家一身蟻!其實,講來講去,佢應該同主任溝通,睇主任大人點寫嘍!
Chung811 發表於 11-3-2018 22:43
唉!講啲有建設嘅意見啦!佢依家一身蟻!其實,講來講去,佢應該同主任溝通,睇主任大人點寫嘍! ...

兄台,多謝你呢番話
Chung811 發表於 11-3-2018 22:43
唉!講啲有建設嘅意見啦!佢依家一身蟻!其實,講來講去,佢應該同主任溝通,睇主任大人點寫嘍! ...

主任再問我會同佢講返個實情,再俾返啲去過澳門賭既證人佢,但係佢而家又未問我,我又唔知個朋友會插到我點,我得個等字,渡日如年。只係一個禮拜,我堅瘦左5磅同出左幾條白頭髮。我知道呢度無人係6c,我都只係希望係呢度搵個寄托。

家陣失業,產已破,以後都唔應該再問人借錢,唔會有錢還因為輸晒,我其實每一日都為自己會被控而入去坐做心理準備,日子好難捱。
dahlianoir.m 發表於 12-3-2018 03:07
主任再問我會同佢講返個實情,再俾返啲去過澳門賭既證人佢,但係佢而家又未問我,我又唔知個朋友會插到我 ...

大家都話老破都唔驚,入去坐又驚乜。講得啱,而家都係靠人照顧,入左去反而唔使陀累人,未必唔係造福別人,但我就係擔心,唔知驚乜。日日同隻貓講心事,怕就快癡線。
dahlianoir.m 發表於 12-3-2018 03:23
大家都話老破都唔驚,入去坐又驚乜。講得啱,而家都係靠人照顧,入左去反而唔使陀累人,未必唔係造福別人 ...

錢,主任一定唔會追到因為我有人證睇住我輸晒,唔係轉移。衰講大話去坐真係白癡到震。我都覺得自己做左咁多年人白做。其實真係唔應該陀累人,死左好過
我見到CASE,有放一馬有追究到底.

所謂上庭,有兩樣野.一係告樓主吹水.呢樣其實未必.都係5050.

另一樣就係懷疑樓主資產轉移,咁上到庭就要等個官去判.
因賭輸7個位甚至8個位有案例,一個C姐,督察級,最後都俾佢老破.
不過佢衰另一樣不實資產聲明就要坐.
另一單個條友吹太大,話D錢拎左佢去佢同事個仔之類.法官唔信唔俾破.
法官要佢俾更多證明.

咁樓主CALL 到FD 上庭宣誓,除非好乞個官憎,否則應該俾佢老破.
flypig 發表於 12-3-2018 12:57
我見到CASE,有放一馬有追究到底.

所謂上庭,有兩樣野.一係告樓主吹水.呢樣其實未必.都係5050.

個人覺得。

如果樓主無(再)講漏其他野…我其實覺得或者裡面重有D野…點解?
樓主如果覺得我太多疑,就唔好睇落去…

--------------------------------------

做到 Marketing Director ,月入 8皮。IQ ,知識應該有番咁上下。

一個 marketing director ,應該對事物有好 critical 的 thinking。

如果只係話怕而去做呢樣野,其實,我個人覺得就……無咁簡單掛? Marketing Dirctor 唔上網睇?哎…真係唔係好…

不過咁,當實情啦…

中間無利益,有證據的話,又坦白自首…主任都應該唔會咁重手。當上到庭,法官都會見佢有悔意,落輕D啦。

個人意見,真係唔好盡信。

admin 發表於 12-3-2018 13:51
個人覺得。

如果樓主無(再)講漏其他野…我其實覺得或者裡面重有D野…點解?

非常同意, 其實樓主應該首要要有返一個清晰思維
先可以處理所有事
admin 發表於 12-3-2018 13:51
個人覺得。

哈!!你唔講,我都無留意樓主的來龍去脈!!
單野果然有d 野咁。你o岩呀!!!