破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

完左DRP,請問各位做啲咩可以盡快搞返靚個TU?謝謝!

DRP還左好多年了,不知不覺間就尾聲了!
N年前,全靠呢度既師兄幫忙,先可以成功申請到DRP,一直以來都自動轉帳還錢,無遲過,希望還晒錢之後,可以重新做人,遲下可能有需要買樓,做按揭,想請教呢度既師兄們,點樣可以盡快整靚返個紀錄?
謝謝各位幫忙
申請財仔信用卡。每個月都用下佢準時還。同埋要比啲耐性。
可唔可以申請刪除做過drp既紀錄?謝謝
不能。紀錄會保留一定年期 但Drp個影響相比iva同破無咁大。你可以試下申請出糧銀行信用卡試下批唔批同額度有幾大就知。如果唔批就試財仔卡。做返靚個tu
我都岩岩完左長達8年的IDRP, 心急得滯試申請LEON, 唔批, 宜家等夠40天再試安仔
其實8年無卡都捱得過無卡都無所謂, 只係有卡方便啲, 同埋想做返好個TU
又話說我想用TU APP CHECK TU, 佢宜家要使認證, 又要SCAN身份證又要SCAN樣, 最後都係話認證唔到要親身上去... 激死我
Kenmomo 發表於 28-7-2022 20:10
可唔可以申請刪除做過drp既紀錄?謝謝

我問過IDRP帶頭既銀行職員, 佢話要得40日TU更新左你可以試下SEND信比你做DRP間銀行睇下佢肯唔肯, 城市銀行就一定唔會做
岩岩收到行生批左我信用卡