破產聯盟

標題: 二線追數 [打印本頁]

作者: Zoo123Zoo    時間: 6-5-2019 19:58
標題: 二線追數
想問下 關於 Zexx & monxy moxkxy 如果巳入紙會唔會追數?
作者: 好煩2019    時間: 6-5-2019 20:20
2,3 線財應該會追,有心理準備,咨詢人,屋企人,公司一定會滋擾。最好盡早通知佢地有心理準備好啲。
作者: hornet    時間: 6-5-2019 20:22
我都想破,但有好多扣底財,應該破都會繼續追
作者: Zoo123Zoo    時間: 6-5-2019 20:43
因為呢2個有tu數。另外有間日本xxx 律師話呢間起碼玩到連份工都會無埋
作者: 好煩2019    時間: 6-5-2019 20:45
hornet 發表於 6-5-2019 20:22

爬吓文有師妹欠三十幾間財仔,當中好似有扣底財。追一定追㗎。要捱到頒令後輕鬆好多。
如果真係還唔到,早啲入學冇咁辛苦。
作者: 好煩2019    時間: 6-5-2019 20:49
Zoo123Zoo 發表於 6-5-2019 20:43
因為呢2個有tu數。另外有間日本xxx 律師話呢間起碼玩到連份工都會無埋

咩叫tu數 ?
日本xxx呢間硬野,你律師講得無錯,所以最好早啲同公司上報,如果要炒都冇辦法,但可能你坦白從寛會體諒你。
之前我都有呢間,我早上報,公司冇炒我,同事仲幫我頂話我冇做。
作者: Zoo123Zoo    時間: 6-5-2019 20:51
今日巳經申請左入紙了,想問下入紙到頒領大概幾耐時間?
作者: Zoo123Zoo    時間: 6-5-2019 21:10
好煩2019 發表於 6-5-2019 20:49
咩叫tu數 ?
日本xxx呢間硬野,你律師講得無錯,所以最好早啲同公司上報,如果要炒都冇辦法,但可能你坦白 ...

其實呢間照供,因為差幾期就完
作者: hornet    時間: 6-5-2019 21:23
好煩2019 發表於 6-5-2019 20:45
爬吓文有師妹欠三十幾間財仔,當中好似有扣底財。追一定追㗎。要捱到頒令後輕鬆好多。
如果真係還唔到, ...

我等緊佢覆,最怕係煩到屋企人
作者: hornet    時間: 6-5-2019 21:24
好煩2019 發表於 6-5-2019 20:45
如果真係還唔到, ...

我等緊佢覆,最怕煩到屋企人
作者: 欠一百萬    時間: 6-5-2019 21:26
Zoo123Zoo 發表於 6-5-2019 20:51

入紙當天有號碼,就應該知你那日頒令。
作者: Zoo123Zoo    時間: 6-5-2019 21:27
hornet 發表於 6-5-2019 21:23
我等緊佢覆,最怕係煩到屋企人

你係咪好多二三線數?
作者: Stanyan1229    時間: 6-5-2019 21:42
hornet 發表於 6-5-2019 20:22

我都係2、3缐+扣底財,成20間,係會繼續追!但你要諗扣底財通常15日數。我地係月薪,基本上你每星期都要找數。我係過內人,我捱左一年,呢一年我覺得自己人唔似人,鬼唔似鬼!我今年2月入紙,到宜家頒左令,係會間唔中有財仔打比屋企人(因我已改電話),但起碼似返個人,知道自己目標係要重新開始!
師兄,回頭是岸,數冚數一定爆,4年後重新出發!
作者: hornet    時間: 6-5-2019 21:47
係,我都有成20,30間,我捱左2,3年
作者: hornet    時間: 6-5-2019 21:49
Stanyan1229 發表於 6-5-2019 21:42
我都係2、3缐+扣底財,成20間,係會繼續追!但你要諗扣底財通常15日數。我地係月薪,基本上你每星期都要 ...

係,基本上兩,三日就要煩找數,做野無心機,日日無心情
作者: Zoo123Zoo    時間: 6-5-2019 21:51
Stanyan1229 發表於 6-5-2019 21:42
我都係2、3缐+扣底財,成20間,係會繼續追!但你要諗扣底財通常15日數。我地係月薪,基本上你每星期都要 ...

