破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

有冇 C兄姐同我一樣, 冇租單生活費就大大扣減 ?

smallcat 发表于 20-11-2011 23:21
乜copy費? 你可以用鉛筆先填  copy係D單你做定copy,

26貢紙 , 同埋收入支出表 , 我未用鉛子筆填, 打算上去比佢地 CHECK左先再COPY
2011年10月 发表于 20-11-2011 23:24
26貢紙 , 同埋收入支出表 , 我未用鉛子筆填, 打算上去比佢地 CHECK左先再COPY

啊,咁樣
2011年10月 发表于 20-11-2011 21:37
我其實覺得填完都 5合佢地心意,  倒不如set個數出來, 指明搵幾多扣幾多咪仲好.. ...

咁每個人生活需求唔同,好多人都係入不敷支即係在職貧窮,支出大過收入,咁唔通夾硬要佢還錢
2011年10月 发表于 20-11-2011 21:40
我講左喇 , 佢地想幫都幫 5到呀

慢事有商量,一定有位走架
2011年10月 发表于 20-11-2011 21:38
man 兄, 請問你有冇 link ? 我很想看 (急 !) thanks!

在此

http://www.hkiva.info/bbs/forum.php?mod=viewthread&tid=7014&extra=page%3D1
cc4321 发表于 21-11-2011 10:24
咁每個人生活需求唔同,好多人都係入不敷支即係在職貧窮,支出大過收入,咁唔通夾硬要佢還錢  ...

咁又係呀, 總之煩啦
wahtung 发表于 21-11-2011 10:42
在此

http://www.hkiva.info/bbs/forum.php?mod=viewthread&tid=7014&extra=page%3D1

唔該呀華兄 ! 我入去睇下先
2011年10月 发表于 21-11-2011 18:33
唔該呀華兄 ! 我入去睇下先

其實唔駛攪咁多野, 因為其他開支黎講, 個人係 $500, 家庭係 $1000
佢唔會理你乜野剪髮食煙買報紙一樣樣計
牙醫係另計, 如果一年洗一次牙 $360 咁講, 每個月就係 $30, 同稅一樣咁計

其實你冇野做, 你淨係寫基本野已經 okay, 因為你根本冇錢還, 佢都唔會理你. 直到你有野收入.
開支係可以變既, 到時再傾, 而家冇收入唔駛煩.
devil 发表于 21-11-2011 18:40
其實唔駛攪咁多野, 因為其他開支黎講, 個人係 $500, 家庭係 $1000
佢唔會理你乜野剪髮食煙買報紙一樣樣計 ...

我就係呢度好 5明 , 明明呢 d支出係for年用 ,
依家又只係剛破產的開始, 好多事都未作準, 只係估
devil 发表于 21-11-2011 18:40
佢唔會理你乜野剪髮食煙買報紙一樣樣計 ...

係羅, 呢個失業的問題, 明明冇收入, 做咩仲要墳支出, 好 5合邏輯
2011年10月 发表于 21-11-2011 19:20
我就係呢度好 5明 , 明明呢 d支出係for年用 ,
依家又只係剛破產的開始, 好多事都未作準, 只係估 ...

佢一句: 合理生活水平

你就乜都冇得拗嫁喇, 唔通你以前日日搭的士, 老破後都要比你咁既生活? 係咪?
2011年10月 发表于 21-11-2011 19:26
係羅, 呢個失業的問題, 明明冇收入, 做咩仲要墳支出, 好 5合邏輯

咁又未必 ,如果有人資助妳的話 [最好係親人]

其實有的數寫左以後好難加番

好似水電 ,二百蚊點夠

建議妳用想像中最大的數 ,妳放心 ,佢會減妳的