破產聯盟

標題: 破產走二線數 [打印本頁]

作者: ming1854    時間: 25-3-2020 17:01
標題: 破產走二線數
如題,小弟因為主要都係欠二線數,知道老破左都會被攪,但都無法,頂唔順,一定要破。就想問下有冇師兄有相同經歷,想知詳細情況。

作者: 痛苦    時間: 25-3-2020 17:30
考慮啲咩啊二線一線,呢個年頭破產啊非常痛苦啊,
作者: 痛苦    時間: 25-3-2020 17:31
最緊要儘快去搞但係,而家想搞都難啊,真係想死都死唔去!
作者: ekiby2k1988    時間: 25-3-2020 17:33
痛苦 發表於 25-3-2020 17:31
最緊要儘快去搞但係,而家想搞都難啊,真係想死都死唔去!

痛苦兄,你入到紙都好呀,我仲係到望穿秋水等佢開呀~慘
作者: 痛苦    時間: 25-3-2020 17:36
ekiby2k1988 發表於 25-3-2020 17:33
痛苦兄,你入到紙都好呀,我仲係到望穿秋水等佢開呀~慘

好明白,加油,但確實係好難頂嘅,提心吊膽。
作者: 痛苦    時間: 25-3-2020 17:38
呢個問題有好多人問過喇,唔通2線你就唔會破嘅咩,唔通二線你就會有錢還?
作者: 痛苦    時間: 25-3-2020 17:40
ekiby2k1988而家出糧之麻鬼煩啊,過咗一關,又係第二關啊!
作者: ming1854    時間: 25-3-2020 17:41
痛苦 發表於 25-3-2020 17:38
呢個問題有好多人問過喇,唔通2線你就唔會破嘅咩,唔通二線你就會有錢還? ...

唔係呢個問題,我係想知,如果佢地追我,我無錢還,係咪會不斷咁追資詢人?如果我破左係咪都會繼續攪資詢人?因有啲有我唔同住的屋企人地址
作者: 痛苦    時間: 25-3-2020 17:42
ming1854 發表於 25-3-2020 17:41
唔係呢個問題,我係想知,如果佢地追我,我無錢還,係咪會不斷咁追資詢人?如果我破左係咪都會繼續攪資詢 ...

睇返以前啲爬文係會嘅!
作者: ekiby2k1988    時間: 25-3-2020 17:44
痛苦 發表於 25-3-2020 17:36
好明白,加油,但確實係好難頂嘅,提心吊膽。

我都好D以前經歷過比人追數知乜料,同埋都同屋企人親戚戚打哂低,但有D第一次既師兄姐就真係提心吊膽啦,大家加油啦
作者: Anmi2019    時間: 25-3-2020 20:14
ming1854 發表於 25-3-2020 17:41
唔係呢個問題,我係想知,如果佢地追我,我無錢還,係咪會不斷咁追資詢人?如果我破左係咪都會繼續攪資詢 ...

所以先要同家人坦白講,之後收到咩唔識嘅電話搵你,話打錯,唔識你,收線。
我之前都係咁做,家人咨詢人只收過1次電話。佢哋之後只係每日炸我電話(搞震機,唔理佢),初時我都驚佢哋會唔會上門,會點做點做,不過唔諗得咁多,煮到埋嚟先算。

黑財/電話數就真係破都無用,其他一,二,三線,有金管局(銀行)同持牌放債人(財仔)管制,佢哋亂嚟,咪投訴佢。
作者: ming1854    時間: 26-3-2020 11:14
ekiby2k1988 發表於 25-3-2020 17:44
我都好D以前經歷過比人追數知乜料,同埋都同屋企人親戚戚打哂低,但有D第一次既師兄姐就真係提心吊膽啦,大 ...

我只想知,佢地有我家人地址(唔同住),咁會唔會成日上佢到追?我已通知佢地,但佢地好驚,我亦都係最擔心呢樣
作者: ming1854    時間: 26-3-2020 11:18
Anmi2019 發表於 25-3-2020 20:14
所以先要同家人坦白講,之後收到咩唔識嘅電話搵你,話打錯,唔識你,收線。
我之前都係咁做,家人咨詢人只 ...