因為我今日問過 我有幾間2 3線不過差幾期,可以照供埋!淨係破一線財仔數
作者: Zoo123Zoo    時間: 6-5-2019 21:53
hornet 發表於 6-5-2019 21:49
係,基本上兩,三日就要煩找數,做野無心機,日日無心情

如果真係唔掂 ,真係諗下入唔入學
起碼唔洗2 .3日就要諗點還錢
作者: hornet    時間: 6-5-2019 21:53
Zoo123Zoo 發表於 6-5-2019 21:51
因為我今日問過 我有幾間2 3線不過差幾期,可以照供埋!淨係破一線財仔數 ...

咁你唔洗怕
作者: kktiger    時間: 6-5-2019 21:54
因為我今日問過 我有幾間2 3線不過差幾期,可以照供埋!淨係破一線財仔數 ...

咁就咪破啦,你唔再借錢,幾個月後你清左幾其就有多3-5千,洗鬼破
作者: hornet    時間: 6-5-2019 21:54
Zoo123Zoo 發表於 6-5-2019 21:53

最怕入左學都係繼續追
作者: Zoo123Zoo    時間: 6-5-2019 21:54
hornet 發表於 6-5-2019 21:53
咁你唔洗怕

但我怕zero &monxy monkxy 會追數
作者: hornet    時間: 6-5-2019 21:57
你依d應該唔怕
作者: Stanyan1229    時間: 6-5-2019 22:02
Zoo123Zoo 發表於 6-5-2019 21:54
但我怕zero &monxy monkxy 會追數

你呢2間都2缐尾,我都有。(溫馨提示:你唔好開全名呀!)前者收到number 後冇追,後者用埋wechat搵我阿爸。但頒令後都收皮!
作者: Zoo123Zoo    時間: 6-5-2019 22:04
kktiger 發表於 6-5-2019 21:54
咁就咪破啦,你唔再借錢,幾個月後你清左幾其就有多3-5千,洗鬼破

因為我一線數好大 先破,我係怕2 3線個d煩到工都無,所以先還埋個幾期。

安x 30萬連息60萬
大x 8萬連息12萬
Ux 9萬 連息13萬

作者: 好煩2019    時間: 6-5-2019 22:07
Zoo123Zoo 發表於 6-5-2019 20:51

你今日入紙應該有number  同頒令日期比你,可能暫時係律師度未通知你,你聽日問吓律師。我之前等大約5個星期上庭,可能而家人多左申請會耐啲。
咁你有冇呈請寫晒全部債權人 ? (包括扣底財)? 入紙後唔可以還任何一間借貸,是犯法的。如果還得一間,其他知道就會全部嚟追你,好大鑊。監都有得坐。
作者: Zoo123Zoo    時間: 6-5-2019 22:08
Stanyan1229 發表於 6-5-2019 22:02
你呢2間都2缐尾,我都有。(溫馨提示:你唔好開全名呀!)前者收到number 後冇追,後者用埋wechat搵我阿 ...

Del 唔返個post
不過前者收到無追你?
後者因爲我差7期 ,我怕佢會搞到我份工姐
作者: hornet    時間: 6-5-2019 22:10
Stanyan1229 發表於 6-5-2019 22:02
你呢2間都2缐尾,我都有。(溫馨提示:你唔好開全名呀!)前者收到number 後冇追,後者用埋wechat搵我阿 ...

我果d先怕
作者: kktiger    時間: 6-5-2019 22:13
Zoo123Zoo 發表於 6-5-2019 22:04
因為我一線數好大 先破,我係怕2 3線個d煩到工都無,所以先還埋個幾期。

安x 30萬連息60萬

咁你有冇計過清左2,3線有每個月多幾多先
作者: Zoo123Zoo    時間: 6-5-2019 22:14
好煩2019 發表於 6-5-2019 22:07
你今日入紙應該有number  同頒令日期比你,可能暫時係律師度未通知你,你聽日問吓律師。我之前等大約5個 ...

Sorry !
應該係今日上律師樓到搞文件,佢話聽日就會入紙之後應該下午就幫我fax d資料去財仔度
依家係擔心佢地會騷擾公司同埋擔心生活費個度
作者: Zoo123Zoo    時間: 6-5-2019 22:17
kktiger 發表於 6-5-2019 22:13
咁你有冇計過清左2,3線有每個月多幾多先

清左2 3線
淨供2萬左右
未計租樓 日常開支
作者: kktiger    時間: 6-5-2019 22:19
Zoo123Zoo 發表於 6-5-2019 22:17
清左2 3線
淨供2萬左右
未計租樓 日常開支

咁你人工都唔小
作者: Zoo123Zoo    時間: 6-5-2019 22:22
kktiger 發表於 6-5-2019 22:19
咁你人工都唔小

我呢d 靠佣搵食,好景咪有3.8 -4萬
唔好景就得2.5萬左右
所以都幾煩下
作者: 好煩2019    時間: 6-5-2019 23:06
Zoo123Zoo 發表於 6-5-2019 22:14
Sorry !
應該係今日上律師樓到搞文件,佢話聽日就會入紙之後應該下午就幫我fax d資料去財仔度
依家係擔心 ...

