破產聯盟

標題: 我媽的新貓貓 [打印本頁]

作者: kumiko1030    時間: 28-8-2014 13:45
標題: 我媽的新貓貓
話說我隻16年BB於去年去了彩虹橋,我媽就養咗一屋蒼鼠。, O; {& [6 ~6 ]) [
, F) }6 M; b2 R! p9 x$ n4 W  z+ D
2014-08-18佢去街的時候,經過一間寵物店,見到一隻貓BB嚮個籠入面好醒目同好可愛於是就一擲千金帶咗佢返屋企!
! N- e. q8 z% U: r
6 G* O" p  l5 X1 e, U: \昨日我返咗去睇佢,開頭真係俾佢激死,太頑皮了!我放入籠佢即時開大俾我= =" 咁搞好個籠我再返佢入去佢又再開過!到最後我放佢出嚟佢終於肯瞓...............6 ^% w5 I6 q) U& X: ?: v+ |
! G! ]3 A# X: v) r. z
到我走的時候佢心情低落大概佢掛住佢媽咪啦,我放佢嚮我大髀到佢係咁叫仲好嗲咁痴住我,我諗佢應該好掛住佢媽媽,可惜係我呢幾日冇時間嚮屋企,唔係我帶咗佢返嚟幾日了,下個week帶D玩具去探佢!佢唔曳的時候其實幾可愛( H0 g9 n: T9 S1 n3 b
0 K* W7 S- _- Z6 C- B; I
3 E0 w6 s8 B4 M0 |) [8 s9 ~4 {/ ^

作者: kumiko1030    時間: 28-8-2014 13:49
; l& [2 r! r6 M6 ]) W$ u8 ^
% S" V7 }6 }8 }$ q
佢好鍾意冇野做就做趴地貓=口=" 好懶
作者: Kitty789    時間: 7-9-2014 18:58
作者: wkchoy9631    時間: 24-5-2015 21:51
好正
作者: kumiko1030    時間: 25-5-2015 03:33
今年我仲買多咗隻仔.....圓碌碌但好惡
作者: Heihei    時間: 25-5-2015 16:31
巧得E呀
) S* L! p8 {+ B; n5 e; O% O
作者: wahtung    時間: 25-5-2015 22:45
kumiko1030 發表於 25-5-2015 03:33
2 s' }/ p. y  H- x6 L) V) @今年我仲買多咗隻仔.....圓碌碌但好惡

5 ^. O8 e2 u( l/ Z% F店鋪相熟?有啲非法繁殖塲的名種貓一般多數近親繁殖,會有啲遺傳病,先幾日同朋友食飯講起佢家人買咗隻貓,養咗無耐耳仔好多蟲,攞去獸醫搞好耐先痊癒,搞或成兩皮嘢
作者: kumiko1030    時間: 27-5-2015 04:46
wahtung 發表於 25-5-2015 22:455 @: y; s0 T( e. ]! F; c% c
店鋪相熟?有啲非法繁殖塲的名種貓一般多數近親繁殖,會有啲遺傳病,先幾日同朋友食飯講起佢家人買咗隻貓,養 ...
# L5 I+ q7 V. W7 T) _/ o) R# I
唔熟架,所以我嚮Q-pet買,以前一隻安哥拉波斯街價$600,佢要賣$1200。
作者: kumiko1030    時間: 27-5-2015 04:47
wahtung 發表於 25-5-2015 22:45+ o7 v  _) r9 E% J0 C- r4 H( T9 c
店鋪相熟?有啲非法繁殖塲的名種貓一般多數近親繁殖,會有啲遺傳病,先幾日同朋友食飯講起佢家人買咗隻貓,養 ...
) Q1 `! B6 _# N" F0 |3 h
你放心,我好醒目,尤其係使錢
作者: kumiko1030    時間: 27-5-2015 04:53
Heihei 發表於 25-5-2015 16:31
9 v5 u# Y2 m4 }0 r3 m6 S巧得E呀

" B) ]' w( S3 S( H1 g8 V- H隻仔仲得意,成個波咁。隻女係長腿小姐,好鬼死多小動作,但好醒目。叻過我以前嗰兩隻。6 s* H, }7 F# z

& W* S/ ?8 [0 C& p9 {話說有一次,唔知幾時開門佢靜靜雞走咗出門口,我媽完全唔知佢出咗去,以為佢嚮上格床瞓緊。過咗陣有人拍門,我媽覺得奇怪,開門見到隻傻貓嚮到拍鐵閘。
作者: wahtung    時間: 28-5-2015 19:36
kumiko1030 發表於 27-5-2015 04:46! A9 ?" A  M1 t1 p( d2 k$ J( \2 y1 J; j
唔熟架,所以我嚮Q-pet買,以前一隻安哥拉波斯街價$600,佢要賣$1200。
6 M" X# o# W; A, x
呢間嘢有時仲要比所謂領養費,及硬性幫佢買貓糧
作者: kumiko1030    時間: 29-5-2015 03:56
wahtung 發表於 28-5-2015 19:36
1 j0 U+ u- j( F7 [5 g& [' b呢間嘢有時仲要比所謂領養費,及硬性幫佢買貓糧
1 @% T8 L. N3 D& p- Y
唔緊要啦,最緊要健康姐
作者: kumiko1030    時間: 29-5-2015 03:57
但佢成日唔踩人,好內向
作者: wahtung    時間: 29-5-2015 22:37
kumiko1030 發表於 29-5-2015 03:575 `- [; {' g9 L" T7 j4 h
但佢成日唔踩人,好內向

- Q) ^8 _' u" B! z) o0 h1 F% Q  J貓bb都咁有性格?少有
作者: wahtung    時間: 29-5-2015 22:39
kumiko1030 發表於 29-5-2015 03:56& y$ T- j7 A& J4 K' {- a
唔緊要啦,最緊要健康姐
2 S1 |% i+ b/ o9 S1 |# @
因我同紅磡區間Q pets 及紅蘿蔔都幾熟的,所以先知有咁情況
作者: wahtung    時間: 29-5-2015 22:40
kumiko1030 發表於 27-5-2015 04:47/ `) t8 f: }4 }) c& m- {/ f
你放心,我好醒目,尤其係使錢

* x3 Y0 \8 K6 d" A' B咁精打細算,你淨唔小錢
作者: kumiko1030    時間: 30-5-2015 02:53
wahtung 發表於 29-5-2015 22:40
) Q8 \% @& R' N" ^2 @9 z. N/ A咁精打細算,你淨唔小錢
, s; G( \% C5 @! i7 C" {
俾前度同官司洗晒

歡迎光臨 破產聯盟 (http://www.hkiva.org/) Powered by Discuz! X3