我坦白左,但有啲唔同住家人好驚上佢地屋企攪事,我自己都驚,所以都唔知點,同咪而家又入唔到紙老破,法院唔知停幾耐。我想知師兄的情況係點,可以分享下嗎?謝謝
作者: PoorGuy2018    時間: 26-3-2020 12:17
ming1854 發表於 26-3-2020 11:18
我坦白左,但有啲唔同住家人好驚上佢地屋企攪事,我自己都驚,所以都唔知點,同咪而家又入唔到紙老破,法 ...

追收既人上門拍門, 貼大紙, Sip信在門口或信箱呢D好難免, 仲要有時係平日夜上食飯時間或半夜上來嘈, 又或者周末下午上來嘈... 只能唔好應門, 但隔離左右俾追收既人咁嘈法都會令你家人親戚好"監介"...若果老人家真係驚, 可能諗下可唔可以去第二度暫住避下
作者: Stanyan1229    時間: 26-3-2020 13:18
ming1854 發表於 26-3-2020 11:18
我坦白左,但有啲唔同住家人好驚上佢地屋企攪事,我自己都驚,所以都唔知點,同咪而家又入唔到紙老破,法 ...

我係欠成20幾間2、3缐,入左學一年。你預未頒令前會上門拍下門、攝信或貼大字報。屋企人最高峰一日接500個電話,全部太空卡打嚟,半夜都會。都會(但淋紅油,放火)唔會,因為犯法。
所以一定要同家人坦白及認錯!加油呀。
作者: siberiaman93    時間: 26-3-2020 14:16
你叫屋企人有心理準備收電話 ,  二線唔會上門 , 如果係三線有機貼你大字報 , 四線有機塞你門鎖
你挨過左佢地追魂call之後成功破產頒埋令, 二線基本上電話都好少會打黎
我都已經挨過一年, 都係一二線數 , 果時一個零月申請連頌令,一線你話宣左誓基本上唔會再打黎, 二線會追得再緊d 博你比返一千幾百佢, 但唔洗理, 有錢留自己袋仲好   

但而家搞唔到破產住, 武漢肺炎搞到法院停緊工  

作者: miboopau    時間: 26-3-2020 15:15
捱過就會好, 加油呀大家
作者: cywong84    時間: 26-3-2020 19:26
Stanyan1229 發表於 26-3-2020 13:18
我係欠成20幾間2、3缐,入左學一年。你預未頒令前會上門拍下門、攝信或貼大字報。屋企人最高峰一日接500 ...

我都欠緊20-30,最多果間都係10萬內,其他3-5萬
都有人噴油....報警又無咩用既
作者: lams2020    時間: 26-3-2020 19:29
cywong84 發表於 26-3-2020 19:26
都有人噴油....報警又無咩用既 ...

你有無申請入學呀
作者: cywong84    時間: 26-3-2020 19:52
lams2020 發表於 26-3-2020 19:29
你有無申請入學呀

上星期想入學,但係法院停左,6C話要等佢開果日先可以宣誓,仲有成2星期去頂
作者: lams2020    時間: 26-3-2020 20:09
cywong84 發表於 26-3-2020 19:52
上星期想入學,但係法院停左,6C話要等佢開果日先可以宣誓,仲有成2星期去頂 ...

有無得約6C 早D宣誓, 法院一開就可入紙,
哩段時間頂住, 好快過
作者: Anmi2019    時間: 26-3-2020 20:13
上星期想入學,但係法院停左,6C話要等佢開果日先可以宣誓,仲有成2星期去頂 ...

喺律師樓宣誓都得架,叫佢做好份呈請書先,等法庭一開咪可以去入紙排期囉。
作者: ming1854    時間: 26-3-2020 20:41
cywong84 發表於 26-3-2020 19:26
都有人噴油....報警又無咩用既 ...

全部有排?師兄有冇爭電話數?
作者: ming1854    時間: 26-3-2020 20:41
siberiaman93 發表於 26-3-2020 14:16
你叫屋企人有心理準備收電話 ,  二線唔會上門 , 如果係三線有機貼你大字報 , 四線有機塞你門鎖
你挨過左佢 ...

點介定係3線同4線?
作者: ming1854    時間: 26-3-2020 20:45
Stanyan1229 發表於 26-3-2020 13:18
我係欠成20幾間2、3缐,入左學一年。你預未頒令前會上門拍下門、攝信或貼大字報。屋企人最高峰一日接500 ...