你意思聽日入紙,都有報zexx, monxx,之後就淨係找埋呢2間,銀行同一線就照攪老破。係咪咁呀 ?
作者: Zoo123Zoo    時間: 6-5-2019 23:11
好煩2019 發表於 6-5-2019 23:06
你意思聽日入紙,都有報zexx, monxx,之後就淨係找埋呢2間,銀行同一線就照攪老破。係咪咁呀 ? ...

呢2間同一線照破,有幾間3線無報(因為差幾期 照供埋)
我無銀行數
作者: PoorGuy2018    時間: 6-5-2019 23:13

完全同意!與其捱到人不人鬼不鬼,咁只能入學。。。
作者: 好煩2019    時間: 6-5-2019 23:17
Zoo123Zoo 發表於 6-5-2019 23:11
呢2間同一線照破,有幾間3線無報(因為差幾期 照供埋)
我無銀行數

明白,你都小心呢2間會滋擾,咨詢人,屋企人,公司。
盡快取消銀行過數戶口,刪除所有網上平台。
作者: Zoo123Zoo    時間: 6-5-2019 23:26

我想問清楚少少 前者係咪收到入紙no就唔追?
後者就頒令就唔追?
因為岩岩個期有還錢,下期就係下個月還。
律師話月尾就會頒令
作者: Stanyan1229    時間: 6-5-2019 23:32
係!前者入紙已經冇追,後者就頒令後冇追。你記得快D取消自動轉帳,因為我記得後者嘗試在我銀行過數,但我户囗已經冇晒錢,佢扣唔到!
作者: Zoo123Zoo    時間: 6-5-2019 23:40
Stanyan1229 發表於 6-5-2019 23:32
係!前者入紙已經冇追,後者就頒令後冇追。你記得快D取消自動轉帳,因為我記得後者嘗試在我銀行過數,但我 ...

十分感謝
作者: Zoo123Zoo    時間: 6-5-2019 23:51
Stanyan1229 發表於 6-5-2019 23:32
係!前者入紙已經冇追,後者就頒令後冇追。你記得快D取消自動轉帳,因為我記得後者嘗試在我銀行過數,但我 ...

唔知可唔可以頒令先通知後者個間
作者: 好煩2019    時間: 7-5-2019 00:22
入紙有号碼律師會幫你 fax 晒比債權人。就算唔fax 比後者果間,佢都可能收到風追你還錢。
作者: Zoo123Zoo    時間: 7-5-2019 00:28
我怕佢地一收fax 就不停打電話黎
作者: 好煩2019    時間: 7-5-2019 00:53
Zoo123Zoo 發表於 7-5-2019 00:28
我怕佢地一收fax 就不停打電話黎

2,3線冇得避,盡快通知相關人仕等佢地有心理準備。
作者: flo    時間: 7-5-2019 03:54
Zoo123Zoo 發表於 6-5-2019 22:04

安x 30萬連息60萬

安x好貴呀>•<
作者: Fanfan12345678    時間: 7-5-2019 12:14
Zoo123Zoo 發表於 6-5-2019 21:53

扣底財也不用怕,他們是有牌照的,不会亂來,电話嘈下,現在我也小在电話,有6,7間拖住先直至破產!如有需要可找社工幫手!因為家人全部封鎖非联络人来电,尚算平靜!
作者: Fanfan12345678    時間: 7-5-2019 12:21

這樣是犯法的,你破產後所有財政需要破產主任看管的!如果私底下還錢及借錢也是犯法!我欠3,4線也申破!因破產後他們還追數他們就犯法我有保障!師兄你還是想清楚!
作者: hornet    時間: 7-5-2019 12:55
Fanfan12345678 發表於 7-5-2019 12:21
這樣是犯法的,你破產後所有財政需要破產主任看管的!如果私底下還錢及借錢也是犯法!我欠3,4線也申破! ...

