破產聯盟

標題: [打印本頁]

作者: Siuwah901    時間: 29-1-2018 01:59
標題:
我自己經中介公司借左幾間 財務 citx x眾 安仔 同日本 加埋42萬
本身係拎黎裝修 屋企人間公屋 點知無要到
後尾我筆錢拎哂去旅行 同過大海輸哂 到呢家前前後後還左1年左右
期間都有look卡同透支都有還   我每月財仔數要還14000左右 未計卡數
我入息都係得17左右 我想問問大家 呢刻 我搞唔搞到破產?
因為真係好大壓力
作者: eddykung044    時間: 29-1-2018 06:18
欠債咁多每月收入交完數後
生活費唔多
你要唔要破產其實自己好清楚
作者: Chung811    時間: 29-1-2018 08:40
冇其他路行嘍!臨宣誓前一晚,買張六合彩搏一搏,睇嚇個天是否幫你?
作者: airmax    時間: 29-1-2018 09:59
萬七人工,去借四十二萬,真係自己攞嚟搞。
作者: Siuwah901    時間: 29-1-2018 11:27
咁呢刻我搞破產會唔會告我行騙/詐騙?
作者: Chung811    時間: 29-1-2018 12:04
Siuwah901 發表於 29-1-2018 11:27
咁呢刻我搞破產會唔會告我行騙/詐騙?

佢地自己會查㗎!啲錢去咗邊,5年內所有來來去去!你唔破邊有路可走㗎!我就睇唔到有囉!做債務舒緩,萬七,我以前問過,要供9千!
作者: Chung811    時間: 29-1-2018 12:13
講錯,債務舒緩便啲,我之前同安X傾過,唔係債務舒緩,係清咔數果啲,9000!債務舒緩要等好耐,我有傾過,但係因為我轉合約又失業,人哋覺得我收入唔穩定,冇批俾我,最終行呢條路!而家反而覺得輕松哂!
作者: king262    時間: 29-1-2018 20:53
你個D全財務 債務舒緩 其實你去搵邊一間幫你, 你都係預左你要長命百歲, 同份工唔會炒你, 唔會減你人工, 你唔會有其他突然開支囉, 你可以去試下個D問一問, 但唔好比個人資料同亂簽名囉, 佢地一地氹你乜都OK
作者: king262    時間: 29-1-2018 21:29
借黎問下唔知點解出唔到POST

我1月16日上庭頒左破產令, 跟住約左17日做完初步會面, 佢整係比左本書仔同4份週年申報我

我想問下, 我係問仲要做以下既步驟????

3.2        擬備破產令

(a)        在破產令頒布後7 天內向高等法院登記處的聆案官書記 提交一份破產令初稿  ( 樣本一) 。聆案官書記會把批准的初稿郵寄給破產人。
(b)        收到後,按照批准的初稿擬備一式三份的破產令,以及載於樣本二  的背書。“初稿”一詞應該刪除。在接獲批准的初稿後七天內向高等法院登記處櫃位 提交全數三份的破產令連同批准的初稿以供審核。

3.3        破產令存檔

(a)        向高等法院登記處櫃位 取回全數三份破產令,並將其交予高等法院登記處的高級司法書記 ,以便:

(i)        蓋印;
(ii)        寫上存檔日期和時間;
(iii)        向高級司法書記提交一份蓋印本。
(b)        向破產管理署或暫行受託人提交兩份蓋印本。

3.4        破產人的資產

(a)        把所有資產移交暫行受託人/受託人。在法院頒布破產令後,破產人的所有資產(包括房地產的權益)即歸屬受託人。破產人獲解除破產後,有關資產仍然歸屬受託人。破產人解除破產並不代表已歸屬受託人的破產人資產將復歸予破產人。即使在破產人獲解除破產後,受託人仍有權繼續管理有關資產,並在任何時間為債權人的利益而將資產變現。
(b)        一般而言,買賣已歸屬受託人的財產,其價格均須根據買賣時有關財產的市值釐定,而財產市值是會不時變動。
作者: Chung811    時間: 29-1-2018 23:28
king262 發表於 29-1-2018 20:53
你個D全財務 債務舒緩 其實你去搵邊一間幫你, 你都係預左你要長命百歲, 同份工唔會炒你, 唔會減你人工, 你 ...