師兄我想問你,你一路無搬到?佢地上來,你有冇應門?幾耐之後先會停?
作者: ekiby2k1988    時間: 26-3-2020 21:27

6C宣誓唔洗等法院開,屌柒個6C啦
作者: Stanyan1229    時間: 26-3-2020 22:12
ming1854 發表於 26-3-2020 20:45
師兄我想問你,你一路無搬到?佢地上來,你有冇應門?幾耐之後先會停? ...

我2019/3月中頒令,2月-5月搬走咗。6月搬返屋企,10月後冇再滋擾。屋企人話只係攝信,冇拍過門。
作者: 欠一百萬    時間: 26-3-2020 22:37
Stanyan1229 發表於 26-3-2020 22:12
我2019/3月中頒令,2月-5月搬走咗。6月搬返屋企,10月後冇再滋擾。屋企人話只係攝信,冇拍過門。 ...

C 兄
作者: 妻離子散    時間: 27-3-2020 01:02
師兄有無扣底財,现在仲有冇追?
作者: Anmi2019    時間: 27-3-2020 01:06
Stanyan1229 發表於 26-3-2020 22:12
我2019/3月中頒令,2月-5月搬走咗。6月搬返屋企,10月後冇再滋擾。屋企人話只係攝信,冇拍過門。 ...

傻妹,講太白喇,保障下自己先啦
作者: karkar123    時間: 27-3-2020 01:19
我破完產年半,今日收到財仔追數,追到話每月還一千佢都接受
作者: karkar123    時間: 27-3-2020 01:20
報左警備左案,警察建議無需要理會同轉電話號碼
作者: 妻離子散    時間: 27-3-2020 01:24
我二三綫三四十間,日日提心吊瞻唉
作者: Anmi2019    時間: 27-3-2020 01:28
師姐,如果你知佢代邊間財仔追,可以打俾果間財仔投訴
作者: karkar123    時間: 27-3-2020 01:51
Anmi2019 發表於 27-3-2020 01:28

我爸爸 (熟悉收數)同警察都叫唔好理佢 ....
作者: karkar123    時間: 27-3-2020 01:59
Anmi2019 發表於 27-3-2020 01:28

最慘我得兩間財務,但邊間唔記得啦....想當年申請破產既資料俾晒破處,自己無留底.... 對方打來追時,我chok左好耐對方先話自己係 x富財務,我話破產時追數話尾數欠三萬幾點解依家八萬一千幾,對方仲大大聲屌話唔係開善堂 .... 唔使計息呀? 依家截晒你息,你每月還一千都接受  .....

我問過警察需唔需要還錢 ? 警察都係叫我唔好傻,唔使理唔好還,轉電話就得了

作者: Anmi2019    時間: 27-3-2020 02:22
karkar123 發表於 27-3-2020 01:59
最慘我得兩間財務,但邊間唔記得啦....想當年申請破產既資料俾晒破處,自己無留底.... 對方打來追時,我c ...

你無記錄就難投訴,我朋友試過破完有人追數,佢 chok到代邊間追,打噃去財仔話無叫人追好耐。
條友之後仲打嚟,我朋友踢爆佢扮傻,之後無再收到電話。
佢哋發窮惡,獅子開大口,睬佢都傻。
備咗案又轉埋電話,真係可以唔駛再理。
如果驚佢上門,最多咪喺門口裝隻眼仔,保障下自己,有咩事,有樣有證據,報警拉人。
作者: ekiby2k1988    時間: 27-3-2020 02:37
Anmi2019 發表於 27-3-2020 02:22
你無記錄就難投訴,我朋友試過破完有人追數,佢 chok到代邊間追,打噃去財仔話無叫人追好耐。
條友之後仲 ...

其實即係佢地自己扮傻,想搵下有冇水魚上當,有D怕事既咪會還比佢囉?
作者: Anmi2019    時間: 27-3-2020 02:57
ekiby2k1988 發表於 27-3-2020 02:37
其實即係佢地自己扮傻,想搵下有冇水魚上當,有D怕事既咪會還比佢囉?

正確,所以點解佢哋追唔到我哋還,會不斷追家人/咨詢人,就係要搞到佢哋驚,覺得煩,係迫不得意之下代我哋還,佢哋就收到幾多得幾多。

作者: karkar123    時間: 27-3-2020 03:19
Anmi2019 發表於 27-3-2020 02:57
正確,所以點解佢哋追唔到我哋還,會不斷追家人/咨詢人,就係要搞到佢哋驚,覺得煩,係迫不得意之下代我 ...

