破產聯盟

標題: 已入紙,等頒令 [打印本頁]

作者: 沒有價值    時間: 3-12-2018 19:27
標題: 已入紙,等頒令
黎到尼一刻,個心情仲係好緊張,
好怕自己未交齊晒文件,又好怕自己做漏左啲咩,等待頒令時間好長

請教下各位師兄 請問你地當然點樣去渡過?

我日日都去問自己有咩係未做既,真係好怕,我情緒接近崩潰
作者: Sassbearbear    時間: 4-12-2018 03:37
放心啦,你申破時填晒你爭邊間、mpf、保險、抵押品(如有),無隱瞞事實,無資產轉移,多數會好順利頒領架,仲有你搵律師攪應該唔會幫你填錯!
作者: Sassbearbear    時間: 4-12-2018 03:43
依段時間咪準備定信用卡月結單(近三個月)、貸款合約、mpf年報、近三年有報過稅就要準備返(可以去稅局攞)等等......用尼頒領後交文件用,銀行月結單無都唔大問題,總之有幾多交幾多,曾報過稅就要去稅局攞喇,唔好咁擔心啦,無事架!
作者: 沒有價值    時間: 4-12-2018 07:10
我已經經將我知既都講晒,我主力都係欠卡數,保險股票我無錢買,基金我更加無錢投資,我小朋友仲細,好怕有咩事,曰日都提心吊膽,好崩潰
作者: 沒有價值    時間: 4-12-2018 07:11
Mpf,稅單我都拎左啦,但其他未叫我拎 ,佢叫我差不多先準備
作者: Man0911    時間: 4-12-2018 07:57
我1月8日 等頒令 我依個月也很擔心 也希望順便
作者: Man0911    時間: 4-12-2018 07:57
順利
作者: 沒有價值    時間: 4-12-2018 10:38
你同我同一日呀!大家要順利呀!
作者: 沒有價值    時間: 4-12-2018 10:39
每一日都擔驚受怕 真係好攰
作者: Man0911    時間: 4-12-2018 11:07
咁岩 我也是 我最怕上門 煩到屋企人
作者: 沒有價值    時間: 4-12-2018 14:14
你已經落左收數?
作者: Man0911    時間: 4-12-2018 16:01
未 现在很平靜 因為我沒有欠一期入紙 文件號碼已經有 現在看彩數
作者: Man0911    時間: 4-12-2018 16:11
我欠一線銀行 只有一間二缐 X信 我最怕依間 希望大家都平安渡過 加油
作者: 沒有價值    時間: 4-12-2018 17:02
我都係大行加Axon 加油!我地一定會順利!你係塭律師做還是自己做?
作者: Man0911    時間: 4-12-2018 17:30
我搵律師
作者: 沒有價值    時間: 4-12-2018 18:10
我都係 雖然佢話有把握先接我既case 但始終都係擔心
作者: Man0911    時間: 4-12-2018 19:48
我也是 你情況是? 我自己早7個月前提取過強積金 我也比較麻煩的
作者: 沒有價值    時間: 4-12-2018 20:04
我無拎過錢呀,反而我係卡come卡咁
作者: 沒有價值    時間: 4-12-2018 20:05
因為我無業
作者: Man0911    時間: 4-12-2018 20:13
也不用太擔心 律師接得 應該沒太大問題
作者: 沒有價值    時間: 4-12-2018 21:02
我都希望係咁,我身邊好多朋友都講,甚至個師爺都講 如果聽完個case無把握吾會接
作者: mike1222    時間: 4-12-2018 22:56
欠錢都已經去破產呀你乜嘢都唔需要再驚好好地捱過四年重新做人好快過望下一日望下一日就四年㗎啦唔好再諗咁多
作者: 沒有價值    時間: 5-12-2018 09:43
多謝師兄鼓勵:’)
作者: Sassbearbear    時間: 5-12-2018 16:51
Man0911 發表於 4-12-2018 16:11
我欠一線銀行 只有一間二缐 X信 我最怕依間 希望大家都平安渡過 加油

兩位放心啦,我爭獅子 Beon 兄弟 UX,  我係宣誓前4間都無交錢(都有兩星期),其中獅子同Beon係大數!只有Beon有信息話會上門追數,之後我再fax有關資料比佢,之後就風平浪靜!
唔洗擔心咁多,無事架!唔好諗太多
作者: 沒有價值    時間: 5-12-2018 17:46
多謝師兄分享呀!其實我個人好多慮,好少事都化到好大,加上有小朋友就更加怕有咩事,我盡力同自己講會順利無事,但一起身就會諗我有無交漏,報漏資料,唉,每一晚都失眠,個人完全放鬆吾到
作者: Sassbearbear    時間: 6-12-2018 03:42
沒有價值 發表於 5-12-2018 17:46
多謝師兄分享呀!其實我個人好多慮,好少事都化到好大,加上有小朋友就更加怕有咩事,我盡力同自己講會順利 ...

未頒領前,我都失眠,都係驚報漏野,又驚唔頒領,捱過依段時間就會無事架喇!加油丫

歡迎光臨 破產聯盟 (http://www.hkiva.org/) Powered by Discuz! X3