我早發現呢處就好啦,本來只係欠中X一條數,為咗搞咩嘢舒緩計劃,又使大好多!
作者: Chung811    時間: 29-1-2018 23:34
最後主任會寄俾你一封信,有兩張紙,講明你嘅資產全屬於佢!跟住另一張紙係一張正式破產令,一有正式破產令,涷結嘅銀行戶口就會取消啦!
作者: king262    時間: 29-1-2018 23:39
Chung811 發表於 29-1-2018 23:34
最後主任會寄俾你一封信,有兩張紙,講明你嘅資產全屬於佢!跟住另一張紙係一張正式破產令,一有正式破產令 ...

問題係我17號已經去左初次見面, 拎埋開戶信, 但如果照個到講我而家過左7日都無做到3.2, 3.3及3.4 的過程, 我係咪要做左先收到信??? 因為個主任只係打個比我一次, 就22號問我初次會左面味, 我話會左同交哂資料(應該個間19會計師樓仲味交個陣), 係咪要去再搞埋個3個步驟?
作者: Chung811    時間: 29-1-2018 23:45
你出咗正式破產令沒?我係交咗文件,拎開戶紙,出埋糧!封信至來嘅哦!
作者: king262    時間: 29-1-2018 23:47
無收到個任何野 你係搵律師搞? 係咪因為你個時有工作,我冇? 定係我頒左令後, 無去填埋 樣本一, 樣本二個幾個步驟?
作者: Chung811    時間: 30-1-2018 00:14
係呀!我搵律師搞!律師行又寄來一份正式破產令,我而家有兩張!
作者: Chung811    時間: 30-1-2018 03:22
king262 發表於 29-1-2018 23:47
無收到個任何野 你係搵律師搞? 係咪因為你個時有工作,我冇? 定係我頒左令後, 無去填埋 樣本一, 樣本二個幾 ...

真係好似有啲問題喎!我有喎,表格一,二,但係我交文件過陣,我以為安X會收呢份表格俾破產主任,結果人啲唔執!我呢份文件包括兩份表格,同埋律師行會計部計嘅收支報告!我記得我宣誓果日,師爺總指住呢份收支報告,解釋俾我聽,話證明我入不敷出!之後我簽名!你有冇做過呢個動作?我一搞破果段時間,一路都有做野!
作者: Chung811    時間: 30-1-2018 09:58
king262 發表於 29-1-2018 23:47
無收到個任何野 你係搵律師搞? 係咪因為你個時有工作,我冇? 定係我頒左令後, 無去填埋 樣本一, 樣本二個幾 ...

我安安返咗O企,我睇我都冇喎,樣本一,好似有,樣本二,係唔係要見官㗎?
作者: 301    時間: 30-1-2018 12:10
呀 901 , 睇唔到原因點解破唔到產喎 !

除非你唔申破.

如驚破人控告"詐騙"簡直杞人憂天.

"詐騙"你有何利益 ?
你有筆錢收埋咩 ?

作者: Amy-hurt    時間: 2-2-2018 08:32
我仲衰!借埋啲三四缐和電話數,攪到個家都散,已申請破產,但要27號才知結果,因嗰啲二至四缐財務話我破產唔関佢哋事,錢一定要還,佢哋仲已經去咗我親友家恐嚇,我呢邊亦不好受,每日好似打緊仗咁,佢哋不停WhatsApp我,又講粗口,又話年初一都會去我屋企,又話要淋油等等,攪到我冇晚瞓到覺!加加埋埋成三十間!我真係對所有人唔住,我個心十分唔安樂,累及家人,冇咗個家,仲冇埋個老公
作者: Amy-hurt    時間: 2-2-2018 08:34
佢哋仲話會聯同所有財務公司向法院申請禁止我的申請破產,我真係好驚
作者: PoorGuy2018    時間: 2-2-2018 12:20
Amy-hurt 發表於 2-2-2018 08:32
我仲衰!借埋啲三四缐和電話數,攪到個家都散,已申請破產,但要27號才知結果,因嗰啲二至四缐財務話我破產 ...