唔怪得佢話一個月一千都接受啦.....我老豆死都唔俾我還,陪埋我去報警.... 仲話還就益左條友同埋做左傻仔
作者: karkar123    時間: 27-3-2020 03:21
ekiby2k1988 發表於 27-3-2020 02:37

打黎果下我都驚驚地架即cut 線,之後隔左三分鐘用what app 對話,再拎埋對話內容報警,可惜警察話未夠恐嚇成分,未可以做野拉人,只同我備案
作者: Stanyan1229    時間: 27-3-2020 13:18
Anmi2019 發表於 27-3-2020 01:06
傻妹,講太白喇,保障下自己先啦

多謝師姐提醒
作者: siberiaman93    時間: 29-3-2020 11:27
ming1854 發表於 26-3-2020 20:41
點介定係3線同4線?

批你一萬 實比8000 果d就已經係3線
電話數就係4線  
果d你申請破產都照拍門噴油大字報
作者: ming1854    時間: 29-3-2020 13:54
siberiaman93 發表於 29-3-2020 11:27
批你一萬 實比8000 果d就已經係3線
電話數就係4線  
果d你申請破產都照拍門噴油大字報   ...

咁我只有2 3線
作者: 妻離子散    時間: 29-3-2020 14:32
ming1854 發表於 26-3-2020 20:45
師兄我想問你,你一路無搬到?佢地上來,你有冇應門?幾耐之後先會停? ...

我就比人上過屋企人到貼大字報,我又糸二三綫
作者: ming1854    時間: 29-3-2020 15:48
妻離子散 發表於 29-3-2020 14:32
我就比人上過屋企人到貼大字報,我又糸二三綫

自己屋企預左,我係驚資詢人屋企,同咪煩到我啲朋友
作者: 妻離子散    時間: 29-3-2020 19:42
ming1854 發表於 29-3-2020 15:48
自己屋企預左,我係驚資詢人屋企,同咪煩到我啲朋友

甘就一定會
作者: kk1314    時間: 3-4-2020 02:32
其實而家二線知你破產,會做D咩去追你數?
作者: 痛苦    時間: 3-4-2020 09:23
Stanyan1229 發表於 27-3-2020 13:18
多謝師姐提醒

stanyan1299,好耐冇見啊我入咗紙等,我好記得騰雞灰啊,同你兩位師姐一路噉幫佢。
作者: ming1854    時間: 3-4-2020 12:16
痛苦 發表於 3-4-2020 09:23
stanyan1299,好耐冇見啊我入咗紙等,我好記得騰雞灰啊,同你兩位師姐一路噉幫佢。 ...

重有冇二線上門追?
作者: kk1314    時間: 3-4-2020 12:35
我想知,免TU,但拎足錢,係屬於二線定三線?
作者: silenthp    時間: 3-4-2020 17:49
kk1314 發表於 3-4-2020 12:35

免TU 拎足 是二線財務,基本上追數都是打電話,寄信,很少上門
扣底就是三線,電話數是四線<--這兩類會上門貼大字報,不斷電話搔擾咨詢人
借得二三四線,就預咗無份工及要換電話
作者: silenthp    時間: 3-4-2020 17:57
二三四線很多都是靠嚇,靠煩到你還為止,只要你頂得住,根本不用怕,本人曾經借落3X條三四線財,一樣申請破,頒令後,所有追數基本消失於無形,而且就快三年了
作者: kumho    時間: 3-4-2020 18:01
三四已經是大耳X吗?什麼是電話數?
作者: 妻離子散    時間: 3-4-2020 18:17
silenthp 發表於 3-4-2020 17:57
二三四線很多都是靠嚇,靠煩到你還為止,只要你頂得住,根本不用怕,本人曾經借落3X條三四線財,一樣申請破,頒令 ...

頒令后再追幾耐才會停?
作者: AddOil111    時間: 3-4-2020 18:25
kumho 發表於 3-4-2020 18:01
三四已經是大耳X吗?什麼是電話數?

扣底就是三線,但都有放債人號碼,受規管。電話數就是沒放債人號碼,就算去到咩絕路都不要借電話數!
作者: AddOil111    時間: 3-4-2020 18:27
kk1314 發表於 3-4-2020 12:35

二線仲追得狼過三線,三線交收數,數目不大收數好快放棄,二線真係幾千都炸你公司電話,炸到你工都冇
作者: kk1314    時間: 3-4-2020 20:39
silenthp 發表於 3-4-2020 17:49
免TU 拎足 是二線財務,基本上追數都是打電話,寄信,很少上門
扣底就是三線,電話數是四線 ...