3,4線真的不怕?
作者: Fanfan12345678    時間: 7-5-2019 13:21
hornet 發表於 7-5-2019 12:55
3,4線真的不怕?

因為有牌,你問收數是代表什麼公司他也不說,我需有30多間但數可能5多,1万元以下,冇咩点追!待頒領才知
作者: Stanyan1229    時間: 7-5-2019 13:26
3,4線真的不怕?

師兄,我當初都好驚,但你個個月要跑數,不驚嗎?係!佢地一定打電話黎問侯全家,日日由早上10點打到晚上7點。但佢地唔會殺人放火淋紅油。
唔係話破左產,一身鬆晒,唔洗還!我地只係用自己能力還。我地全部過內人,經歷過個個月數冚數、冇錢比家人、食飯三歺變一歺既滋味。

作者: Fanfan12345678    時間: 7-5-2019 13:29
3,4線真的不怕?

起碼,仁平,千斤,這些公司也冇追,我D一兩間借左,一期都冇供就申破,問6c会被人告?他說之前有此案例!官反問財務公司他們要銀行也不借,是重債務的人,為何你們也借给他們?之後當然財務輸了及賠償堂費!了事
作者: Stanyan1229    時間: 7-5-2019 13:36
Fanfan12345678 發表於 7-5-2019 13:29
起碼,仁平,千斤,這些公司也冇追,我D一兩間借左,一期都冇供就申破,問6c会被人告?他說之前有此案例 ...

我呢兩間都冇,但千斤聽聞都硬野。我有間盈X, 都只係還左一期。(千斤同盈X同一個老細). 所以佢地咪收25% !
作者: Fanfan12345678    時間: 7-5-2019 13:37
Stanyan1229 發表於 7-5-2019 13:26
師兄,我當初都好驚,但你個個月要跑數,不驚嗎?係!佢地一定打電話黎問侯全家,日日由早上10點打到晚上 ...

起初我也十分胆心,但經歷左第一次!之後……慢慢也習慣,總之,申破後,要努力做好自己,希望家人清楚自己真的改過!麻煩家人已難避免,但坦白交代更重要,我媽說代我還,但還了,是否自己真的悔改?反而申破後,又不用,用老媽的棺材本,自己也可以日後正常付家用,如果冇錢-請她飲茶也可!起碼自己可以負返自己責任及反思!
作者: Fanfan12345678    時間: 7-5-2019 13:39
Stanyan1229 發表於 7-5-2019 13:36
我呢兩間都冇,但千斤聽聞都硬野。我有間盈X, 都只係還左一期。(千斤同盈X同一個老細). 所以佢地咪收25 ...

你說這兩間我有,最多也是這2間,一間3,一間5,嘈完第一輪靜晒!
作者: Fanfan12345678    時間: 7-5-2019 13:46
3,4線真的不怕?

首先他們要有牌!如果是电話數,冇人可幫你,他們会更煩!
作者: Fanfan12345678    時間: 7-5-2019 13:48
Stanyan1229 發表於 7-5-2019 13:26
師兄,我當初都好驚,但你個個月要跑數,不驚嗎?係!佢地一定打電話黎問侯全家,日日由早上10點打到晚上 ...

師姐說的,10至7不是真正的收數公司,只是自己內部的收數部!
作者: Stanyan1229    時間: 7-5-2019 13:55
Fanfan12345678 發表於 7-5-2019 13:48
師姐說的,10至7不是真正的收數公司,只是自己內部的收數部!

是嗎?我家人説8點後便沒有再打來了!
你要加油!好快就頒令,過去既唔好再諗,支持你!!
作者: Fanfan12345678    時間: 7-5-2019 14:01
Stanyan1229 發表於 7-5-2019 13:55
是嗎?我家人説8點後便沒有再打來了!
你要加油!好快就頒令,過去既唔好再諗,支持你!! ...

好彩有同道人,分享!努力中!壓力真的好大!拖住的公司常打來先俾几佰交差!有時間会心動!好彩師兄姐提点,但付出之後,其他也会追來更是犯法!留点錢煲個靚湯自己飲!(>﹏<)
作者: Zoo123Zoo    時間: 7-5-2019 14:53
因為我交哂最新一期錢,琴日上律師樓就去搞破,岩岩律師話我知下個月頭上堂。到下個月頒領d財仔 就會知我搞左破產,除非自行通知財仔,如果唔係佢地好少機會會知
作者: Fanfan12345678    時間: 7-5-2019 14:56
不会的,6c及破產主任会找他們,破產主任会和他們对數的
作者: hornet    時間: 7-5-2019 15:37
請問大家有扣底數,大家係咪都係搵普通6c攪,定經顧問果d?
作者: Fanfan12345678    時間: 7-5-2019 16:14
我找破產顧問
作者: kktiger    時間: 7-5-2019 16:26
Zoo123Zoo 發表於 7-5-2019 14:53
因為我交哂最新一期錢,琴日上律師樓就去搞破,岩岩律師話我知下個月頭上堂。到下個月頒領d財仔 就會知我搞 ...