我情況有少少類似, 我臨破前都試過俾財仔打來滋擾, 尤其是半夜, 日間就有時密到每日每隔一分鐘打來, 一cut線唔聽又打來....又爆粗有些又恐嚇要拿刀斬我.....有些仲上門滋擾搞到隔離左右把我及同住家人當怪物睇(唔理之前有幾熟)....我當時唯一可以做既係報警備案, 雖然警方唔會點做野 (除左恐嚇果單好似做左少少野), 但至少有乜事之前已有備案record可跟進.......同埋一決定破就唔好還錢了, 我之前都怕到十五十六唔知還唔還好, 但上來睇d留言分享話你還左佢地覺得你有錢還追得仲甘...同埋財子在你一破後會出信煩一排.....不過可能你地要全家人同親戚轉聯絡電話先, 唔係只會不斷收call....我家人同親戚都俾我累到要全部轉電話了.....
作者: PoorGuy2018    時間: 2-2-2018 12:22
Amy-hurt 發表於 2-2-2018 08:34
佢哋仲話會聯同所有財務公司向法院申請禁止我的申請破產,我真係好驚

我都試過話會去破署投訴, 不論破產前或後, 但呢個我都只能見步行步.......因為我真係已冇錢可還, 只能去搞破產.....
作者: 301    時間: 2-2-2018 13:24

"財務公司"無能力及依據向法院申請禁止你的"申請破產".

頒令前一般例有滋擾乃非常正常.

如果過份滋擾及涉違法,報警一定受理.

作者: Amy-hurt    時間: 2-2-2018 14:15
剛收到信息,佢哋仲話見到我就捉我去做雞,我而家真係好驚
作者: PoorGuy2018    時間: 2-2-2018 14:29
有冇錄音或留言口訊果d? 話捉人去做雞應該算係恐嚇, 人生受到威嚇要去報警處理好d, 我都試過俾財仔留口訊話會拿刀斬我, 我去左報警俾埋個留言差人聽~~~~!
作者: cmc903    時間: 2-2-2018 16:50
我加入黑名單就算,再用過濾APP處理曬啲電話,再加錄音APP。加吓133都未收過,樓下保安都係報過一次有(屎鴨)上過嚟一次。都冇咩新消,問過破產官都仲未收到,他們登記造債權人嘅消息。 呢個反移令我有些焦躁
作者: Chung811    時間: 2-2-2018 19:27
cmc903 發表於 2-2-2018 16:50
我加入黑名單就算,再用過濾APP處理曬啲電話,再加錄音APP。加吓133都未收過,樓下保安都係報過一次有(屎鴨 ...

以前果位係律師行做果位話,转電話拒絕聽唔係辦法!只可以拖時間,等頒令!佢地揾你唔到,就會有其他動作就唔好啦!申請咗之後,只可以等!

作者: cmc903    時間: 2-2-2018 19:42
Chung811 發表於 2-2-2018 19:27
以前果位係律師行做果位話,转電話拒絕聽唔係辦法!只可以拖時間,等頒令!佢地揾你唔到,就會有其他動作 ...

都入佐學,在破產管理處有入他們做債權人列表,就意經係破產管理處負責... 還要同他們溝通甚麼?
作者: Chung811    時間: 2-2-2018 20:13
cmc903 發表於 2-2-2018 19:42
都入佐學,在破產管理處有入他們做債權人列表,就意經係破產管理處負責... 還要同他們溝通甚麼? ...

我關心我債權人大會之後,會判俾邊間,千祈莫判俾啲殺手!係了!cmc903你判咗俾邊間?
作者: cmc903    時間: 2-2-2018 22:28
Chung811 發表於 2-2-2018 20:13
我關心我債權人大會之後,會判俾邊間,千祈莫判俾啲殺手!係了!cmc903你判咗俾邊間? ...

黃+石
作者: Chung811    時間: 2-2-2018 23:02
cmc903 發表於 2-2-2018 22:28
黃+石

我諗我八成係呢間,佢地話係殺手喎!
作者: cl475867    時間: 2-2-2018 23:07
李周比起黃+石更殺手更無良
作者: Amy-hurt    時間: 3-2-2018 03:20
佢哋不停WhatsApp我,我拍照留㡳,之後再封鎖佢地嘅WhatsApp, 我不在香港,但佢地話而家上咗我屋企
作者: Chung811    時間: 3-2-2018 03:26
Amy-hurt 發表於 3-2-2018 03:20
佢哋不停WhatsApp我,我拍照留㡳,之後再封鎖佢地嘅WhatsApp, 我不在香港,但佢地話而家上咗我屋企 ...