我想問禾口x木木木,hk信x,候子,有無c兄差過?
佢地會做D咩
作者: silenthp    時間: 4-4-2020 08:48
kk1314 發表於 3-4-2020 20:39
佢地會做D咩

間間都差不多的,靠嚇而已,上門拍門,貼大字報,炸你電話,預咗無份工,斷六親,就沒甚麼可怕, 就算是三四線利貴都不用怕,大部份連淋紅油都不會,除非你欠佢十萬九千七,欠一萬幾千果啲,根本乜犯法事都不會做
作者: ming1854    時間: 4-4-2020 09:22
silenthp 發表於 3-4-2020 17:57
二三四線很多都是靠嚇,靠煩到你還為止,只要你頂得住,根本不用怕,本人曾經借落3X條三四線財,一樣申請破,頒令 ...

有冇啲無牌?同咪你當時所欠數目大嗎
作者: ming1854    時間: 4-4-2020 09:23
silenthp 發表於 4-4-2020 08:48
間間都差不多的,靠嚇而已,上門拍門,貼大字報,炸你電話,預咗無份工,斷六親,就沒甚麼可怕, 就算是三四線利 ...

咁真係欠佢十萬九千七呢?
作者: silenthp    時間: 4-4-2020 13:15
ming1854 發表於 4-4-2020 09:22
有冇啲無牌?同咪你當時所欠數目大嗎

每條一萬左右,3x條,你話多定少?
作者: silenthp    時間: 4-4-2020 13:16
silenthp 發表於 4-4-2020 13:15
每條一萬左右,3x條,你話多定少?

你仲未明咩叫三四線,多數都無牌GA啦
作者: silenthp    時間: 4-4-2020 13:17
ming1854 發表於 4-4-2020 09:23
咁真係欠佢十萬九千七呢?

無可能啦,扣底財,電話財唔會放咁大數的,頂盡2萬一條
作者: silenthp    時間: 4-4-2020 13:19
就算真係欠十萬九千七,貴利都無你符的,佢搵人斬你,淋你紅油,俾人拉到要坐監的,又要俾安家費,無著SO,一拍兩散做法,你是貴利你會唔會博?
作者: 妻離子散    時間: 4-4-2020 15:51
silenthp 發表於 4-4-2020 13:19
就算真係欠十萬九千七,貴利都無你符的,佢搵人斬你,淋你紅油,俾人拉到要坐監的,又要俾安家費,無著SO,一拍兩 ...

可吾可以分享你經驗師兄。
作者: excel2020    時間: 4-4-2020 16:07
kk1314 發表於 3-4-2020 20:39
佢地會做D咩

和木木木家闆好好人 ,有情講,明白事理既佢
作者: kk1314    時間: 4-4-2020 17:22
AddOil111 發表於 3-4-2020 18:27
二線仲追得狼過三線,三線交收數,數目不大收數好快放棄,二線真係幾千都炸你公司電話,炸到你工都冇 ...

其實公司都有cam架,甘佢地去到你公司會做D咩??佢做D咩你先可以報警?
作者: silenthp    時間: 4-4-2020 17:57
妻離子散 發表於 4-4-2020 15:51
可吾可以分享你經驗師兄。

咪,已經講了,絕大部份追數,不論二三四線,只是靠嚇而已,連上門都不會,只是不斷發信息恐嚇你上門淋紅油,搵人斬你<--越發呢D,越代表無料,換工換電話,怕煩就搬屋,根本無錢窮人是最大最惡的
作者: 妻離子散    時間: 4-4-2020 19:16
silenthp 發表於 4-4-2020 17:57
咪,已經講了,絕大部份追數,不論二三四線,只是靠嚇而已,連上門都不會,只是不斷發信息恐嚇你上門淋紅油,搵 ...