唔係上堂先知,係一入紙當日就全部債權人都知
作者: hornet    時間: 7-5-2019 18:30
Fanfan12345678 發表於 7-5-2019 16:14
我找破產顧問

可以透露大約用左幾錢嗎?
作者: Zoo123Zoo    時間: 7-5-2019 19:29
kktiger 發表於 7-5-2019 16:26
唔係上堂先知,係一入紙當日就全部債權人都知

今日入完紙,我個電話風平浪靜!我想問下如果公司出糧係痕x過數,會唔會彈數?
作者: Zoo123Zoo    時間: 7-5-2019 19:30
hornet 發表於 7-5-2019 18:30
可以透露大約用左幾錢嗎?

其實我建議你搵律師好過,佢地收左你錢又係part 返俾律師!!!成事件跟本就多餘!
作者: hornet    時間: 7-5-2019 19:36
Zoo123Zoo 發表於 7-5-2019 19:30
其實我建議你搵律師好過,佢地收左你錢又係part 返俾律師!!!成事件跟本就多餘! ...

主因係我多二,三線數
作者: Zoo123Zoo    時間: 7-5-2019 19:44
hornet 發表於 7-5-2019 19:36
主因係我多二,三線數

你搵顧問都未必幫到你
無謂借多條數 俾佢地幫你搵律師
作者: 欠一百萬    時間: 7-5-2019 19:57
Zoo123Zoo 發表於 7-5-2019 19:29
今日入完紙,我個電話風平浪靜!我想問下如果公司出糧係痕x過數,會唔會彈數? ...

凍結左咪會彈囉. 未凍就有幾多錢, 就全數取出.

如果係普通存款戶口, 想解凍就找主任出解凍信, 如果想開個新的也是找主任出開戶信.
作者: Fanfan12345678    時間: 7-5-2019 20:15
Zoo123Zoo 發表於 7-5-2019 19:29
今日入完紙,我個電話風平浪靜!我想問下如果公司出糧係痕x過數,會唔會彈數? ...

快D收晒D錢!我宣誓後3天所有户口被凍結及食咭
作者: Zoo123Zoo    時間: 7-5-2019 20:25
Fanfan12345678 發表於 7-5-2019 20:15
快D收晒D錢!我宣誓後3天所有户口被凍結及食咭

我今日入左紙,聽日仲拎得錢?
作者: 欠一百萬    時間: 7-5-2019 20:30
Zoo123Zoo 發表於 7-5-2019 20:25

仲等聽日,轉頭好去啦
作者: Zoo123Zoo    時間: 7-5-2019 20:35
欠一百萬 發表於 7-5-2019 20:30
仲等聽日,轉頭好去啦

好的
作者: flo    時間: 7-5-2019 22:27
Zoo123Zoo 發表於 7-5-2019 20:25

入紙前就已經要襟晒出黎,你最好而家去襟,尾果幾十就去超市呀買野呀eps埋佢,唔好益佢
作者: Zoo123Zoo    時間: 7-5-2019 22:29
感謝你提醒!
作者: Zoo123Zoo    時間: 7-5-2019 22:30
不過依家煩生活費。我律師一睇我出糧就話好大機會要還錢!
作者: flo    時間: 7-5-2019 22:34
搵幾多
作者: Zoo123Zoo    時間: 7-5-2019 22:36
我靠佣搵食,大概最少25000-43000左右
作者: flo    時間: 7-5-2019 22:37
大約過一萬多數都要還錢,除非你沒兄弟姐妹,要養父母,父母靠你養,又老又多病,私樓交租
作者: Zoo123Zoo    時間: 7-5-2019 22:39
自己租樓。媽咪自己住公屋 無收入
作者: flo    時間: 7-5-2019 23:10
租樓如果覺得太貴唔比足你,e.g.一個人出面8000蚊租點都夠一人住,你租緊15000唔會批一萬5比
作者: flo    時間: 7-5-2019 23:11
如有兄弟姐妹又有工作,唔可以話你一人養晒父母,只能計你出一份
作者: flo    時間: 7-5-2019 23:13
公屋有你名好似唔比計出面租的租金,要返去住,你問問,好似爬文有印象
作者: Zoo123Zoo    時間: 8-5-2019 01:01
flo 發表於 7-5-2019 23:13
公屋有你名好似唔比計出面租的租金,要返去住,你問問,好似爬文有印象