我嘅工友阿叔話,你同澳門人有莫大嘅關係!第二次破!冇人幫到你,也都冇人同情人啦!
作者: Amy-hurt    時間: 3-2-2018 03:33
咁咪死得?我已經百病纏身,再加上婚姻破裂,而家又不停大耳窿追數,又累及家人和親戚朋友,我真係唔死都冇用
作者: tsang123    時間: 3-2-2018 13:42
澳門人......真識揀
作者: Amy-hurt    時間: 3-2-2018 14:27
tsang123 發表於 3-2-2018 13:42

我不是澳門人,只是在澳門朋友家暫避
作者: Amy-hurt    時間: 3-2-2018 14:29
tsang123 發表於 3-2-2018 13:42

我不是澳門人,我只是到朋友家暫避
作者: PoorGuy2018    時間: 3-2-2018 15:29
Amy-hurt 發表於 3-2-2018 14:29
我不是澳門人,我只是到朋友家暫避

雖然我情況唔係好你幾多 (因為我仲煩緊寫信解釋破產官提問既野...), 不過而家風頭火勢你都係暫時不要回港住, 最好家中有人幫你收信睇下幾時收到出破產令封信, 和同你6c聯絡, 因若申請期間若法官有野要你補充你可能要親自回來去6c度再簽文件
作者: Amy-hurt    時間: 4-2-2018 12:59
cmc903 發表於 2-2-2018 19:42
都入佐學,在破產管理處有入他們做債權人列表,就意經係破產管理處負責... 還要同他們溝通甚麼? ...

二缐以下就算頒咗破產令一樣照追數,佢哋話我破不破產也不関他們事
作者: Amy-hurt    時間: 4-2-2018 13:03
PoorGuy2018 發表於 3-2-2018 15:29
雖然我情況唔係好你幾多 (因為我仲煩緊寫信解釋破產官提問既野...), 不過而家風頭火勢你都係暫時不要回港 ...

我知道、律師已和我說了,希望唔使再補充資料,我申破前是有工作做,但過了兩天我就遲了工,因不想影響公司,不過而家都通曬天啊!
作者: PoorGuy2018    時間: 4-2-2018 17:03
Amy-hurt 發表於 4-2-2018 12:59
二缐以下就算頒咗破產令一樣照追數,佢哋話我破不破產也不関他們事

如果有牌照果d好似係破產關佢地事, 若佢在你破產後追你還好似係違法, 因破產期內要由官分配還款俾債權人, 你私下還俾佢係違法
作者: Amy-hurt    時間: 4-2-2018 17:39
PoorGuy2018 發表於 4-2-2018 17:03
如果有牌照果d好似係破產關佢地事, 若佢在你破產後追你還好似係違法, 因破產期內要由官分配還款俾債權人, ...

總之一句很煩!攪到頭都大!結婚快二十三年至話離婚,一次過面對咁多問題壓力爆曬煲
作者: PoorGuy2018    時間: 4-2-2018 17:47
Amy-hurt 發表於 4-2-2018 17:39
總之一句很煩!攪到頭都大!結婚快二十三年至話離婚,一次過面對咁多問題壓力爆曬煲 ...

咁可能你要找下社工傾下睇下有乜幫到你, 我捱到入院兼我d事連串爆發時, 心情灰到連隔離床都忍唔住問我係咪有心事見我入院咁耐無乜表情又唔識笑笑唔出咁.....果陣我都有搵駐院社工傾同埋而家都有間中找社工傾...
作者: Amy-hurt    時間: 4-2-2018 19:44
PoorGuy2018 發表於 4-2-2018 17:47
咁可能你要找下社工傾下睇下有乜幫到你, 我捱到入院兼我d事連串爆發時, 心情灰到連隔離床都忍唔住問我係 ...

原來妳也有這樣的遭遇
作者: Amy-hurt    時間: 4-2-2018 19:45
PoorGuy2018 發表於 4-2-2018 17:47
咁可能你要找下社工傾下睇下有乜幫到你, 我捱到入院兼我d事連串爆發時, 心情灰到連隔離床都忍唔住問我係 ...

連工作也沒有,不知怎還錢?
作者: PoorGuy2018    時間: 4-2-2018 20:51
Amy-hurt 發表於 4-2-2018 19:45

我而家都係待業中, 就算見工表現點都好, 公司一google search到某D財仔放上某追收網站有我資料就變左無聲氣....我也不知生活可以點算...只能見步行步.....
作者: 壞壞小孩子    時間: 4-2-2018 22:15
作者: PoorGuy2018    時間: 4-2-2018 23:48
壞壞小孩子 發表於 4-2-2018 22:15
做保安現金既工作,無絕人之路!怪就怪自己吧!