如果搬屋等頒令后幾耐先可以搬返屋企,師兄。
作者: Anmi2019    時間: 4-4-2020 19:56
妻離子散 發表於 4-4-2020 19:16
如果搬屋等頒令后幾耐先可以搬返屋企,師兄。

預d三線大半年內都會上門貼文宣,攝信。
氹掂老婆先啦…
作者: ekiby2k1988    時間: 4-4-2020 20:04
Anmi2019 發表於 4-4-2020 19:56
氹掂老婆先啦…

係門口貼五大訴求,你敢玩野我就敢拆你祠堂,何已完有辦你睇
作者: 妻離子散    時間: 4-4-2020 20:22
氹掂老婆先啦…

收到師姐
作者: 妻離子散    時間: 4-4-2020 20:32
氹掂老婆先啦…

師姐琴日佢地己经行動升给,去在我D親友到拍門派信資甸人屋企但冇狗叫,如果頒令后會更加升给吗
作者: silenthp    時間: 4-4-2020 20:40
妻離子散 發表於 4-4-2020 20:32
師姐琴日佢地己经行動升给,去在我D親友到拍門派信資甸人屋企但冇狗叫,如果頒令后會更加升给吗 ...

都唔明你驚乜? 借得二三四線就預咗斷六親,無論怎滋擾你,你都唔理佢就乜事都無GA 啦,人無賴便無敵GA啦
無人答到你幾耐唔再上門<--所以我咪話你怕煩咪搬囉,一了百了,轉工,轉電話,貴利都無你符,佢地無你唸得咁神通
作者: 妻離子散    時間: 4-4-2020 20:43
silenthp 發表於 4-4-2020 20:40
都唔明你驚乜? 借得二三四線就預咗斷六親,無論怎滋擾你,你都唔理佢就乜事都無GA 啦,人無賴便無敵GA啦
無 ...

我己经搬在,但老婆仔女冇搬。
作者: silenthp    時間: 4-4-2020 22:40
妻離子散 發表於 4-4-2020 20:43
我己经搬在,但老婆仔女冇搬。

要搬就搬得撤底啲,你咁樣留低D孤兒寡婦在家俾人嚇!
作者: PoorGuy2018    時間: 4-4-2020 23:32
師姐琴日佢地己经行動升给,去在我D親友到拍門派信資甸人屋企但冇狗叫,如果頒令后會更加升给吗 ...

雖然唔少錯別字,但大慨get到你意思,會唔會升級冇人講得埋,但要有心理準備若然升級會上門去你度或諮詢人度貼字報,拍門同嘈,預煩到出令後一年半載。。。
作者: 妻離子散    時間: 4-4-2020 23:51
silenthp 發表於 4-4-2020 22:40
要搬就搬得撤底啲,你咁樣留低D孤兒寡婦在家俾人嚇!

我老婆佢同我離婚,佢吾肯同我搬,佢话吾怕,差人錢吾糸佢,我都好想佢地同我一齊搬。
作者: Anmi2019    時間: 5-4-2020 01:35

如果佢哋當面收信, 記得話無此人/
將依封信退噃俾有關公司(如有地址), 寫無此人/
夠膽, 可以電話先打133(唔會顯示來電號碼), 打噃俾聯絡人, 話收到佢封信, 但無此人, 叫佢哋唔駛再嚟, 如再有滋擾, 報警處理.

希望咁樣做, 可以唔再滋擾到佢哋啦……
作者: ming1854    時間: 6-4-2020 23:18
silenthp 發表於 4-4-2020 20:40
無 ...

係就係,最怕你斷唔晒六親,而你啲親人又怕,反而最怕係佢地煩你。如果真係唔怕斷六親,講真,破唔破都無所謂啦,學你話齋,轉工,轉電話,搬屋,佢地都催你唔脹
作者: 2548709112    時間: 8-4-2020 06:50
karkar123 發表於 27-3-2020 01:19
我破完產年半,今日收到財仔追數,追到話每月還一千佢都接受

作者: Jeffrey    時間: 8-4-2020 23:43
想問 兄弟既信用卡 算唔算2線
作者: cmc903    時間: 23-4-2020 18:44
karkar123 發表於 27-3-2020 01:59
最慘我得兩間財務,但邊間唔記得啦....想當年申請破產既資料俾晒破處,自己無留底.... 對方打來追時,我c ...

1.你嗰份破產申請表你有登記過佢哋嘅名你有冇副本留底?記住你所有嘅債務已經有破產管理處管理你係唔需要同佢地玩錢解更加唔需要。
2.保持冷靜再去上網睇返放債人名單,仲有冇個名同佢個編號(冇就唔使理)

他們是求財,俾佢大到咁你咪輸囉~

歡迎光臨 破產聯盟 (http://www.hkiva.org/) Powered by Discuz! X3