公屋無我名㗎
作者: 欠一百萬    時間: 8-5-2019 01:56
Zoo123Zoo 發表於 7-5-2019 22:39
自己租樓。媽咪自己住公屋 無收入

你拎份年報睇下, 自然知道有那些開支可以報. 來來去去得個幾樣. 同你申破時的開支表差不多, 不過生活費全都係最低指數. 比如, 膳食-3600-3800.
作者: flo    時間: 8-5-2019 09:00
欠一百萬 發表於 8-5-2019 01:56
你拎份年報睇下, 自然知道有那些開支可以報. 來來去去得個幾樣. 同你申破時的開支表差不多, 不過生活費全 ...

我寫6千,主任冇搵我
作者: mchan    時間: 9-5-2019 20:12
欠一百萬 發表於 8-5-2019 01:56
你拎份年報睇下, 自然知道有那些開支可以報. 來來去去得個幾樣. 同你申破時的開支表差不多, 不過生活費全 ...

一個人膳食可以批3600?
作者: 欠一百萬    時間: 9-5-2019 20:17
mchan 發表於 9-5-2019 20:12

120 X 30日=3600
作者: mchan    時間: 9-5-2019 20:18
欠一百萬 發表於 9-5-2019 20:17
120 X 30日=3600

好過我而家好多,唔使日日食公仔麵
作者: hornet    時間: 9-5-2019 20:20
mchan 發表於 9-5-2019 20:18
好過我而家好多,唔使日日食公仔麵

我飯都無錢食
作者: 好煩2019    時間: 9-5-2019 20:20
mchan 發表於 9-5-2019 20:12

可以,寫大啲預佢cut, 唔cut當然最好啦。
寫得小以為你夠用唔會主動加比你。
作者: 欠一百萬    時間: 9-5-2019 20:22
好煩2019 發表於 9-5-2019 20:20
可以,寫大啲預佢cut, 唔cut當然最好啦。
寫得小以為你夠用唔會主動加比你。 ...

寫每日食200 , 一個月6000
作者: 好煩2019    時間: 9-5-2019 20:26
hornet 發表於 9-5-2019 20:20
我飯都無錢食

我地未破前都係咁。。。
成份糧找晒數,又要左度右度搵錢交租,
冇錢食飯,返工搭車錢都冇,賣八達通,講大話呀媽病,搵籍口問同事,朋友借錢。咩招都做過,差在未去偷野,打劫。
諗返起都羞家 -_-"
作者: 好煩2019    時間: 9-5-2019 20:28
欠一百萬 發表於 9-5-2019 20:22

係㗎,我寫過2個人膳食$8000,不過比佢cut左
作者: hornet    時間: 9-5-2019 20:30
好煩2019 發表於 9-5-2019 20:28
係㗎,我寫過2個人膳食$8000,不過比佢cut左

最後係幾多?
作者: hornet    時間: 9-5-2019 20:31
好煩2019 發表於 9-5-2019 20:26
我地未破前都係咁。。。
成份糧找晒數,又要左度右度搵錢交租,
冇錢食飯,返工搭車錢都冇,賣八達通,講 ...

係個個月度錢交租,度比家用
作者: Stanyan1229    時間: 9-5-2019 20:38
我係個個月數冚數
作者: Stanyan1229    時間: 9-5-2019 20:39
欠一百萬 發表於 9-5-2019 20:22

一百萬師兄,點解你D馬騮仔咁得意架!點打出一黎?
作者: 好煩2019    時間: 9-5-2019 20:40
佢冇明細話我知,最後批我2個人總額一萬四千幾生活費。
作者: 欠一百萬    時間: 9-5-2019 20:48
Stanyan1229 發表於 9-5-2019 20:39
一百萬師兄,點解你D馬騮仔咁得意架!點打出一黎?

Yan姐姐
手機要用番電腦版先可以打出馬騮仔
作者: Stanyan1229    時間: 9-5-2019 20:53
明白

歡迎光臨 破產聯盟 (http://www.hkiva.org/) Powered by Discuz! X3