可能到新年後仲待業既會做下時薪待應工作或找多份兼職 (雖然而家都有搵呢類工, 未有回音), 唔想俾官覺得我唔做野搏唔還錢.......盡量馬死落地行....
作者: Amy-hurt    時間: 5-2-2018 11:01
PoorGuy2018 發表於 4-2-2018 23:48
可能到新年後仲待業既會做下時薪待應工作或找多份兼職 (雖然而家都有搵呢類工, 未有回音), 唔想俾官覺得 ...

努力
作者: Amy-hurt    時間: 5-2-2018 11:04
PoorGuy2018 發表於 4-2-2018 20:51
我而家都係待業中, 就算見工表現點都好, 公司一google search到某D財仔放上某追收網站有我資料就變左無聲 ...

你要努力!起碼你現在有棲身之所,我而家仲煩緊住嘅問題!因我老公唔比我再返屋企!
作者: PoorGuy2018    時間: 5-2-2018 13:09
Amy-hurt 發表於 5-2-2018 11:04
你要努力!起碼你現在有棲身之所,我而家仲煩緊住嘅問題!因我老公唔比我再返屋企! ...

即然你暫住澳門, 有冇考慮過移居澳門?
作者: Amy-hurt    時間: 5-2-2018 13:49
PoorGuy2018 發表於 5-2-2018 13:09
即然你暫住澳門, 有冇考慮過移居澳門?

冇可能呀!如申破成功,我在港仲要等五年,五年後發生乜事都冇人知,只知不停還債
作者: PoorGuy2018    時間: 5-2-2018 14:45
咁又係......若你要和女兒有機會修補關係也要留港, 可能要先在港找割房暫住...
作者: Ben2020    時間: 5-2-2018 15:56
我四十幾歲人先去做貨運 搬搬抬抬,但有工返好過晚晚 提心吊膽有人上門追數
作者: Ben2020    時間: 5-2-2018 15:58
Amy-hurt 發表於 5-2-2018 13:49
冇可能呀!如申破成功,我在港仲要等五年,五年後發生乜事都冇人知,只知不停還債 ...

回香港做下廚房,洗碗吧,只要不怕辛苦一定有路行,
作者: Amy-hurt    時間: 6-2-2018 02:59
Ben2020 發表於 5-2-2018 15:58
回香港做下廚房,洗碗吧,只要不怕辛苦一定有路行,

可以呀!但要報稅嗎?係咪出現金? 唔該
作者: Amy-hurt    時間: 6-2-2018 03:00
PoorGuy2018 發表於 5-2-2018 14:45
咁又係......若你要和女兒有機會修補關係也要留港, 可能要先在港找割房暫住... ...

劏房好貴租
作者: 壞壞小孩子    時間: 6-2-2018 10:25
作者: PoorGuy2018    時間: 6-2-2018 11:29
可找社工幫忙睇睇能否轉介去露宿者之家, 果陣住院期間男友留屎俾我頂捱好耐捱到入院時, 因爆煲家人知道後怕被趕走, 當時駐院社工話可以轉介去露宿者之家, 免租但環境不算好~~~社工講的
作者: flypig    時間: 6-2-2018 12:18
Amy-hurt 發表於 4-2-2018 19:45

都破左產,C打你唔係呀!!! 仲諗住還錢!!!

破左產就可以唔還錢!!!
甚至唔搵工食老綜都無問題!!!

唯一要還,就係解破後還番錢俾親朋戚友!!!!
作者: Amy-hurt    時間: 6-2-2018 12:34
flypig 發表於 6-2-2018 12:18
都破左產,C打你唔係呀!!! 仲諗住還錢!!!

破左產就可以唔還錢!!!

電話數(即大耳窿都可以唔使理?)唔該
作者: Amy-hurt    時間: 6-2-2018 12:43
Amy-hurt 發表於 6-2-2018 12:34

佢哋話破產唔関佢地事,借咗錢就一定要還!
作者: Amy-hurt    時間: 6-2-2018 12:46
PoorGuy2018 發表於 6-2-2018 11:29
可找社工幫忙睇睇能否轉介去露宿者之家, 果陣住院期間男友留屎俾我頂捱好耐捱到入院時, 因爆煲家人知道後怕 ...

免租不可要求太高, 但有些要比租, 大概一千多元, 不過只是暫時比你住的
作者: flypig    時間: 6-2-2018 13:02
Amy-hurt 發表於 6-2-2018 12:34

如果我有錢,仲有得同佢傾. 無錢佢搞我,我只有報警.
希望拉左佢就 唔駛還添!!!

怕事就唔好借電話數,借得就要預左自己係爛命一條!!!
作者: PoorGuy2018    時間: 6-2-2018 13:15
Amy-hurt 發表於 6-2-2018 12:46
免租不可要求太高, 但有些要比租, 大概一千多元, 不過只是暫時比你住的

係...可以先暫住那些住宿先, 先有安身之所再找工...
作者: Amy-hurt    時間: 6-2-2018 13:16
flypig 發表於 6-2-2018 13:02
如果我有錢,仲有得同佢傾. 無錢佢搞我,我只有報警.
希望拉左佢就 唔駛還添!!!

我已將佢地既恐嚇備咗案,之後再封鎖所有WhatsApp, 冇眼睇兼冇耳聽,靜靜地等申破頒令
作者: Amy-hurt    時間: 6-2-2018 13:18
PoorGuy2018 發表於 6-2-2018 13:15
係...可以先暫住那些住宿先, 先有安身之所再找工...

對呀!唯一方法!
作者: king262    時間: 12-2-2018 23:26

你搵幫到手既社工傾下仲好喇
作者: Amy-hurt    時間: 13-2-2018 13:03
king262 發表於 12-2-2018 23:26
你搵幫到手既社工傾下仲好喇

因逃避追數,要待回港後再搵社工,希望可以幫到我住宿和財記追數問題吧!
作者: Ben2020    時間: 13-2-2018 15:26
有什麼好怕你又不是要保份工。又不是要保什麼人,頭先要你咨詢人不要怕班追數佬他們 靠嚇的要大返佢地,
作者: 阿三妹妹    時間: 13-2-2018 18:53
電話數死得,利息超高幾十倍
作者: king262    時間: 14-2-2018 00:26
Amy-hurt 發表於 13-2-2018 13:03
因逃避追數,要待回港後再搵社工,希望可以幫到我住宿和財記追數問題吧! ...

搵定問定先, 做定準備好D
作者: Amy-hurt    時間: 14-2-2018 01:20
king262 發表於 14-2-2018 00:26
搵定問定先, 做定準備好D

已揾了!因我不在港,要回去再說
作者: Amy-hurt    時間: 14-2-2018 01:22
阿三妹妹 發表於 13-2-2018 18:53
電話數死得,利息超高幾十倍

我知道!所以律師叫我見主任時帶埋所有電話嘅入數紙交比主任睇
作者: Amy-hurt    時間: 20-2-2018 07:22
PoorGuy2018 發表於 4-2-2018 20:51
我而家都係待業中, 就算見工表現點都好, 公司一google search到某D財仔放上某追收網站有我資料就變左無聲 ...

我尋日見工,個主任説佢老细要check 吓啲資料先!
作者: sweetbee    時間: 21-2-2018 17:19
唔好破呀!念多D辦法,時間總會過的。
作者: cmc903    時間: 21-2-2018 19:44
先改電訊網絡商通訊帳戶密碼... 他設定咗係你嘅電話帳密碼係身份證頭嗰六個number, 畀啲人登入咗入去會睇到曬你啲通信記錄
作者: Amy-hurt    時間: 21-2-2018 20:13
cmc903 發表於 21-2-2018 19:44
先改電訊網絡商通訊帳戶密碼... 他設定咗係你嘅電話帳密碼係身份證頭嗰六個number, 畀啲人登入咗入去會睇 ...

唔眀?即係點?
作者: Amy-hurt    時間: 21-2-2018 20:16
我將原本個電話號碼飛缐去第二個號碼,但我亦冇用飛咗缐個號碼。不過WhatsApp 仍然是之前個號碼,請問有冇問題?唔該
作者: cmc903    時間: 24-2-2018 12:03
要去返電訊公司既網站搞, 不過而家都要雙重驗證要入去唔係容易

歡迎光臨 破產聯盟 (http://www.hkiva.org/) Powered by Discuz! X3